Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@L92 píše:
Rozlišuju vyštěknout a řvát. Když to na mě vyštěkne, tak bych to přešla (za těch okolností, co jsem psala) nebo odešla (podle situace), řvát bych na sebe nenechala a už vůbec ne nadávat si. Na ženy se nekřičí. Ale tady je to obráceně. Mi prostě přijde, že normální chlap (tak já si představuju normálního chlapa) se buď sebere a odejde anebo přijme omluvu a nebude si hrát na ublíženýho..
Tak ona psala, že na něho byla hodně drsná.. Tak já nevím.. Jestli se mám brát za normálního chlapa, ale když v ročním růžovém vztahu, po mě ženská drsně vyjede ať se změním nebo vypadnu. Tak bych na to asi neuměl hnedka reagovat.
![]()
@Electrolux_EHM_4400 píše:
A na muze se krici?![]()
Chlap to přece musí snést, od toho je to přeci chlap. Ženskou cloumají emoce, ona může mu říct to nejhorší.. (v to počítám i to že mám vypadnout.. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, už tady jedno podobné téma mám na toto téma zakládala, ale napíšu to ještě jednou, aby mi na to řeklo názor co nejvíce lidí, kteří nejsou ve staré diskuzi.
Mám partnera, jsme spolu rok, z toho 9 měsíců ve společné domácnosti.
Partner měl předtím vztah 13 let. Náš vztah byl ze začátku hodně velká láska, naprosté vzplanutí, rozumněli jsme si, výborný sex. Ale občas jsme se pohádali, něco se nelíbilo jemu, něco mně. Mně tedy, že mluvil o své bývalé, ne nijak moc, ale občas ji vytáhnul, což mě štvalo. Řekla jsem mu, ať o ní nemluví, že žije snad se mnou, ne? A pohádali jsme se, říkal mi, že nejde smazat 13 let, ale že o tom nemluví proto, že by s ní snad chtěl být, tvrdí pořád, že ona ho absolutně nezajímá. Je pravda, že kdyby se k ní chtěl vrátit, asi to udělá už dávno.
No a teď k hlavnímu problému. Minulou sobotu jsme popíjeli a já mu připitá dost drsně vyčetla nějaké věci, i to, jak o ní mluvil a řekla mu i to, že buď to bude jinak, nebo aŤ se zbalí a vypadne, poslala jsem ho někama uznávám, že jsem byla hysterická.
Druhý den ticho, nemluví se mnou, tak je to dnes.
Zkoušela jsem s ním předevčírem o tom mluvil, omluvila jsem se, řekla, že jsem to tak nemyslela a že mi to je líto.
Ale on je od té doby hrozně chladný, sice zůstal, nikam nešel, ale žijeme vedle sebe jako spolubydlící, on je jako led. Nejprve jsem myslela, že mě chce vytrestat, ale teď už opravdu nevím. Z mé strany byla i snaha o objetí, svádění, nic, prostě nic to s ním nedělá. A to jsme ještě před nějakými 10 dny měli sex skoro pořád. Řekl, že je unavený, otočil se na bok a hotovo. Když příjde z práce, ani pusu mi nedá. Když jsem se zeptala, co bude dál, řekl, že mu to jedno není, že nic házet za hlavu nechce, ale že neví a že to mám zatím nechat tak jak to je.
Je pravda, že já na něj drsná byla, ale omluvila jsem se, řekla, že mě to mrzí, snažila se o fyzický kontakt, byla milá, nebo naopak nic neřešila, jen se s ním normálně bavila, vůbec nic nefunguje. Je opravdu jako led.
Vůbec nevím, co s tím, nevím upřímně, jestli mě ještě vůbec miluje. Příjde mi, že se mě nechce ani dotknout.
proc to sem davas znovu? Dostala jsi rad spoustu… dej si lhutu, jak dlouho si ochotna cekat, do ted doby ho nech a pak udelej nejaky radikalni rez
@atominnka píše:
No,. po.rala sis to sama… Co čekáš? že ty roky vymaže? sama víš, že 13let vymazat nejde! My s manželem taky občas vytáhneme svoje bývalé a neděláme z toho kovbojku
dej mu čas. Omluvila ses mu a teď ho nech, ať si to srovná v hlavě. A ty ten čas využij a srovnej si to taky
On je rozdil se o nich zminit v ramci nejake komunikace a predhazovat ex partnerovi… to by asi vadilo kazdemu.. ja bych teda tak vstricna jako zakladetelka nebyla
@Venetia píše:
proc to sem davas znovu? Dostala jsi rad spoustu… dej si lhutu, jak dlouho si ochotna cekat, do ted doby ho nech a pak udelej nejaky radikalni rez
Výstižně vypsáno co jsme jí radili… ![]()
@PetraJ píše:
Třeba zjistil, že bejvalá manželka nebyla tak strašná, jak si myslel a že to někde může být ještě horší.
