Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No kdybych mě přítelkyně řekla, ať se sbalím a vypadnu a ještě mě poslala někam. Tak bych se sbalil a vypadl a to hned. Některá slova se prostě neříkají, pokud to člověk nemyslí fakt vážně.
Poslechni ty, kteří ti radí na pár dní vypadnout. Pokud o tebe má pořád zájem, třeba se mu začne stýskat. Ty se mu pak ještě jednou omluvíš a třeba se vyčistí vzduch.
A jinak k tomu co k této situaci vedlo, mám taky partnera který měl předemnou dlouhý vztah (8let manželství), taky občas říkal „my to doma měli takhle, my doma dělali tohle“… Teď sme spolu třetím rokem, máme spolu první dítě a jeho „MY“ už sem teď já a naše dítě a bývalý vztah jako „my“ už nezmiňuje. Trvalo to určitě víc než rok, než si na to zvyknul, ale bylo to o čase… tak mu ho dej. (pokud o něj stojíš)
Máš stále myšlení rozmazleného fracka, co chce mít všechno a hned. A on teď přemýšlí, jestli mu ten tvůj dvacetiletý zadek a kozičky stojí za to riziko, že se z tebe vyklube obyčejná sobecká mrcha. Asi nepřemýšlí o návratu k bývalé, ale zvažuje jestli se tě zbavit. Hloupý na to aby zůstal je zdá se dost, nepodléhej panice.
Ahoj smiř se s tím, že má za sebou partner minulost. Jestliže to vnímáš jako obtížně odstranitelnou vadu, tak je to špatně. Partnera musíme přijmout jako celek. Pokud máš zážitek, že něco partnerovi vyhovuje a něco vadí. Je vždy lépe činit to první a vyhýbat se druhému. Jinak teda chápu, že potřebuješ vyjadřovat lásku. Má to svůj význam. Muži to mají ve většině tak, že vše, co činí, konají pro nás a z lásky k nám. Někdy to jen nedokážou dát patřičně najevo. Zkušené ženy vědí své…Muži občas bývají i natvrdlí, tak jim prostě nerozumíme.
@PetraJ píše:
Třeba zjistil, že bejvalá manželka nebyla tak strašná, jak si myslel a že to někde může být ještě horší.
@L92 jenze ona mu rekla, aby se sbalil a vypadl, tohle mu podle me vadi
@MilijonDolarBejby To je podle mě pro chlapa dost „ponižující“
Minulou diskuzi jsem sledovala..a vzhledem k tomu, ze jeste ani neusnula a ty jsi zalozila dalsi, se tomu chlapovi vubec nedivim.Tva urputnost a tlaceni na pilu je tak desiva, ze tim nese.res jen svyho chlapa, ale i nas zde ![]()
@MilijonDolarBejby
Tak jsou věci, které by se asi říkat neměli, s tím souhlasím. Buď se měl sebrat a odejít a nebo měl přijmout omluvu a říct jí, jak to má. Tohleto rádoby trestání, jak malýho parchanta mi nepřijde ani trochu chlapský. Samozřejmě chápu, že když někomu ublížím, tak se omluvím, snažím se to napravit, ale tohle mi přijde fakt přehnaný, aby se mnou někdo tejden nemluvil, jako promiň… bych se sebrala a šla, nebyla bych doma v dusnu s takovou „chudinkou“ ukřivděnou. Tahle diskuze se jmenuje partnerský problém, dle mého názoru to problém není. ![]()
Holka, ale 13 let opravdu nejde zahodit za hlavu. Co bys dělala kdyby spolu měli děti? To bys ex měla na talíři pořád. ukázala si se jako žárlivá fůrie
Měla by sis to ujasnit hlavně sama v sobě, co po něm vlastně chceš… a nevyčítat.
Moje tchýně např ráda mluví o exmanželce partnera (byl s ní cca 3 roky), dodnes k ní jezdí na návštěvu a pod. O druhé ex se kterou má dítě to ještě chápu
Ale běda jak já zmíním svého expartnera. To je oheň na střeše. ![]()
Podle mě je podstatný, že ses omluvila. Jinak bych se taky asi na chvíli pakovala, ani bych nedolejzala, nesnažila si hrát na dokonalou přítelkyni, protože mě osobně je tohle proti srsti. Prostě ujedeme někdy každý, ty ses omluvila a víc bych nechala na něm. Nevidím v tom nějakej šílenej hřích, aby se kvůli tomu musel chlap urážet a nemluvit se mnou (omluvila ses, takže nechápu) a už vůbec nechápu chlapy, co se takhle urážej. Podle mě totální blbost. Mě chlap říct připitej, že můj bejvalej je kokot, tak mu k tomu řeknu svý ale rozhodně bych nedělala doma dusno a 14 dní tichou domácnost