marná snaha

6193
14.12.09 08:18

marná snaha

Jsem tu nová :-) .Minulé pondělí jsem byla na laparoskopii a jsem zdravá,manžel taky,tak nevíme,kde je problém.Jsme z toho už trochu nervozní,nevíme,co bude dál.Nějaké rady a zkušenosti bych přivítala.Děkuji za reakce)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
175
14.12.09 09:22

Ahoj, myslím, že je to taky hodně o psychice. První těhotenství se nám povedlo hned první měsíc, ale když jsem chtěla otěhotnět podruhé, trvalo nám to dva a půl roku. Taky jsem byla na laparoskopii, 2× jsem byla na inseminaci atd. a manžel byl taky v pořádku. Ale prostě to nějak nešlo. Pak jsem dostala všechnu dokumentaci, abych vyrazila do centra asistované reprodukce. Řekla jsem si, že počkám a vyrazím až po vánocích. No, a no silvestra jsem otěhotněla :-) Přeji, aby vám to taky vyšlo. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6193
14.12.09 10:22

Co je holky PCO,jsem ze všech těch informací mimo a může nastat hyperstimulace i po Clostylbegitu? Děkuji za odpovědi :)

Příspěvek upraven 13.05.10 v 18:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
14.12.09 11:37

hele podle me, ve vasem veku, ikdyz je zdanlive vsechno v poradku, tak stejne jdete na IVF. ono totiz medicina nezna vsechno - nezna vsechny priciny neplodnosti a nedovede vsechno vysetrit, natoz vylecit.
Ve tvem veku bych ti vazne nedoporucovala zkouset „nemyslet na to“ a hodit to za hlavu, protoze nez se rozkoukas, tak uz ti IVF nebude hradit pojistovna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
14.12.09 12:24

U nás IVF bylo absolutně bez efektu. Na mimčo jsem si počkala 13 let. Mám za sebou 2×IVF, 2×KET, 6×IUI. Byla jsem těhotná jednou z IUI mimoděložně, jednou z KET biochemicky, ale vzhledem k tomu, že to bylo v přirozeném cyklu, tak to mohlo být i přirozené otěhotnění a malou mám z IUI, nebo přirozeně, což se u IUI taky nikdy neví, která spermijka tam doplava :-P . Pak nějakých pár stoplých stimulací kvůli špatné odezvě atp. Držím ti palce, abys se brzy dočkala miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
14.12.09 12:52
kolozubka píše:
U nás IVF bylo absolutně bez efektu. Na mimčo jsem si počkala 13 let. Mám za sebou 2×IVF, 2×KET, 6×IUI. Byla jsem těhotná jednou z IUI mimoděložně, jednou z KET biochemicky, ale vzhledem k tomu, že to bylo v přirozeném cyklu, tak to mohlo být i přirozené otěhotnění a malou mám z IUI, nebo přirozeně, což se u IUI taky nikdy neví, která spermijka tam doplava :-P . Pak nějakých pár stoplých stimulací kvůli špatné odezvě atp. Držím ti palce, abys se brzy dočkala miminka.

Tohle je přesně to, čeho se na IVF taky bojím… Mám za sebou 3 IUI, jednu neúspěšnou stimulaci před IVF, příští rok mi bude 35 a podle nálezu se neví, v čem je u nás háček. Takže IVF je doporučení, nicméně podle dr. se k tomu nemám moc upínat, protože ani tam velkou šanci nevidí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6193
14.12.09 13:14

Můžete mi napsat prosím co znamenají zkratky IVF,IUI,KET?Vypadám asi jako analfabet,ale asi to bude hormonální léčba,inseminace a umělé oplodnění,jestli ne,tak mě prosím opravte. Děkuji za odpovědi :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
14.12.09 13:20

ahoj tady ti kopíruju z psychiky snažilky zkratky - v deníčcích psychiky najdeš spousu informací

IVF-in vitro fertilizace-umělé oplodnění
2DC- druhý den cyklu
ET- embryo transfer- přenesení embrya do dělohy

1. MS – menstruace (hnus hnus hnus) nebo taky „Tetka z vložkovic u tampónova"

2. DC – den cyklu

3. BT – bazální teplota – s tou se tady blbne dost, teploměr s námi spí v naší manželské posteli

4. TT – bohužel v našem deníčku znamená „těhotenský test", ale brzy snad bude fungovat jako „týden těhotenství"

5. TP – termín porodu – to je pro nás zatím v celku neznámé – uvádím taky kvůli holkám pod čarou – jsme na jedné lodi :-)

6. SPG – spermiogram – jediné vyšetření, které chlap musí podstoupit, užije si a ještě k tomu má nějaký kecy

7. UTZ – ultrazvuk

8. CAR – Centrum asistované reprodukce – spásné místo pro nás, skoro všechny tam jednou skončíme :-(

9. PCO – syndrom polycystických ovarií – diagnoza, kterou bohužel máme některé z nás

10. IUI – inseminace aneb jak udělat ze sebe chovnou krávu a z manžela (partnera) chovného býka

11. IVF – in vitro fertilizace – umělé oplodnění – pro některé z nás poslední naděje

12. OVU – ovulace, šťastné dny pro naše (některé) manžely (partnery) aneb „happy days"

13. folík – folikul – vysněný puchýřek, v kterém snad je vysněné vajíčko

14. utrouš – zaběhlá zkratka pro Utrogestan – více popisovat nemusím, mnohé z nás s ním spí J takže je to důvěrný přítel

15. klosťák – nyní vymyšlená zkratka pro Clostilbegyt – pilulky na vysněnou ovulaci

16. stimulace – umělé navozování bodu č.12 aneb zkouška toho co ještě vydržíme

17. pregnyl – injekce, která umožní prasknutí bodu č.13

18. gyndař – doktor, který nás poslal do bodu č.8 s tím, že už neví co s námi má dělat

19. neplodnice – my všechny – zatím holky zatím

pokud máš ovulaci, dr. si s tebou neví rady, tak bych do CARu šla, a taky na imunologii (jestli nemáš alergii na partnerovo sperma), někomu stačí,když se mu protáhnou trubky :wink: LPS

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
14.12.09 13:36

Nevím, jaká máš vyšetření za sebou, že ti takhle řekli, že jste oba v pořádku, ale doporučila bych ti nechat si udělat vyšetření na ureoplazmata, mykoplazmata a chlamydie. Tyhle mrchy dost často způsobují neplodnost u idipaticky neplodných párů. To že neznáš ty zkratky je jen tím, že jsi to nepotřebovala. Já už bohužel tyhle všechny termíny a zkratky umím ve všech pádech, což tobě nepřeju :roll: Ta imunita mě tedy osobně nepřesvědčila. Vždy dají stejnou léčbu, je to dost neprůkazné a hlavně mě dr. naštval, když jsem měla to biochemické, tak jsem nebrala léky, protože jsem po nich měla děsnou reakci a on mi řekl, že kdybych je brala, tak to třeba dopadne jinak. Tohle mě tak vytočilo, že jsem je pak už nebrala nikdy a dobře jsem udělala! Tím nechci říct, že to doporučuju ostatním, jen píšu svojí zkušenost.

janine24, tvůj doktor asi taky nebude z nejlepších. Nezlob se na mě, ale dr. který ani není schopný zjistit, co ti je a navíc ti nedá ani naději není dobrý dotor, protože psychika je fakt půl úspěchu, to mi věř. Já byla už tak vydeptaná, že jsem to pomalu už vzdávala a zrovna se nám při tom nenemožnější pokusu zadařilo! Měli jsem nejhorší SPG za celou dobu a dr. mi řekl, že s takhle špatným SPG by neměl ani IUI dělat, že to je jedině na IVF ICSI a že by to byla legrace, kdyby se zadařilo. Tak jsem se k tomu neupínala, neřešila, nepozorovala se a ejhle a pak když jsem objevila na testu //, tak jsem tomu vůbec nevěřila. :lol: Prostě příroda je příroda, ať si dr. říkají, co chtějí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
14.12.09 13:47

kolozubko - to je zajímavé, mě vyšetření na všechny ty plazmata a toxoplazmózu udělali hned s hormonálním profilem v CARU :nevim: takže asi všude je to jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
14.12.09 13:51

borisko jasně že je. To taky nebyla moje osobní zkušenost, já měla diagnozu úplně jinou - PCO a chronická anovulace, ale byla to zkušenost z mého okolí, protože jsem mezi holkama, co mají problémy s otěhotněním strávila dost času. No a taky to může být psychikou, což v CAR asi vyšetření nedělaj, nebo se už něco změnilo? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
14.12.09 13:53

kolozubko - mezi psychikou a neplodností nebyla dosud prokázána souvislost :lol: (prostě naše těla si dělají co chtějí :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
14.12.09 13:59

ale mozek je taky součástí těla no ne? :wink: Já tomu tedy věřím, ale hádat se kvůli tomu nebudu, každého věc :-P Já jsem na sobě v oblasti psychiky totiž hodně zamakala během posledních dvou let :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
14.12.09 21:48
kolozubka píše:
janine24, tvůj doktor asi taky nebude z nejlepších. Nezlob se na mě, ale dr. který ani není schopný zjistit, co ti je a navíc ti nedá ani naději není dobrý dotor, protože psychika je fakt půl úspěchu, to mi věř. Já byla už tak vydeptaná, že jsem to pomalu už vzdávala a zrovna se nám při tom nenemožnější pokusu zadařilo! Měli jsem nejhorší SPG za celou dobu a dr. mi řekl, že s takhle špatným SPG by neměl ani IUI dělat, že to je jedině na IVF ICSI a že by to byla legrace, kdyby se zadařilo. Tak jsem se k tomu neupínala, neřešila, nepozorovala se a ejhle a pak když jsem objevila na testu //, tak jsem tomu vůbec nevěřila. :lol: Prostě příroda je příroda, ať si dr. říkají, co chtějí!

Jasně, některá vyšetření asi za sebou nemám, i když většinu obvyklých asi ano, a přesto, nemám žádný doložitelný důvod a přesto nemáme ani dítě ani těhotenství. Jen velmi brzký potrat. Konzultováno s 2 dalšími pracovišti a nález shodný. Zejména prý kvůli tomu že já i partner budeme příští rok kategorie 35 + 45. Netuším, řeším to přes belgický výzkum, kde kategorie starší neplodnice začíná na 40+ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
14.12.09 21:50
Boriska píše:
kolozubko - to je zajímavé, mě vyšetření na všechny ty plazmata a toxoplazmózu udělali hned s hormonálním profilem v CARU :nevim: takže asi všude je to jinak

No vidíš a mě řekli, že po zohlednění let mýho neúspěšnýho snažení mám nárok na psychoterapii zdarma a na pojišťovnu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí