Mary Kay a podnikání - vaše negativní zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1013
25.4.14 11:15

@Alay88
No to je jasné., že máš něco jen z toho co objedná ale pokud má lepší cenu, než kdyby nakupovala od Tebe a je to opravdu kvalitní tak proč by nenakupovala, že?
A vybudovat si nějakou odběratelskou síť a potom v klidu žít bez práce z provizí je přeci super, nebo ne? Tedy já se alespoň těším na to, až budu na půl roční dovolené v Karibiku a budou mi chodit pravidelně mé provize. :lol: Alespoň já tak ta vidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.4.15 22:38

Peníze jsou cílem mery kay

Vážené ženy, firma mary kay pracuje na principu pyramidy! Základní filozofie firmy je prodej produktů a tvorba sítí „poradkyň“, které mají vysoké provize, jak z prodeje, tak i provize z prodeje osob, které mají pod sebou. Pro př. z krému za 2000 Kč je provize 40% pro samotnou poradkyni, ta co je její nadřízená má ještě další provize. Tak když si člověk propočítá finance, dostane se na cenu řadové kosmetiky v drogerii. Sama jsem měla možnost nahlédnout do strategie mary kay a tabulek „pyramidy“! Kosmetiku jsem vyzkoušela i sama na sobě, abych věděla zda za tu cenu - stojí za to :-D Velice úsměvné zjištění! Nestojí za to, na trhu jsou mnohem kvalitnější produkty a za nižší cenu. Preferuji přírodní kosmetiku, která mary kay strčí do kapsy. Milé dámy nebuďte slepé a nedůvěřujte ženám z mery kay, že mění Váš svět k lepšímu. Ony si mění svůj svět k lepšímu za Vaše peníze!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.15 10:17

Ještě bych ráda dodala, že ženy pracující v mary kay a v takto orientovaných firmách mají nastavené jiné hodnoty a komunikují jako „sekta“. Používájí stejné fráze, kterým „oblbují“ další ženy. Každopádně dalším problémem je i to, že poradkyně, které do mary kay nastupují nemají většinou žádnou zkušennost ani vzdělání v oblasti dermatologie atd. Velmi málo! Proto většinou napáchají víc škod než užitku… samotným uživatelkám. Vydrží jen ty, kterým nevadí sát peníze ze slabých jedinců. Ženy, které jdou přes mrtvoly a neřeší otázku morálních hodnot. Ženy, které se asi narodily dobře do dnešního už tak prohnilého světa. V motivačním systému podnikání a ve světě jsou vždy na prvním místě peníze! Trošku se tu snažím lobovat za lidi, kterým ještě dnes něco řiká morálka a víc než peníze upřednotňují zdraví. Jak fyzické, tak i psychické. Asi jsem se narodila do špatné doby. Chápu, že se každý musí nějak živit. Ale proč takhle? A takto okatě? Proč vydělávají na studentkách a ženách, které slepě věří, že je drahá kosmetika spasí? Že budou krásnější a nezestárnou! Jednu jistotu v životě máme a tou je stáří a smrt! Už se moc zamýšlím, ale ráda bych vytvořila opozici proti těmto nemorálním praktikám v oblasti podnikání! Nemyslím jen mary kay!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
17.6.15 17:19
@psycholozka píše:
Ještě bych ráda dodala, že ženy pracující v mary kay a v takto orientovaných firmách mají nastavené jiné hodnoty a komunikují jako „sekta“. Používájí stejné fráze, kterým „oblbují“ další ženy. Každopádně dalším problémem je i to, že poradkyně, které do mary kay nastupují nemají většinou žádnou zkušennost ani vzdělání v oblasti dermatologie atd. Velmi málo! Proto většinou napáchají víc škod než užitku… samotným uživatelkám. Vydrží jen ty, kterým nevadí sát peníze ze slabých jedinců. Ženy, které jdou přes mrtvoly a neřeší otázku morálních hodnot. Ženy, které se asi narodily dobře do dnešního už tak prohnilého světa. V motivačním systému podnikání a ve světě jsou vždy na prvním místě peníze! Trošku se tu snažím lobovat za lidi, kterým ještě dnes něco řiká morálka a víc než peníze upřednotňují zdraví. Jak fyzické, tak i psychické. Asi jsem se narodila do špatné doby. Chápu, že se každý musí nějak živit. Ale proč takhle? A takto okatě? Proč vydělávají na studentkách a ženách, které slepě věří, že je drahá kosmetika spasí? Že budou krásnější a nezestárnou! Jednu jistotu v životě máme a tou je stáří a smrt! Už se moc zamýšlím, ale ráda bych vytvořila opozici proti těmto nemorálním praktikám v oblasti podnikání! Nemyslím jen mary kay!

Opozici? Proti čemu přesně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.19 09:47

Mary kay v dnešní dobe

Dobry den, rada bych oživila diskuzi. Asi před dvěma týdny mě kontaktovala slečna z Mary Kay s nabídkou, abych se k nim pripojila. Uvazuji o tom, ale nejsem si jista, zda to v dnešní dobe neni již přežitek. S jejich kosmetikou nějaké zkušenosti mám, někdy negativní a někdy pozitivní, záleží kus od kusu. Rozhodně ale nemohu rict, ze by mi všechna ta kosmetika přišla bezcenná, jak tu někdo tvrdí. Dekorativka za mě většinou v poměru cena výkon moc neobstojí, ale např make-up mi přijde super a kupuji. S krémy to je taky tak porůznu.

Jinak osobne mi velmi vadi neznalost nekterych prodejkyn. Proste to nejsou kolikrat poradkyně ale prodejkyne.

Co se týče vysokych provizí pro prodejně tak s tim uprime taky nemám žádný morální problém. Mary kay ma v cr nulovou reklamu, za coz jine znacky plati nemalé peníze a pokud by se prodávala v klasickem obchodě, marže obchodníků bude obdobná. Nějak zkušenosti s obchodem mám, ikdyz v jiném odvětví.

Ti ja jen abychom si ujasnili od začátku co mam na mysli. Zajmaji me tedy hlavne zkušenosti pokud nektera z Vás prodává MK i v této době. Jak to funguje a zda to upřímně neni v době velice kvalitni kosmetiky z drogerie přežitek? Co si vy (pouze ty které maji zkušenosti jako „poradkyně“) myslíte o firmě, o jejich školeních a morálnosti? Kolik měsíčně jde touto činností vydelat? Pokud nechcete psát zde, klidne do mailu e. buriankova@post.cz. diky moc

• Citovat
  • Upravit
394
30.11.19 19:29
@Anonymní píše:
Dobry den, rada bych oživila diskuzi. Asi před dvěma týdny mě kontaktovala slečna z Mary Kay s nabídkou, abych se k nim pripojila. Uvazuji o tom, ale nejsem si jista, zda to v dnešní dobe neni již přežitek. S jejich kosmetikou nějaké zkušenosti mám, někdy negativní a někdy pozitivní, záleží kus od kusu. Rozhodně ale nemohu rict, ze by mi všechna ta kosmetika přišla bezcenná, jak tu někdo tvrdí. Dekorativka za mě většinou v poměru cena výkon moc neobstojí, ale např make-up mi přijde super a kupuji. S krémy to je taky tak porůznu.

Jinak osobne mi velmi vadi neznalost nekterych prodejkyn. Proste to nejsou kolikrat poradkyně ale prodejkyne.

Co se týče vysokych provizí pro prodejně tak s tim uprime taky nemám žádný morální problém. Mary kay ma v cr nulovou reklamu, za coz jine znacky plati nemalé peníze a pokud by se prodávala v klasickem obchodě, marže obchodníků bude obdobná. Nějak zkušenosti s obchodem mám, ikdyz v jiném odvětví.

Ti ja jen abychom si ujasnili od začátku co mam na mysli. Zajmaji me tedy hlavne zkušenosti pokud nektera z Vás prodává MK i v této době. Jak to funguje a zda to upřímně neni v době velice kvalitni kosmetiky z drogerie přežitek? Co si vy (pouze ty které maji zkušenosti jako „poradkyně“) myslíte o firmě, o jejich školeních a morálnosti? Kolik měsíčně jde touto činností vydelat? Pokud nechcete psát zde, klidne do mailu e. buriankova@post.cz. diky moc

Mě na to taky lákala jedna moje známá a za mě je to strašný. Chtěla mi nabízet kosmetiku, že bychom si daly kafíčko, ona by mi nabídla krémíčky (do té doby se ke mně nijak moc neměla)… Nelíbí se mi to a připadá mi to jako „hra na business“. Ne, ne, ne, prostě ne. Nevím, jestli v tom ty holky mají nějaké peníze, ale podle mě ta kosmetika není nic extra a způsob prodeje je prostě strašný. Kosmetiku, kterou potřebuji, si koupím přímo v ochodě nebo objednám na internetu, nepotřebuji, aby přede mě někdo rozložil kufr a přesvědčoval mě o kvalitě všech těch skvěle balených produktů. Promiň, já jsem dost proti tomu a dost se směji, jak ty moje jinak nesmělé známé teď chodí podivně nalíčené, v nepadnoucích pouzdrových šatech a snaží se všechny kamarádky, co mají, tahat na kafe, protože potřebují prodat. Tohle se dělalo dřív s pracíma práškama a vysavačema a je to trapný. Nechci pomlouvat kvalitu té kosmetiky, jistě to mnoha ženám vyhovuje, mě už ale z principu odpuzuje to, jak se holky hierarchicky řadí pod sebe a jedna je pak šéfkou druhé… Eeee, ne. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
21.10.21 15:34

MK

Ahoj, náhodou jsem našla tuto diskuzi, já se do MK zaregistrovala, jelikož jsem vyzkoušela pár věcí a byla jsem spokojená, ale s tím, že to mám pro sebe, rodinu nebo kamarádky, ne jako zdroj obživy, protože práci mám, ale i tak jsem dost často zvána na schůzky, nějaký školení mimo město, navíc mi přijde, že ty dámy co to maj jako job už nejsou moc schopný si povídat o něčem jiném, nevim..o rodině, vztazích, tak trochu mimo bežný normál no :D přípravky fajn, když dělám objednávku poptám se jestli někdo něco bere..když už, ale abych to někomu vnucovala, nebo zvonila po sousedech, ne děkuji :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13284
21.10.21 15:38

A on to fakt ještě někdo používá???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie