Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, potrebovala bych poradit, vypovidat se…
Bude to asi delsi text abych presne popsala situaci, vzdy tyhle veci resim s rodinou ale tentokrat to musis uz vyresit sama a nezatezovat okoli, trochu se i stydim, ze je vse tak jak je
Takze abych zacla, s mamzelem jsme 4roky, nebylo to bez mracku v podstate od zacatku ale vzdy jsme to uslali, me je nyni 28 a mu 25, zrekonstruovali jsme dum, ale protoze nam neklapalo spolecne bydleni (zili jsme s mymi rodici) a skoncilo to neverou s manzleovy strany a pauzou tak i presto jsme se dali dokupy a nas vztah bych krasny, cca 2roky, dali jsme vse znova dokupy, koupily a opravili byt a prali si oba dite, musim rict ze opravdu oba dva, nikoho jsem do ditete netlacila, neslo to hned ale do roka a pul se nam narodila uzasna holcicka, je strasne hodna opravdu silene moc a krasne spinka smeje se, mame plno casu na sebe a krizi typu stres a nedostatek casu neresime, nyni jsou dceri 3mesice a dnes se mi stala jedna z nejhorsich veci za urcitych okolnosti ktere nejsou postatne jsem se dozvedela nebo tedy pozdeji jsme si promluvili ze mamzel nevi zda me miluje, chce delat hlavne karieru kterou ted ma v nabidce a ta spociva v tom ze by byl casto na sk, asi mesic pozoruji ze dcerku miluje ale mne vice prehlizi, myslela jsem ze se treba pletu a mam cas premyslet nad hloupostmi ale jak jde videt muj instinkt byl dobry…jindy bych se sebrala a sla pryc jenze ted mam malou a mam sileny pocit ze mi zlomi srdce kdyz tak male uzasne stvoreni pripravim o zivot ktery jsem ji cutela dat, manzel chce at jsme spolu pry ma jen asi krizi i kvuli prace, dost jsme se kvuli tomu hadali, ja chtela at je s nami tak jak je to ted a uzivame si male, ale rict ze me nemiluje je dost silne kafe, nechce mi ublizit viˇ ze ho to mrzi, ale citum clovek neporuci…jde mi o to zda mam odejit nebo to nechat jeste plynout, kdyby to bylo o me odejdu protoze nechci zit s nekym s kym si nejsem jista a neni to poprve ale proste nedokazu unest udelat to male vim ze nema rozum ale moc me to boli a strasne brecim kdykoli se usmeje, mozna jsme mela s ditetem pockat a po manzelove nevere ho mechat delsi dobu, takze mam zachranit manzelsti a jak? Nebo radeji to utnout hned…chci jen rici ze ja ac jsem ted zlomena a nastvana manzela miluji ale jde mi hlavne o dite proste cekala jsem ze v zivote muze prijit cokoli ale sotva porodim a uz rozvod je hruza…dekuji dopredu za rady
@BetyIzabel píše:
Ahoj, potrebovala bych poradit, vypovidat se…
Bude to asi delsi text abych presne popsala situaci, vzdy tyhle veci resim s rodinou ale tentokrat to musis uz vyresit sama a nezatezovat okoli, trochu se i stydim, ze je vse tak jak je
Takze abych zacla, s mamzelem jsme 4roky, nebylo to bez mracku v podstate od zacatku ale vzdy jsme to uslali, me je nyni 28 a mu 25, zrekonstruovali jsme dum, ale protoze nam neklapalo spolecne bydleni (zili jsme s mymi rodici) a skoncilo to neverou s manzleovy strany a pauzou tak i presto jsme se dali dokupy a nas vztah bych krasny, cca 2roky, dali jsme vse znova dokupy, koupily a opravili byt a prali si oba dite, musim rict ze opravdu oba dva, nikoho jsem do ditete netlacila, neslo to hned ale do roka a pul se nam narodila uzasna holcicka, je strasne hodna opravdu silene moc a krasne spinka smeje se, mame plno casu na sebe a krizi typu stres a nedostatek casu neresime, nyni jsou dceri 3mesice a dnes se mi stala jedna z nejhorsich veci za urcitych okolnosti ktere nejsou postatne jsem se dozvedela nebo tedy pozdeji jsme si promluvili ze mamzel nevi zda me miluje, chce delat hlavne karieru kterou ted ma v nabidce a ta spociva v tom ze by byl casto na sk, asi mesic pozoruji ze dcerku miluje ale mne vice prehlizi, myslela jsem ze se treba pletu a mam cas premyslet nad hloupostmi ale jak jde videt muj instinkt byl dobry…jindy bych se sebrala a sla pryc jenze ted mam malou a mam sileny pocit ze mi zlomi srdce kdyz tak male uzasne stvoreni pripravim o zivot ktery jsem ji cutela dat, manzel chce at jsme spolu pry ma jen asi krizi i kvuli prace, dost jsme se kvuli tomu hadali, ja chtela at je s nami tak jak je to ted a uzivame si male, ale rict ze me nemiluje je dost silne kafe, nechce mi ublizit viˇ ze ho to mrzi, ale citum clovek neporuci…jde mi o to zda mam odejit nebo to nechat jeste plynout, kdyby to bylo o me odejdu protoze nechci zit s nekym s kym si nejsem jista a neni to poprve ale proste nedokazu unest udelat to male vim ze nema rozum ale moc me to boli a strasne brecim kdykoli se usmeje, mozna jsme mela s ditetem pockat a po manzelove nevere ho mechat delsi dobu, takze mam zachranit manzelsti a jak? Nebo radeji to utnout hned…chci jen rici ze ja ac jsem ted zlomena a nastvana manzela miluji ale jde mi hlavne o dite proste cekala jsem ze v zivote muze prijit cokoli ale sotva porodim a uz rozvod je hruza…dekuji dopredu za rady
Je mi to moc líto.
Bohužel, vždy, když vezmeš nevěrníka zpátky, hrozí velké riziko, že to udělá znova. V tomto případě to sice nepíšeš, ale jeho chování by tomu asi i odpovídalo. Krom toho, on ti řekne tři měsíce po porodu, že tě nemiluje, ale nechce ti ublížit?
No nevím, ale každopádně už ti ublížil víc než dost. Osobně bych zvažovala rozchod, ale co uděláš ty, je jenom na tobě. Držím palce.
Nevyzrálý, nedospělý je ten Váš muž. Dala bych mu přečíst 7 návyků šťastné rodiny od Coveyho a ať se rozhodne sám, co chce. Vy buďte silná. To co se Vám teď děje je noční můra.. ![]()
Dekuji za vase reakce, kdyz to ctu mam slzy v ocich protoze mate pravdu, vim ze bych jindy byla silna, ale silene me boli to, co jsem ja respektive my udelali dcerce ![]()
@BetyIzabel píše:
Dekuji za vase reakce, kdyz to ctu mam slzy v ocich protoze mate pravdu, vim ze bych jindy byla silna, ale silene me boli to, co jsem ja respektive my udelali dcerce
Zatím jste jí nic neudělali. Ale bude potřebovat mámu, která je šťastná a tím směrem byste měla jít. Snažte se všemi možnými způsoby trápit sama sebe co nejkratší dobu. Já jsem asi pesimista, ale nevěřím moc v rychlý duševní vývoj Vašeho partnera. Naštěstí jsou na světě i jiní muži a dítě z rozvedené rodiny neznamená nešťastné dítě. To je nutné si uvědomit.
Proboha! Nic „neutinat“! Manzelstvi je instituce primarne urcena k vychove deti a kumulaci majetku. Nikoli zamek v ruzove zahrade urceny k zabave zenusky a muzicka! Nech manzela delat karieru a vitej v realite! Kde je sakra psano, ze manzele se nutne musi milovat…???
@sediza píše:
Zatím jste jí nic neudělali. Ale bude potřebovat mámu, která je šťastná a tím směrem byste měla jít. Snažte se všemi možnými způsoby trápit sama sebe co nejkratší dobu. Já jsem asi pesimista, ale nevěřím moc v rychlý duševní vývoj Vašeho partnera. Naštěstí jsou na světě i jiní muži a dítě z rozvedené rodiny neznamená nešťastné dítě. To je nutné si uvědomit.
Pro zakladatelku: tento nazor je naprosto zvraceny, nicmene bohuzel velmi casty. Urcite se jim nerid! Pak se divime, ze kazde druhe manzelstvi je rozvedene.
Domluvte si s manzelem trochu volnejsi vztah, nech ho delat karieru na Slovensku, ale urcite trvej na domacim sexu pri jeho pobytech doma. Bez toho vam to nebude drzet pohromade.
Je mi to líto ![]()
Zkušenost nemám osobní, napíši jen, co se stalo mé velmi dobré kamarádce. Manžel jí v podstatě řekl to samé, co ten Tvůj Tobě. Nedlouho potom odešel za milenkou…
@Cosmopol píše:
Proboha! Nic „neutinat“! Manzelstvi je instituce primarne urcena k vychove deti a kumulaci majetku. Nikoli zamek v ruzove zahrade urceny k zabave zenusky a muzicka! Nech manzela delat karieru a vitej v realite! Kde je sakra psano, ze manzele se nutne musi milovat…???
@BetyIzabel a co zkusit poradnu. Manžel to ukončit nechce, to je dobry zacatek. Cestovat na Slovensko můžete s nim. Zkuste na tom zapracovat, kdyz uz nic, alespoň budeš vedet, ze jste pro to neco udělali a nevzdali to hned. Kazdy si někdy projde krizi, a přeci pri vstupu do manželství slibujete, ze pri době budete stát v dobrém i zlem. Držím pěsti, ať se rozhodnes (rozhodnete) správne.
@Cosmopol píše:
Pro zakladatelku: tento nazor je naprosto zvraceny, nicmene bohuzel velmi casty. Urcite se jim nerid! Pak se divime, ze kazde druhe manzelstvi je rozvedene.Domluvte si s manzelem trochu volnejsi vztah, nech ho delat karieru na Slovensku, ale urcite trvej na domacim sexu pri jeho pobytech doma. Bez toho vam to nebude drzet pohromade.
Naprosto souhlasím… i kdyz bych netvrdila, ze je zvraceny, je proste velmi častý a ve finále je to nejjednodušší řešení. Zda je správne o tom uz se da pochybovat.
Tak já se přiznám, že bych nedokázala žít s chlapem, co mě nemiluje. Znám několik vztahů co se lepily jen kvůli dítěti a ty děti moc dobře v budoucnu vycítí, že je problém a odnáší to stejně - záleží ale hodně na tom jak budete schopný fungovat nadále. Nehledě na to, že když už byl jednou nevěrný, nejspíš si v takovém vztahu brzo nějakou milenku najde.
Když vás čeká stejně odloučení, tak bych to zatím nechala a uvidíš jak se bude vztah vyvíjet.
@BetyIzabel je to velmi mladý kluk..Vím že to asi nechceš slyšet ale chlap který je opravdu připraven na tenhle styl života nemá 2 ale až 3 kolikrát 4.
Když tě nemiluje je blbost aby jste zůstali spolu..Máš nárok si najít někoho s kým to bude klapat. Prozacatek zůstaň kde jsi..delej si Fin. rezervu a až půjdeš do práce..Odstěhuj se.
Dcera chce rodiče šťastné ne žijící vedle sebe bez lásky.
Manžel je hodně nevyzrálý, když dovede ženě sotva tři měsíce po porodu říct, že ji nemiluje. Nebo utíkat za jinou jen proto, že mu nevyhovuje společné bydlení s rodiči. Už tenkrát jste měli jít od sebe, když ti zahýbal po pár letech vztahu. S dítětem už přemýšlíš jinak. Nechala bych ho dělat kariéru (pokud to není skrytá milena) a počkala, jestli nezjistí, že vás vlastně asi obě miluje. Ne jen dceru. Kdyby to bylo neúnosné, skončila bych to. Ale „jen“ kvůli dítěti bych to nedělala. Musela bych sama něco k němu cítit. Vztah z rozumu vydrží málokdo.