Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Asi jako první bych si myslela, že má manžel únavový syndrom a poslala ho k lékaři.
Já bych to taky viděla na něco se zdravím, takhle mladej člověk takto moc unavenej to asi není OK.
zkusit vyšetření, cukr, štítná žláza a pod.
@elvia2 píše:
Asi jako první bych si myslela, že má manžel únavový syndrom a poslala ho k lékaři.
U doktorky byl, brala mu krev a prý dobrý. Byl i na řezání nosní přepážky, že by to mohlo být tím a taky to nepomohlo ![]()
Já bych ho taky donutila jít k doktorovi, může mít nízký hemoglobin…a to je opravdu nevysvětlitelná a neovlovnitelná únava
Usnout vestoje s miminem v náručí není normální, i kdyby byl unavený až k smrti.
Taky bych chtěla, aby to řekl doktorovi.
Existuje i „nemoc“ kdy člověk nekontrolovatelně usíná… ale to by se mu stávalo i v práci třeba a tak. Nevím, nejsem ten doktor.
Odebrat chlamydie a borelie, zkontrolovat, jestli mel ted nahráno štítnou žlázu a glykemii. Krevní obraz nestačí.
@luckaa85 píše:
Já bych to taky viděla na něco se zdravím, takhle mladej člověk takto moc unavenej to asi není OK.zkusit vyšetření, cukr, štítná žláza a pod.
Tak to si asi musí říct co konkrétně chce vyšetřit? On všechno řekl doktorce a ta mu vzala jen tu krev a doporučila mu zhubnout. Zhubnul už dost, význam to nemá vůbec žádnej. Nějak vyloženě vyžranej už není, trochu tělnatej ![]()
Únavový syndrom těžko.. spíš bych to viděla na něco psychickýho…
@L92 píše: Únavový syndrom těžko.. spíš bych to viděla na něco psychickýho…
Stereotip?
Ten dokáže z člověka vysát hodně energie ![]()
Klidně to může být únavový syndrom, nebo nějaká forma deprese.
Další věc, co mě napadá, kdy vstává, kdy chodí spát, jakou má „hygienu“ spánku. Může být jako třeba já. Kdybych měla denně vstávat dejme tomu v pět a úměrně tomu chodila spát v deset, tak stejně v pět odpoledne, pokud si sednu, tak musím hodit aspoň na deset minut šlofíka. Respektive… pokud je taková doba, kdy třeba děti marodí a já ponocuju a vstávám brzy, tak prostě odpoledne vytuhnu. Vyhovuje mi totiž naopak vstávat třeba v osm a chodit spát po půlnoci - jsem vrána, ne slavík. (Což mi naštěstí denní program umožňuje - vstávám před šestou, udělám snídaně, vypravím školáka a manžela, a pak ještě zalezu.)
Neměl třeba klíště? Ale borelióza by se asi z krve zjistila. I když oni tu krev netestují automaticky na všechno. ![]()
@Ivaneska píše:
Stereotip?Ten dokáže z člověka vysát hodně energie
Dost možná. Taky si myslím, že kluk 25 let dvě děti a spořádaný život v baráčku není úplně standard (ale nic proti!!) možná i z toho může plynout ta otrávenost a nechuť k životu…
EDIT: Dle mě a mé zkušenosti deprese jak vyšitá. Únavovej syndrom má moje blízká kamarádka a ty projevy jsou jiný, hlavně v začátcích.
Příspěvek upraven 19.12.14 v 11:00
Ahoj dámy, asi se potřebuju jen vypsat, ale uvítám jakoukoli radu, nebo zkušenost
Práci změnil, je tam spokojený, no a teď to vypadá tak, že příjde domů z práce, už na něm vidím ten otrávený obličej, když musí, postará se o jedno nebo o druhé dítě, celej den usíná. Když ho pošlu hrát si se starší dcerou do pokoje, dost často spí na zemi, když tam příjdu a dcera si hraje sama
Večer mu vůbec nemůžu dát do ruk mimčo, protože i s ním usnul ve stoje a musela jsem na něho huknout, jinak by mu snad vypadlo
Nebylo to jednou, usíná prostě furt. Večer dám spát starší, mimčo kojím v obyváku, muž si gepne na křeslo a spí. Není ani schopnej jít spát normálně do postele. Navíc chrápe, takže mi budí mimčo…
Manžel býval vždycky plný energie, klidně šel spát ve 2 ráno a na šestou vstal v pohodě do práce a byl prostě v pohodě. Od té doby, co jsme koupili starý dům, který spravoval, je to katastrofa. Je strašně unavený, nevrlý, úplně bez nálady. Je to už 4 roky, barák dávno spravený, tak jsem si myslela, že je to naší malou dcerkou, že až vyroste, bude to lepší. Ale nebylo. Po vážné rozmluvě se to hodně zlepšilo, aspoň půl roku se choval normálně, tak jsem si myslela že už to fakt bude dobrý. Pořídili jsme si druhé dítě, za což tady určitě dostanu kapky, ale prostě choval se jako dřív a to předtím jsem přičítala prostě fyzické únavě
Prosím, máte s tím někdo zkušenosti? Podle mě je to spíš psychické, protože tohle přece není normální. Je mu 25!
Omlouvám se, že je to tak dlouhý, už to prostě muselo ven. Občas už ho nemůžu ani vidět, kazí mi náladu tím svým výrazem"Já jsem největší nejunavenější chudáček na světě" On je asi jedinej, že. Tak sakra zatnu zuby a jedu dál. Kdyby se takhle chovaly ženský/matky, to by tady vypadalo