Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj holky,
chodily jste některá během snažení do sauny?
sauna se ze začátku těhu teda moc nedoporučuje (v ČR), ale co třeba ke konci cyklu? když nevím, jestli třeba možná…chodí nás víc, nějak je mi divné se vždycky ke konci měsíce vymlouvat, a pak (když to dostanu) zase začít chodit.
máte s tím některá zkušenost?
jasně, kdybych našla //, tak se saunou (prozatím) končím, ale do té doby? zas se nechci stát otrokem a hlídat všechno možné i nemožné, co kdyby…
já doufám, že to není double téma, ale nenašla jsem podobné
mne mudr zakazovala i teplou vanu, ono to muze napomoct odchodu plodu, takze bych nechodila
ahojky Meluzinko,
tak nevím, jak je to přesně po odborné stránce, ale v těhu se příliš vysoké teploty fakt nedoporučují.
Já když jsme se začali snažit, tak jsem to taky neřešila a prostě chodila.
Přesně jsem si říkala, nebudu magor, nebudu se podřizovat, ještě bych na to těhotnění moc myslela a pak to nepůjde… ![]()
No, když jsem na // čekala už přes rok, tak jsem to vše přehodnotila
Samozřejmě tak nějak rozumně, ale saunu jsem vynechala. Alkohol jsem si sem tam normálně dala, jen jsem vynechala třeba spinning, ze kterého jsem vždycky totálně vyřízená, ale je fakt, že to bylo v době, kdy už jsem se léčila na neplodnost hormonama, tak jsem věděla, že hormony můžu brát jen omezenou dobu, takže jsem nechtěla nijak případnou šanci na těhotenství ohrozit. Je fakt, že to kontrolování bylo trochu na nervy, ale zadařilo se a to pro mne byla ta největší odměna.
Nehledě na to, že teď, když jsem těhule, tak se omezuju 100× víc, než před tím a věř, že mi to fakt nevadí ![]()
Takže nic Ti neradím, jen Ti píšu svou zkušenost… ![]()
no jo, tak tak nějak jsem si myslela, že to bude ![]()
jizvíková, tobě řekla dr už před těhotenstvím, že si máš dát pozor na teplou vanu?
no nic, asi se na tu sobotu vymluvím… je to trapné, ale nechci říkat všem kámoškám, že se už nechráníme.
dneska jsem 24 DC, a samozřejmě kdybych chtěla hledat příznaky, tak je najdu
, ale, radši už toho nechám, hledat je nebudu a příští týden hurá do sauny
Ja teda nevim jak je to se saunou v dobe snazeni u zeny, ale zajimalo by me, jestli muze saunovani nejak ovlivnit plodnost muze ??? Nevite nekdo, ma to nejakej vliv?
My mame saunu doma, ale ted co se snazime o mimi tak tam radsi nechodim.
Ahojky,
chodila jsem do sauny i při snažení o miminko. Hned jak jsem zjistila, že jsem těhotná a to bylo asi v sedmém týdnu, měla jsem normálně menstruaci, proto jsem to dříve nezjistila, tak jsem přestala chodit do sauny. Doktorce jsem řekla, že jsem chodila do sauny a ona mě uklidňovala, že pokud jsem tam chodila pravidelně a byla na horko zavyklá, tak ba mělo být všechno v pořádku. A naštěstí bylo všechno v pořádku, malý je zdravý.
jo jo , kdyz jsem rekla, ze uz nechci antikoncepci, tak mi zakazala mudr sedave koupele, teplo apod.
Holky, nechci strašit, samozřejmě, lékařské studie jsou dnes na všechno, ale sauna prý snižuje počet i kvalitu spermií a chlapi jsou pak méně plodní, viz např. tento článek
http://www.dama.cz/…permie-21643 Takže po roce snažení, kdy můj chlap chodí každý týden do sauny a mimi nikde už taky raději přestane chodit… aspoň než se zadaří ![]()