No, hezky napsáno. Asi si to fakt srovnává v hlavě. A myslím si, že jste podobný případ jako naši známí-ona jak si přihla, tak byla hysterická. A jak to dopadlo? Teď v sobotu se oba vystěhovali z domu pryč a ten se momentálně prodává. Jste spolu krátce na takové výlevy, řekla bych, že prchne, pokud se nezmontuješ..
@Anonymní píše:
@zrcadlo Ano, to klidně sebekriticky přiznám, chci vědět bohužel vše hned
Musím to v sobě změnit.
mam to stejne, ale uz jsem poucena, ze to nejde
@Venetia píše:
On je rozdil se o nich zminit v ramci nejake komunikace a predhazovat ex partnerovi… to by asi vadilo kazdemu.. ja bych teda tak vstricna jako zakladetelka nebyla
Ona sama v tom druhém tématu psala, a sama to konstatuje, že to bylo v rámci komunikace, a že ona si myslí že on to nemyslel zle.. A že jí to vyloženě nepředhazoval…
To Ti nestačí 15 stránek v původní diskusi? Co chceš pořád slyšet?
Tvůj partner asi dobře ví, proč se chová tímto způsobem. Čím více budeš tlačit na pilu, tím více ho odradíš. Škoda, že nemůže do diskuse přispět přímo on.
@Electrolux_EHM_4400
Nevím, já nejsem uřvanej typ a to očekávám i od okolí.
@Honza 12
To je pak otázka, co je hodně drsná. Mi prostě přijde ten její (jak ho popisuje) totálně ublíženej. Já se s tebou nepřu, máš pravdu v tom, že každej to vnímáme jinak. Ona mu připitá a po tom, co jí vypráví o ex řekne, že o ní nechce nic poslouchat a že jestli to nebude respektovat, ať se sbalí a jde. Tak on se buď sebere a jde nebo jí dá najevo, že takhle ne. V obou případech si to promyslí, ona se nejspíš omluví, uzná, že to přehnala, vyříkají si to a happy end. Nějaký odmítání sexu mi do toho prostě nepasuje
chápu, že chlap nemusí chtít vždycky, ae ta situace jak jí ona popisovala mi přijde prostě
… jí chce vytrestat nebo co?
@L92 píše:
@Electrolux_EHM_4400
Nevím, já nejsem uřvanej typ a to očekávám i od okolí.@Honza 12
To je pak otázka, co je hodně drsná. Mi prostě přijde ten její (jak ho popisuje) totálně ublíženej. Já se s tebou nepřu, máš pravdu v tom, že každej to vnímáme jinak. Ona mu připitá a po tom, co jí vypráví o ex řekne, že o ní nechce nic poslouchat a že jestli to nebude respektovat, ať se sbalí a jde. Tak on se buď sebere a jde nebo jí dá najevo, že takhle ne. V obou případech si to promyslí, ona se nejspíš omluví, uzná, že to přehnala, vyříkají si to a happy end. Nějaký odmítání sexu mi do toho prostě nepasujechápu, že chlap nemusí chtít vždycky, ae ta situace jak jí ona popisovala mi přijde prostě
… jí chce vytrestat nebo co?
Co je hodně drsná to nevím.. Třeba nám to zakladatelka osvětlí.. A taky psala, že má on problémy v práci, do toho se mu posr** auto… A taky psal, že ho slyšela jak on telefonuje s jeho maminkou.. A dost jí odsekával.. mám dojem že je toho na panáčka moc.. Vycházím z toho co psala ona.. Mě z toho vychází nechat ho nějakou dobu.. Né v klidu… Ale.. Víš co udělá potkan, když ho zaženeš do kouta? A nemá kam zdrhnout? Aby se to nestalo zakladatelce.. S její urputností..
@Honza 12 píše:
Co je hodně drsná to nevím.. Třeba nám to zakladatelka osvětlí.. A taky psala, že má on problémy v práci, do toho se mu posr** auto… A taky psal, že ho slyšela jak on telefonuje s jeho maminkou.. A dost jí odsekával.. mám dojem že je toho na panáčka moc.. Vycházím z toho co psala ona.. Mě z toho vychází nechat ho nějakou dobu.. Né v klidu… Ale.. Víš co udělá potkan, když ho zaženeš do kouta? A nemá kam zdrhnout? Aby se to nestalo zakladatelce.. S její urputností..
S tím se nedá nic jiného, než souhlasit
Co dělá ten potkan?
@L92 píše:
S tím se nedá nic jiného, než souhlasitCo dělá ten potkan?
Zaútočí, nic jiného mu nezbývá.. Ten její chce teďka klid. Kdoví jak to dopadne
A na muze se krici?