Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@warita píše:
Ja bych teda v manzelstvi bez lasky nevydrzela. Podle receptu pana Cosmopola mam uplne citove uschnout. Hlavne ze ON si sve potreby uspokoji.
Nevkladej mi do ust veci, ktere jsem nikdy nerekl. Vyvozujes naprosto demagogicke zavery. Nikdy jsem nerekl, ze by kdokoli mel citove usychat. Rekl jsem, ze je lehkovazne a bezohledne rozbijet manzelstvi, ktere naplnuje sve zakladni funkce. A uz vubec nehodnot ME manzelstvi (ani ja tve nehodnotim). Neznas mne, znas jen to, co jsem zde o sobe napsal a to je dost malo. Neber si do ust mou manzelku, ji neznas, na rozdil ode mne, VUBEC.
@Cosmopol píše:
Nevkladej mi do ust veci, ktere jsem nikdy nerekl. Vyvozujes naprosto demagogicke zavery. Nikdy jsem nerekl, ze by kdokoli mel citove usychat. Rekl jsem, ze je lehkovazne a bezohledne rozbijet manzelstvi, ktere naplnuje sve zakladni funkce. A uz vubec nehodnot ME manzelstvi (ani ja tve nehodnotim). Neznas mne, znas jen to, co jsem zde o sobe napsal a to je dost malo. Neber si do ust mou manzelku, ji neznas, na rozdil ode mne, VUBEC.
jenze to si prave nerekl.
Dobre tedy, pokud to nebyl tvuj zamer rict vsem zenam, ze nemaji pravo mit nejake emocionalni potreby, tak to beru na vedomi. Nenimrejme se v tom dale. Ja take manzelstvi neberu na lehkou vahu.
A o tvem manzelstvi jsem pokud vim nerekla ani mekke F, psala jsem pouze o tve potrebe „rozmanitosti“. To je vec, s kterou se tady chlubis v kazde druhe diskuzi ty sam.
@LLump píše:
Aha, najednou je to příroda. Když je holka blbka a vybírá si grázly, je to příroda, když chlap je ten grá. zl, není to příroda, ale haj.zl. Když se ženské zapálí lýtka, má „právo na štěstí“, když chlapovi, je to najednou haj.zl co zahejbá a rozbíjí rodinu. Je to tu fakt sranda, to vaše neuvěřitelné pokrytectví, jen co je pravda
Ona si nevybírá grazly, ale muže co ji imponuje a přitahuje, že se s takovými muži pojí často špatná povaha, je už věc jiná…asi to bude tím, že pritahuji více žen, tak se z nich stávají namyslenci a sobci
@Venetia píše:
Ona si nevybírá grazly, ale muže co ji imponuje a přitahuje, že se s takovými muži pojí často špatná povaha, je už věc jiná…asi to bude tím, že pritahuji více žen, tak se z nich stávají namyslenci a sobci
právě proto by se do toho neměl sr*t stát. Žádný dávky, hmotnou nouzi, příspěvek na bydlení a tak. Dvě, tři generace by zemřeli hlady a byl by klid. To by byla ta příroda v praxi. ![]()
@samá práce píše:
právě proto by se do toho neměl sr*t stát. Žádný dávky, hmotnou nouzi, příspěvek na bydlení a tak. Dvě, tři generace by zemřeli hlady a byl by klid. To by byla ta příroda v praxi.
Zajímavá myšlenka.
![]()
@Inaris píše:
A myslíš, že ti větší jsou nadšeni z toho, že rodiče se rozvedli? Že jim dělá radost vidět každého jen v určitou určenou dobu a stěhovat se jinam a zvykat si na nové máminy partnery nebo tátovy partnerky? (protože jak všichni víme, máloco vyjde na první pokus, že).
Myslím, že děcko bez problémů nějakou tu rodičovskou hádku úplně normálně vydrží bez újmy na duševním zdraví.
Samozřejmě jiná věc je, pokud jsou rodiče s prominutím praštění a hysteričtí… Ale to už je pak celé někde jinde.
Hele netuším, vím jen jaké je žít s rodiči, kteří se nesnáší…A určitě bych preferovala, kdyby se raději rozešli…tátu jsem stejně ráda neměla, tak co
@Inaris záleží jaké dohady
, ani nevím jestli se dohadujeme
. Psala jsem o situaci kdy je to už hodně špatné a v té situaci bych nedokázala předstírat jak se máme rádi
ale v té situaci by se mě manžel asi hodně vyhýbal aby bylo třecích ploch co nejméně
, říká že za protivníka by mě mít nechtěl ![]()
@Inaris píše:
Tak já myslím, že normální dohady o rozdílných názorech snad v normálním manželství neprobíhají zuřivě a navíc - pro dítě je dobré, pokud ví, že všechno v životě není jen růžové.
Dost totiž pochybuji, že nějaký nový vztah se obejde zásadně bez mráčků (zatímco děcko pendluje mezi rozvedenými rodiči jak tenisový míček).
Přesně. V každém vztahu jsou problémy a ty je potřeba řešit. A není třeba nalhávat dítěti, že život a vztahy jsou jen růžové a pokud ne, má to zabalit. Naopak je potřeba naučit ho i toleranci, přizpůsobování se druhým.
@Inaris píše:
A myslíš, že ti větší jsou nadšeni z toho, že rodiče se rozvedli? Že jim dělá radost vidět každého jen v určitou určenou dobu a stěhovat se jinam a zvykat si na nové máminy partnery nebo tátovy partnerky? (protože jak všichni víme, máloco vyjde na první pokus, že).
Myslím, že děcko bez problémů nějakou tu rodičovskou hádku úplně normálně vydrží bez újmy na duševním zdraví.
Samozřejmě jiná věc je, pokud jsou rodiče s prominutím praštění a hysteričtí… Ale to už je pak celé někde jinde.
Rodiče se rozvedli, když mi bylo 11 a určitě bych uvítala, kdyby to proběhlo dřív. Můj otec o žádný kontakt se mnou nestál, takže jsem jeho novou manželku viděla jednou v životě. Matka po rozvodu nikoho neměla a nikoho si ani nehledala a mně život s ní ve dvou hodně vyhovoval. Takže vytučněné nemusí platit paušálně
@Mango_Lassi píše:
Rodiče se rozvedli, když mi bylo 11 a určitě bych uvítala, kdyby to proběhlo dřív. Můj otec o žádný kontakt se mnou nestál, takže jsem jeho novou manželku viděla jednou v životě. Matka po rozvodu nikoho neměla a nikoho si ani nehledala a mně život s ní ve dvou hodně vyhovoval. Takže vytučněné nemusí platit paušálně
Mám tu v okolí hned tři známé co po odchodu ex se upnuly na děti, shodou okolností dcery, a jsou léta bez partnera a ani nikoho nehledají.
@Anna766 píše:
Mám tu v okolí hned tři známé co po odchodu ex se upnuly na děti, shodou okolností dcery, a jsou léta bez partnera a ani nikoho nehledají.
Mně to přijde jako normální reakce, proč si hned tahat domů nového tatínka, když to jde báječně i bez těch chlapů, že. Poté, co matka otce konečně vykopla, nastal u nás klid a mír. To byla úleva!
@Mango_Lassi píše:
Mně to přijde jako normální reakce, proč si hned tahat domů nového tatínka, když to jde báječně i bez těch chlapů, že. Poté, co matka otce konečně vykopla, nastal u nás klid a mír. To byla úleva!
Věřím. Nechci tvrdit že je to tak vždycky, ale opravdu to vidím okolo, že chlapi po odchodu kašlou na děti, budují nové vztahy, rodiny a ženské ani nemají chuť či náladu shánět chlapy.
@Mango_Lassi Tobě podobné názory zastávají většinou lidé, kteří mají nějakým způsobem narušený vztah s otcem.
@Mango_Lassi píše:
Upnutí se na děti je sakra problém. Říká se tomu „opičí láska“.
Takže matka dítěti předala „báječný“ vzor - jak báječně to jde bez chlapů.
Abys pochopila, tím nemyslím, že s takovým otcem/partnerem měla zůstat.
@opulus píše:
Upnutí se na děti je sakra problém. Říká se tomu „opičí láska“.
Takže matka dítěti předala „báječný“ vzor - jak báječně to jde bez chlapů.Abys pochopila, tím nemyslím, že s takovým otcem/partnerem měla zůstat.
A co když to bez těch chlapů jde, tak co?