Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@LLump píše:
No ty s tím požitkem zrovna máš zkušenost, co si tak pamatuju, ne?
ted nevim na co přesně nárážíš, ale právě že mám z dřívějška
@LLump píše: Že je lidí na světě několik miliard nic nemění na tom, že o samoživitelky stojí málokdo, takže pro ně zdaleka neplatí, že se najde někdo lepší - často se pro ně nenajde nikdo.
To si nemyslím, dítě pro spoustu lidí nemusí znamenat „problém“..
@LLump píše: Že je lidí na světě několik miliard nic nemění na tom, že o samoživitelky stojí málokdo, takže pro ně zdaleka neplatí, že se najde někdo lepší - často se pro ně nenajde nikdo.
a nekdy si hodne polepsi. Takovych pribehu tady neni malo. Je to loterie a mozna i o tom, jestli je dana zena hodna zenska a neni to jenom takova ta vecne nespokojena vychcalka, ktera ma o sobe az prilis vysoke mineni a mysli si, ze chlapy na ni stoji radu. Ta prvni si cobydup najde lepsiho a ta druha zazije nepekne procitnuti.
@warita píše:
a nekdy si hodne polepsi..
no já nevím, podle toho, když někdo sdělí, něco ve smyslu, polepšila jsem si s tebou, je samo o sobě ne moc radostné, spíše to znamená, že někdo hodnotí a zejména kalkuluje..
@LLump píše:
No psala jsi tuším něco o tom, jak to chce denně, ale jen na pár minut, na tebe při tom zcela kašle a jak ses kvůli tomu radši otupěla a jen se přemáháš. Nebo tak něco.
to jsi četl špatně..sex není vždycky hitparáda, ale vůbec se nepřemáhám až na uplné vyjimky, prostě si z toho beru to co je důležitější než to finále..to je jediné co mi chybí.
Přemáhala jsem se dřív, tak trochu vím, o čem to je
@minoe píše:no já nevím, podle toho, když někdo sdělí, něco ve smyslu, polepšila jsem si s tebou, je samo o sobě ne moc radostné, spíše to znamená, že někdo hodnotí a zejména kalkuluje..
nejak nechapu obsah tveho sdeleni.
Ja rikam, ze nektere zeny, co opusti nestastne/destruktivni manzelstvi, si v dalsim vztahu hodne polespi. Co je na tom kalkulujiciho fakt nevim, pro mne to je holy fakt, ze se da najit nejen lepsi chlap, ale dokonce idealni chlap, obzvlaste pokud se zena pouci ze svych predchozich chyb a dobre vybira.
Samozrejme to neni zadna zaruka. Muze se stat, ze si nenajde uz nikoho, nebo sklouzne do stejnych zajetych koleji a vybere si opet spatne. Anebo se postesti a vybere si dobre a je stastna. Zde v diskuzich se clovek docte dost happyendu, aby se dalo rict, ze mozne je vsechno.
Ale jen tak na zamysleni: pokud nenaplnujici vztah ukonci a vyrazi do sveta, je konecny vysledek nejisty. Muze to skonci dobre, taky to muze skoncit spatne, ale pokud v tom nestastnem vztahu zustane, je vysledek vcelku jisty: stastna nebude nikdy.
@minoe píše:no já nevím, podle toho, když někdo sdělí, něco ve smyslu, polepšila jsem si s tebou, je samo o sobě ne moc radostné, spíše to znamená, že někdo hodnotí a zejména kalkuluje..
@warita píše:
nejak nechapu obsah tveho sdeleni....obzvlaste pokud se zena pouci ze svych predchozich chyb a dobre vybira…
Je to složitější, rozepíši to ale..
Existuje něco jako výběr na základě momentální potřeby a výběr na základě dlouhodobých potřeb (které jsou dle mého názoru ty nejpodstatnější) a pro definici těch dlouhodobých potřeb musí mít člověk trošku odžito - vědět, co chce, co dokáže dát, kam se chce směřovat.. jednoduše řečeno musí mít v sobě jasno.. dále ty dlouhodobé potřeby jsou obvykle uloženy i v podvědomí, což znamená že člověk si nemusí dělat seznam, ve kterém si značí splňuje-nesplňuje.. nemusíš nad tím tak moc přemýšlet..
Dále, co se týká těch momentálních potřeb tak tam taky nemusíš moc přemýšlet, protože ty se buď naplní okamžitě - je ti momentálně příjemně a cítíš se přirozeně, nebo se nenaplní okamžitě a víš, že ti něco chybí.. a to je špatně..
V mém příspěvku o kalkulaci uvádím fakt, že člověk někdy porovnává to co bylo s tím co je, jinými slovy hodnotí to co má a to co měl, a to je podle mne špatně, protože co bylo to bylo, důležitější je co je a co může být… ![]()
@minoe píše:
Je to složitější, rozepíši to ale..
Existuje něco jako výběr na základě momentální potřeby a výběr na základě dlouhodobých potřeb (které jsou dle mého názoru ty nejpodstatnější) a pro definici těch dlouhodobých potřeb musí mít člověk trošku odžito - vědět, co chce, co dokáže dát, kam se chce směřovat.. jednoduše řečeno musí mít v sobě jasno.. dále ty dlouhodobé potřeby jsou obvykle uloženy i v podvědomí, což znamená že člověk si nemusí dělat seznam, ve kterém si značí splňuje-nesplňuje.. nemusíš nad tím tak moc přemýšlet..Dále, co se týká těch momentálních potřeb tak tam taky nemusíš moc přemýšlet, protože ty se buď naplní okamžitě - je ti momentálně příjemně a cítíš se přirozeně, nebo se nenaplní okamžitě a víš, že ti něco chybí.. a to je špatně..
V mém příspěvku o kalkulaci uvádím fakt, že člověk někdy porovnává to co bylo s tím co je, jinými slovy hodnotí to co má a to co měl, a to je podle mne špatně, protože co bylo to bylo, důležitější je co je a co může být…
dovolim si nesouhlasit. Co bylo je dulezite, aby se clovek poucil. A nemyslim si, ze to tema je az tak filozoficke, aby to clovek musel rozebirat do takovych detailu.
@warita píše:
dovolim si nesouhlasit. Co bylo je dulezite, aby se clovek poucil…
V pořádku, já to vidím taky tak, že minulost s sebou nese zkušenosti, nicméně jen doplním jeden příklad: Pokud dříve muž například mlátil svoji ženu tak v dalším vztahu svým způsobem nemá smysl si vážit toho (vyzdvihovat to), že aktuální muž to nedělá a kvůli tomu jej milujeme…
@minoe píše:
V pořádku, já to vidím taky tak, že minulost s sebou nese zkušenosti, nicméně jen doplním jeden příklad: Pokud dříve muž například mlátil svoji ženu tak v dalším vztahu svým způsobem nemá smysl si vážit toho (vyzdvihovat to), že aktuální muž to nedělá a kvůli tomu jej milujeme…
tak je nevim, ale prijde mi, ze ja si toho teda hodne vazim, ze mne manzel nemlati, nemanipuluje me, nelze mi a nepodvadi me. A vazim si toho o to vic, ze jsem tohle zazila ve vztazich minulych. Nejak uplne nechapu, kam tim vsim miris. Unika mi taky smysl te velmi hluboke analyzi te jinak vcelku jednoduche myslenky, ze kdyz clovek neni stastny, tak v dalsim vztahu to stesti muze najit. Protoze to bylo vse, co jsem ja tim chtela rict a ty mi stale oponujes a chytas se nejakych detailu a smysl tveho rozjimani nad mojim prispevem mi nejak unika.
Pokud chces nadhodit nejakou filozofickou myslenku, tak ja jsem pro, ja si vzdy rada zafilozofuju, ale myslim si, ze by to mozna chtelo nejaky nezavisly prispevek nebo tak…
@warita píše:
tak je nevim, ale prijde mi, ze ja si toho teda hodne vazim, ze mne manzel nemlati, nemanipuluje me, nelze mi a nepodvadi me…
Nejak uplne nechapu, kam tim vsim miris
Podle mne je to samozřejmost, běžná věc
to co ty považuješ za dar od tvého muže já považuji za samozřejmost u lidí..
@minoe píše:
Podle mne je to samozřejmost, běžná věcto co ty považuješ za dar od tvého muže já považuji za samozřejmost u lidí..
to je super. ![]()
A ja si toho zase vazim, protoze dobre vim, ze to neni zadna samozrejmost. Jeste neco?
@warita píše:
to je super.A ja si toho zase vazim, protoze dobre vim, ze to neni zadna samozrejmost. Jeste neco?
To je mi tě líto, asi máš hodně špatné zkušenosti z minulosti… ![]()
Dite ma zit v rodine se svou mamou a se svym tatou. Tecka!
Tyhlety hry na lasku a na zamilovanost jsou tak detinske! Vzdyt se ani neohlidnete a je vam 40,50,60 a cela tahle komedie s „laskou“ je vam uz jenom k smichu. Laska je hra pro deti. Ve 40,50,60 uz nikdo nepotrebuje bejt do svy manzelky ani manzela zamilovanej. Uplne mu staci, ze spolu spokojene zijou…ale kvuli vasim infantilnim potrebam lasky, ktere mate, kdyz je vam 20 nebo dokonce i 30, byste klidne rozbili (spis tedy rozbily) rodinu chudakum detem. Za par stejne ztloustnete a cela ta laska vam se vam vrazi do speku. Ale hlavne ze budete porad jeste hledat toho prince.
@Cosmopol píše:
Dite ma zit v rodine se svou mamou a se svym tatou. Tecka!Tyhlety hry na lasku a na zamilovanost jsou tak detinske! Vzdyt se ani neohlidnete a je vam 40,50,60 a cela tahle komedie s „laskou“ je vam uz jenom k smichu. Laska je hra pro deti. Ve 40,50,60 uz nikdo nepotrebuje bejt do svy manzelky ani manzela zamilovanej. Uplne mu staci, ze spolu spokojene zijou…ale kvuli vasim infantilnim potrebam lasky, ktere mate, kdyz je vam 20 nebo dokonce i 30, byste klidne rozbili (spis tedy rozbily) rodinu chudakum detem. Za par stejne ztloustnete a cela ta laska vam se vam vrazi do speku. Ale hlavne ze budete porad jeste hledat toho prince.
hele, s nejvetsim klidem. A ty tvoje infantilni kecy o tom, jak mam byt po zbytek zivota nestastna si muzes strcit nekam.