marná snaha

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12272
15.12.09 00:53

janine, já to myslela spíš tak, že ten tvůj dr. je dost arogantní. Sice neví co ti je, ale ví určitě, že nemáš šanci :roll: Už mi s tím doktoři dost štvou. Na jednu stranu se tváří, jako že všechno ví, když se pak nezadaří, tak za to může příroda a když to vyjde, tak je to jejich dílo :poblion: Mě tohle prostě leze na nervy, nemůžu si pomoct. Mě je 37, rodila jsem v 36 a v těhotenství jsem si s doktory taky užila svý. Když jsem šla na kombinovaný screening do jednoho nejmenovaného soukromého zařízení, tak mi nejdřív vzali krev a za 14 dní jsem šla na utz. Tohle vyšetření se vyhodnocuje komplxně a mě tenkrát na kartotéce dali do ruky kartu, kde byly výsledky z krve připnuté navrchu a tam bylo zvýrazněno VYSOKÉ RIZIKO DOWNOVA SYNDROMU. Bylo mi z toho šoufl, ale snažila jsem se být v klidu. UTZ dopadl dobře a celkový výsledek negativní, ALE prý hraniční, takže nás hned hnali do vedlejších dveří na genetickou konzultaci. Vzali jsme nohy na ramena a na gentiku šli do Motola. Tam na mě dr. taky docela tlačila, ať jdu na plodovku, ale já se nedala. Nechtěla jsem mimčo ohrozit. Prostě mi ty doktoři připadají, že každý se věnuje té své specializaci a dál nevidí. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6193
13.5.10 07:25

Ahojda Borisko,jednou jsi mi odepisovala na můj dotaz,co znamenají všechny ty zkratky :lol: ,nádherně jsi mi to vysvětlila.Tak jsme pokročili a beru Clostylbegyt,byla jsem na hormonálním profilu a manžel taky.Za tyden jdu na ultrazvuk,kvůli vajíčkum?a tak jsem zvědavá,potom snad inseminace.Pa a dám vědět.Pěkný den.Dagmariana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6193
13.5.10 07:25

Ahojda Borisko,jednou jsi mi odepisovala na můj dotaz,co znamenají všechny ty zkratky :lol: ,nádherně jsi mi to vysvětlila.Tak jsme pokročili a beru Clostylbegyt,byla jsem na hormonálním profilu a manžel taky.Za tyden jdu na ultrazvuk,kvůli vajíčkum?a tak jsem zvědavá,potom snad inseminace.Pa a dám vědět.Pěkný den.Dagmariana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.22 17:57

Matná snaha

Ahoj snazilky chtěla bych vědět od těch co to neslo jak jste to všechno zvládli ve zdraví? U nás se snažíme necelý rok… byla jsem na laparo kde zjistili kompletní nepruchodnost pravého vejcovodu + srusty a endo cysty na levé straně 2… když sem odcházeli z nemocnice celou cestu jsem probrecela protože mi doktor řekl třeba se stane zázrak… a od té doby nevím co se mnou první polovinu cyklu jsem vlastně v pohodě ovulaci poznám dle bolesti ale nijak moc neřeším a potom týden do MS a já jsem jak blázen nejraději bych furt testovala čumím na negativní testy a vidím neviditelné čárky… :,( jsem opravdu nešťastná a nevím co dělat pro to aby se to změnilo… nechci na to myslet ale nejde to…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.1.22 18:51
@Anonymní píše:
Ahoj snazilky chtěla bych vědět od těch co to neslo jak jste to všechno zvládli ve zdraví? U nás se snažíme necelý rok… byla jsem na laparo kde zjistili kompletní nepruchodnost pravého vejcovodu + srusty a endo cysty na levé straně 2… když sem odcházeli z nemocnice celou cestu jsem probrecela protože mi doktor řekl třeba se stane zázrak… a od té doby nevím co se mnou první polovinu cyklu jsem vlastně v pohodě ovulaci poznám dle bolesti ale nijak moc neřeším a potom týden do MS a já jsem jak blázen nejraději bych furt testovala čumím na negativní testy a vidím neviditelné čárky… :,( jsem opravdu nešťastná a nevím co dělat pro to aby se to změnilo… nechci na to myslet ale nejde to…

Máš-li takový nález, tak já bych na Tvém místě na zázrak nečekala. Šla bych do CARu a zjišťovala možnosti. Zkusila třeba i umělý přechod na endometriózu apod. Nevím, kolik Ti je, to také hraje podstatnou roli. My dost váhali, do CARu jsme přišli po pár letech. První dítě se podařilo, ale s druhým jsme se natrápili. Doteď lituju, že jsem nešla na IVF hned po zjištění endometriózy.

A jak to zvládat psychicky? To nevím. Sama jsem nic geniálního nevymyslela. Jediné, co mi trochu pomohlo, bylo najít kamarádku v podobné situaci. A testovat jsem přestala.

• Citovat
  • Upravit
4535
4.1.22 19:03

Též bych nečekala a navštívila Car. Ono tě to zase nakopne, budeš mít víc možností :srdce:. Jinak zázraky se opravdu dějí a každé těhotenství je zázrak, takze nesmíš ztrácet naději. Mně svyho času říkali neco podobného, už je to 7 let… Mám dvě děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.22 19:56

Holky moc děkuji za podporu překvapilo mě ze gynekologa vůbec car nezměnila naopak mi chce teď nasadit na 3 měsíce antikoncepci aby se prý tělo srovnalo a ze by se pak ty cysty vytvářet nemuseli ani partnera na spermio nezene ale možná mate pravdu ze bude lepší zkusit vymyslet něco dalšího… kamarádku ve stejne situaci možná i závidím v mě okolí je to tak ze všechny holky údajně otěhotněli hned i přes antikoncepci to si pak člověk přijde úplně vadný :nevim: :nevim: jinak mě je 28 manželovi také, moc děkuji ze jste napsali :srdce: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.1.22 07:48
@Anonymní píše:
Holky moc děkuji za podporu překvapilo mě ze gynekologa vůbec car nezměnila naopak mi chce teď nasadit na 3 měsíce antikoncepci aby se prý tělo srovnalo a ze by se pak ty cysty vytvářet nemuseli ani partnera na spermio nezene ale možná mate pravdu ze bude lepší zkusit vymyslet něco dalšího… kamarádku ve stejne situaci možná i závidím v mě okolí je to tak ze všechny holky údajně otěhotněli hned i přes antikoncepci to si pak člověk přijde úplně vadný :nevim: :nevim: jinak mě je 28 manželovi také, moc děkuji ze jste napsali :srdce: :srdce:

Já si kamarádku našla tady přes emimino. Hodně jsme si psaly a pomohlo mi to. Jinak kolem také většina bez potíží nebo o tom kamarádky nemluvily. Připadala jsem si divná a osamělá. A pak ještě jedna kamarádka mě spojila s jinou svou kamarádkou, co měla stejné problémy. I to mi hodně pomohlo.

Nevím, co Ti přesně chce dát, ale obecně nějaké léky na utlumení endometriózy mohou pomoci. Jenže to chce sledovat. Ne každé ženě zaberou. Některým se ty cysty tvoří dál. Moje gynekoložka nás také dlouho nikam poslat nechtěla a chtěla zkoušet sama všechno možné. Pro mě to byl promarněný čas. Samozřejmě, že se zázraky mohou stát a moc bych Ti to přála :). Ale my se zázraku bez lékařů nedočkali, to až s nimi :srdce:.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex