Manželství kvůli dítěti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1
28.8.17 13:05

Ahoj, chtěla bych se podělit o svůj příběh, který mě hodně trápí,
je mi 38let, mám dvě děti ve věku 18 a 13let, s manželem jsme spolu 19let. od začátku manželství jsem věděla, že to není vztah o jakém jsem snila, manžel je o 8let starší, když jsme spolu začli chodit, tak se mi na něm líbilo, že ví co chce v životě, věděla jsem že se bude umět postarat o rodinu, což také tak bylo, s domácnosti mi pomáhá, o děti se stará, je pracovitý. bohužel ale ke mě se nechová vždy hezky, nemůžu nikdy nic říct, mít svůj názor, nikde se mnou nechodí, všude vždy chodím sama, hned na mě kříčí a je na mě hodně sprostý i před dětma. to vše je od záčatku až do ted. vždy jsem si říkala, že bych tak chtěla byt s někým jiným, abych se i já měla dobře, ale myslela jsem na děti a na to, že jim nic nechybí, jsou spokojeni, já jsem přestala se k něčemu vyjadřovat, poslouchala jsem jen jeho, takže jsem se s ním ani nehádala a vše bylo v pořádku. nikdy se mě nezeptá kde jsem byla, jak jsem se měla, co bych taky chtěla, jestli mi něco není atd., já ho naopak vždy vyslechnu, jediné za co jsem byla ráda je, že mě nechal si někam zajít. což mi hrozně vyhovovalo, chodím pouze ke kamarádce, se kterou si dám sklenku vína, pokecáme, chodíme spolu do divadla, do kina, obcas se někde pobavit, na prodloužený víkend, musím ale podotknout, že s kamarádkou chodí i její přítel, takže já jsem vždy sama a vlastně jim dělám třetího do počtu :-) několikrát jsem měla snahu a říkala manželovi, aby se mnou šel, že jsem pořád sama, nemůžu jit ani na ples, protože nemám partnera a takových věcí je hodně, přestože já s ním šla vždy všude kde chtěl a sex není u mě prioritou, ale musím bohužel říct, že za těch 19let bych mohla spočítat na jedné ruce kolikrát jsme měli intimní vzah, naposledy to bylo asi před 6 nebo 7 lety, ani nevím, horší je, že mě manžela nijak nepřitahuje, je nám dobře vedle sebe, staráme se společně o domácnost a děti, ale více nic. bohužel co jsem nechtěla, tak jsem se před pár měsíci seznámila s klukem, do kterého jsem se zamilovala, je to přesně to o čem jsem vždy snila, ale nechci rozbít dětem rodinu, jen proto aby mě bylo dobře a oni si museli projít tím, co jsem nidky nechtěla, bojím se, že děti odejdou, a já budu pořad sama, a pokud tu nebudou děti, tak už budu opravdu sama. s manželem jsem o tom mluvila, on se chce změnit a začít znovu, ale nemohu najít ten vztah k němu, vím, že ted jsem již ovlivněná jiným přítelem, ale nemohu si představit, žebychom měli mít intimní život, v posleli se každý obrátíme na svou stranu. pusu si dáme jen vyjímečně o narozeninách, nikdy mi nic nekoupil, ani na vánoce žádný dárek, já mu kupuji pořád něco, nechci udělat v životě chybu kvůli dětem. děkuji za názory at už jsou jakékoliv.

Příspěvek upraven 30.08.17 v 14:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106396
28.8.17 13:09
@LLump píše:
A jaktože se jich tu pak tolik prsí, že napodruhé už toho „pravého“ našly? Najednou se vylíh? Kulový, je jich dost, jen nad nimi ženský nejdřív ohrnují nos, než si ho samy pořádně natlučou, pak teprve je jim najednou dobrej.

Tak to už jsme řešili včera…je to příroda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
28.8.17 13:26
@LLump píše:
A jaktože se jich tu pak tolik prsí, že napodruhé už toho „pravého“ našly? Najednou se vylíh? Kulový, je jich dost, jen nad nimi ženský nejdřív ohrnují nos, než si ho samy pořádně natlučou, pak teprve je jim najednou dobrej.

mno, moje zkusenost je jina. Sice silne subjektivni nazor, ale co jineho tady mohu prezentovat, statisticky urad nejsem.

A k tomu, ze napoprve zena pohrdne a teprve napodruhe se zamysli… uceny z nebe nespad. Nekteri v tom maji jasno od zacatku, jini se musi nejdrive par krat spalit, aby si udelali jasno v tom, co vlastne hledaji. A myslim, ze to plati stejnou merou pro zeny i muze. Taky clovek vidi, jak se chlapy nechaji okouzlit pekne nacincanou pusinkou v sexy satickach a to ze ta holka je mrcha a pro normalni zivot nepouzitelna, to uz nevidi. Takze si navzajem nemame co vycitat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
28.8.17 13:38
@zoidberg píše:
7 let je jen statistický průměr, pokud to přijde po osmi nebo devíti letech, pořád ještě nebudete moc „divní“

tak super kdyby jsme šli od sebe jsme mimo statistiku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
28.8.17 15:21

S detmi pracuji uz pěkných par let. Pro dite, ktere je vnimave odmalicka, je daleko lepsi jeden spokojeny rodic, i kdyz sam nebo s novym partnerem, nez vyrůstat mezi nefunkcnimi rodici. Nejen hadky, triskani dvermi atd, ale i nezajem a chlad deti velice dobre vnimaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
28.8.17 16:37

Menšímu dítěti je vzájemná rodičovská láska ukradená. Pokud tam nejsou velké rozbroje či projevy nenávisti a dítěti se dostává pozornosti a dítě naplňuje své citové potřeby, tak je spokojené. Je nesmyslné namlouvat si, že spokojená matka = spokojené dítě. Jen to převážně jen obhajoba upřednostnění vlastních potřeb, tak aby žena nebyla osočena, že nemyslí na dítě. Dítě se na vztah rodičů dívá úplně jinou optikou než dospělý člověk.
Neříkám, že se rodiče nemohou rozejít, ale je dobré přestat si něco nalhávat, že to tomu dítěti prospěje (viz druhá věta).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106396
28.8.17 16:59
@opulus píše:
Menšímu dítěti je vzájemná rodičovská láska ukradená. Pokud tam nejsou velké rozbroje či projevy nenávisti a dítěti se dostává pozornosti a dítě naplňuje své citové potřeby, tak je spokojené. Je nesmyslné namlouvat si, že spokojená matka = spokojené dítě. Jen to převážně jen obhajoba upřednostnění vlastních potřeb, tak aby žena nebyla osočena, že nemyslí na dítě. Dítě se na vztah rodičů dívá úplně jinou optikou než dospělý člověk.
Neříkám, že se rodiče nemohou rozejít, ale je dobré přestat si něco nalhávat, že to tomu dítěti prospěje (viz druhá věta).

Tak to asi nejlíp vědí ti, co v takovém prostředí vyrustali…úplně malinké to asi úplně nevnímají, ale ty větší ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
28.8.17 17:11
@opulus píše:
Neříkám, že se rodiče nemohou rozejít, ale je dobré přestat si něco nalhávat, že to tomu dítěti prospěje (viz druhá věta).

ja te ujistuju, ze mi to nebylo jedno ani na 3-5 letech. Nasi se pred nama nikdy nehadali a stejne jsem to dusno vnimala. A jako decko bych dala nevim co za spokojenou mamu. Bohuzel mi nebylo prano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
28.8.17 17:20

@warita bohužel no, prostě ta atmosféra je jiná :jazyk:. U nás by to bylo peklo, malá každou chvíli přijde vezme naše ruce musíme se spojit a dát si pusu což v nějakém napětí by asi nešlo :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
28.8.17 17:42
@Markéta80 píše:
@warita bohužel no, prostě ta atmosféra je jiná :jazyk:. U nás by to bylo peklo, malá každou chvíli přijde vezme naše ruce musíme se spojit a dát si pusu což v nějakém napětí by asi nešlo :jazyk:

jeeee, to je krasne. Normalne si mi zvedla naladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
28.8.17 18:04

@warita :lol: je na ní vždy vidět jakou z toho má radost, pak si stoupne mezi nás, každý jí chytne za ruku, spojíme se do kruhu a musíme se točit :mrgreen:. Já jsme v kuchyni a z pokoje slyším jak malá říká tati jdi dát mamince pusu, 3 pusy :mrgreen: a to kdyby jsme byli rozhádaní těžko půjde :? To asi rodiče si myslí že děti nic nevnímají, přece se nehádají ale děti to vnímají špatně i tak :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
28.8.17 18:35
@LLump píše:
Aha, najednou je to příroda. Když je holka blbka a vybírá si grázly, je to příroda, když chlap je ten grá. zl, není to příroda, ale haj.zl. Když se ženské zapálí lýtka, má „právo na štěstí“, když chlapovi, je to najednou haj.zl co zahejbá a rozbíjí rodinu. Je to tu fakt sranda, to vaše neuvěřitelné pokrytectví, jen co je pravda :mrgreen:

ale ony si to fakt myslí, nejsou vůbec pokrytecké, jen jsou tak naprogramovaný…jako když doma chováš lva, můžete kámošit, nechá se drbat, ale uděláš nějakou nepatrnou chybu, blbej pohyb, a jeho potlačený domestikovaný instinkty se probuděj a prokousne ti hrdlo než bys řekl švec… prostě i on má právo na štěstí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
28.8.17 18:59
@Inaris píše:
Akorát že ani jiní muži zdaleka nemusí být vhodní partneři a tátové v jednom. :?

to není třeba, v prvním kole se zabřezne s lumpíkem a v druhým se postaráme s nevlastním tatíkem..tvl, já dneska veršuju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5258
28.8.17 19:13
@LLump píše:
Otázkou je, jestli to tak skutečně vnímá i starej, ono těch vyléčených původně „dávaček rukou do ohně“ tu v diskuzích taky není zrovna málo :jazyk:

Neměj obavu, ruku do ohně jsem nikdy za nikoho nedávala. On si totiž před lety taky trochu zazlobil a podle toho jak se od té doby chová bych řekla, že to vnímá dokonce víc než já…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
28.8.17 19:17

@Inaris jako že by jsme si dávali pusy, objímali a vnitřně zuřili :lol: :lol:, asi nejsem dobrá herečka a manžel by takové divadlo taky nehrál. Dítě to vycítí a v takové atmosféře se nikomu dobře nežije. Zase by to musel být extra důvod aby se řešil rozvod. Jen proto že spolu máme děti tak to není vězení že s ním musím být pokud by se stalo něco tak vážného že by to nešlo :? Možná po rozvodu by bylo mnohem víc klidu a rozvodem dítě o rodiče snad nepřijde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí