Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Alay88
No to je jasné., že máš něco jen z toho co objedná ale pokud má lepší cenu, než kdyby nakupovala od Tebe a je to opravdu kvalitní tak proč by nenakupovala, že?
A vybudovat si nějakou odběratelskou síť a potom v klidu žít bez práce z provizí je přeci super, nebo ne? Tedy já se alespoň těším na to, až budu na půl roční dovolené v Karibiku a budou mi chodit pravidelně mé provize.
Alespoň já tak ta vidím.
Vážené ženy, firma mary kay pracuje na principu pyramidy! Základní filozofie firmy je prodej produktů a tvorba sítí „poradkyň“, které mají vysoké provize, jak z prodeje, tak i provize z prodeje osob, které mají pod sebou. Pro př. z krému za 2000 Kč je provize 40% pro samotnou poradkyni, ta co je její nadřízená má ještě další provize. Tak když si člověk propočítá finance, dostane se na cenu řadové kosmetiky v drogerii. Sama jsem měla možnost nahlédnout do strategie mary kay a tabulek „pyramidy“! Kosmetiku jsem vyzkoušela i sama na sobě, abych věděla zda za tu cenu - stojí za to
Velice úsměvné zjištění! Nestojí za to, na trhu jsou mnohem kvalitnější produkty a za nižší cenu. Preferuji přírodní kosmetiku, která mary kay strčí do kapsy. Milé dámy nebuďte slepé a nedůvěřujte ženám z mery kay, že mění Váš svět k lepšímu. Ony si mění svůj svět k lepšímu za Vaše peníze!
Ještě bych ráda dodala, že ženy pracující v mary kay a v takto orientovaných firmách mají nastavené jiné hodnoty a komunikují jako „sekta“. Používájí stejné fráze, kterým „oblbují“ další ženy. Každopádně dalším problémem je i to, že poradkyně, které do mary kay nastupují nemají většinou žádnou zkušennost ani vzdělání v oblasti dermatologie atd. Velmi málo! Proto většinou napáchají víc škod než užitku… samotným uživatelkám. Vydrží jen ty, kterým nevadí sát peníze ze slabých jedinců. Ženy, které jdou přes mrtvoly a neřeší otázku morálních hodnot. Ženy, které se asi narodily dobře do dnešního už tak prohnilého světa. V motivačním systému podnikání a ve světě jsou vždy na prvním místě peníze! Trošku se tu snažím lobovat za lidi, kterým ještě dnes něco řiká morálka a víc než peníze upřednotňují zdraví. Jak fyzické, tak i psychické. Asi jsem se narodila do špatné doby. Chápu, že se každý musí nějak živit. Ale proč takhle? A takto okatě? Proč vydělávají na studentkách a ženách, které slepě věří, že je drahá kosmetika spasí? Že budou krásnější a nezestárnou! Jednu jistotu v životě máme a tou je stáří a smrt! Už se moc zamýšlím, ale ráda bych vytvořila opozici proti těmto nemorálním praktikám v oblasti podnikání! Nemyslím jen mary kay!
@psycholozka píše:
Ještě bych ráda dodala, že ženy pracující v mary kay a v takto orientovaných firmách mají nastavené jiné hodnoty a komunikují jako „sekta“. Používájí stejné fráze, kterým „oblbují“ další ženy. Každopádně dalším problémem je i to, že poradkyně, které do mary kay nastupují nemají většinou žádnou zkušennost ani vzdělání v oblasti dermatologie atd. Velmi málo! Proto většinou napáchají víc škod než užitku… samotným uživatelkám. Vydrží jen ty, kterým nevadí sát peníze ze slabých jedinců. Ženy, které jdou přes mrtvoly a neřeší otázku morálních hodnot. Ženy, které se asi narodily dobře do dnešního už tak prohnilého světa. V motivačním systému podnikání a ve světě jsou vždy na prvním místě peníze! Trošku se tu snažím lobovat za lidi, kterým ještě dnes něco řiká morálka a víc než peníze upřednotňují zdraví. Jak fyzické, tak i psychické. Asi jsem se narodila do špatné doby. Chápu, že se každý musí nějak živit. Ale proč takhle? A takto okatě? Proč vydělávají na studentkách a ženách, které slepě věří, že je drahá kosmetika spasí? Že budou krásnější a nezestárnou! Jednu jistotu v životě máme a tou je stáří a smrt! Už se moc zamýšlím, ale ráda bych vytvořila opozici proti těmto nemorálním praktikám v oblasti podnikání! Nemyslím jen mary kay!
Opozici? Proti čemu přesně?
Dobry den, rada bych oživila diskuzi. Asi před dvěma týdny mě kontaktovala slečna z Mary Kay s nabídkou, abych se k nim pripojila. Uvazuji o tom, ale nejsem si jista, zda to v dnešní dobe neni již přežitek. S jejich kosmetikou nějaké zkušenosti mám, někdy negativní a někdy pozitivní, záleží kus od kusu. Rozhodně ale nemohu rict, ze by mi všechna ta kosmetika přišla bezcenná, jak tu někdo tvrdí. Dekorativka za mě většinou v poměru cena výkon moc neobstojí, ale např make-up mi přijde super a kupuji. S krémy to je taky tak porůznu.
Jinak osobne mi velmi vadi neznalost nekterych prodejkyn. Proste to nejsou kolikrat poradkyně ale prodejkyne.
Co se týče vysokych provizí pro prodejně tak s tim uprime taky nemám žádný morální problém. Mary kay ma v cr nulovou reklamu, za coz jine znacky plati nemalé peníze a pokud by se prodávala v klasickem obchodě, marže obchodníků bude obdobná. Nějak zkušenosti s obchodem mám, ikdyz v jiném odvětví.
Ti ja jen abychom si ujasnili od začátku co mam na mysli. Zajmaji me tedy hlavne zkušenosti pokud nektera z Vás prodává MK i v této době. Jak to funguje a zda to upřímně neni v době velice kvalitni kosmetiky z drogerie přežitek? Co si vy (pouze ty které maji zkušenosti jako „poradkyně“) myslíte o firmě, o jejich školeních a morálnosti? Kolik měsíčně jde touto činností vydelat? Pokud nechcete psát zde, klidne do mailu e. buriankova@post.cz. diky moc
@Anonymní píše:
Dobry den, rada bych oživila diskuzi. Asi před dvěma týdny mě kontaktovala slečna z Mary Kay s nabídkou, abych se k nim pripojila. Uvazuji o tom, ale nejsem si jista, zda to v dnešní dobe neni již přežitek. S jejich kosmetikou nějaké zkušenosti mám, někdy negativní a někdy pozitivní, záleží kus od kusu. Rozhodně ale nemohu rict, ze by mi všechna ta kosmetika přišla bezcenná, jak tu někdo tvrdí. Dekorativka za mě většinou v poměru cena výkon moc neobstojí, ale např make-up mi přijde super a kupuji. S krémy to je taky tak porůznu.Jinak osobne mi velmi vadi neznalost nekterych prodejkyn. Proste to nejsou kolikrat poradkyně ale prodejkyne.
Co se týče vysokych provizí pro prodejně tak s tim uprime taky nemám žádný morální problém. Mary kay ma v cr nulovou reklamu, za coz jine znacky plati nemalé peníze a pokud by se prodávala v klasickem obchodě, marže obchodníků bude obdobná. Nějak zkušenosti s obchodem mám, ikdyz v jiném odvětví.
Ti ja jen abychom si ujasnili od začátku co mam na mysli. Zajmaji me tedy hlavne zkušenosti pokud nektera z Vás prodává MK i v této době. Jak to funguje a zda to upřímně neni v době velice kvalitni kosmetiky z drogerie přežitek? Co si vy (pouze ty které maji zkušenosti jako „poradkyně“) myslíte o firmě, o jejich školeních a morálnosti? Kolik měsíčně jde touto činností vydelat? Pokud nechcete psát zde, klidne do mailu e. buriankova@post.cz. diky moc
Mě na to taky lákala jedna moje známá a za mě je to strašný. Chtěla mi nabízet kosmetiku, že bychom si daly kafíčko, ona by mi nabídla krémíčky (do té doby se ke mně nijak moc neměla)… Nelíbí se mi to a připadá mi to jako „hra na business“. Ne, ne, ne, prostě ne. Nevím, jestli v tom ty holky mají nějaké peníze, ale podle mě ta kosmetika není nic extra a způsob prodeje je prostě strašný. Kosmetiku, kterou potřebuji, si koupím přímo v ochodě nebo objednám na internetu, nepotřebuji, aby přede mě někdo rozložil kufr a přesvědčoval mě o kvalitě všech těch skvěle balených produktů. Promiň, já jsem dost proti tomu a dost se směji, jak ty moje jinak nesmělé známé teď chodí podivně nalíčené, v nepadnoucích pouzdrových šatech a snaží se všechny kamarádky, co mají, tahat na kafe, protože potřebují prodat. Tohle se dělalo dřív s pracíma práškama a vysavačema a je to trapný. Nechci pomlouvat kvalitu té kosmetiky, jistě to mnoha ženám vyhovuje, mě už ale z principu odpuzuje to, jak se holky hierarchicky řadí pod sebe a jedna je pak šéfkou druhé… Eeee, ne. ![]()
Ahoj, náhodou jsem našla tuto diskuzi, já se do MK zaregistrovala, jelikož jsem vyzkoušela pár věcí a byla jsem spokojená, ale s tím, že to mám pro sebe, rodinu nebo kamarádky, ne jako zdroj obživy, protože práci mám, ale i tak jsem dost často zvána na schůzky, nějaký školení mimo město, navíc mi přijde, že ty dámy co to maj jako job už nejsou moc schopný si povídat o něčem jiném, nevim..o rodině, vztazích, tak trochu mimo bežný normál no
přípravky fajn, když dělám objednávku poptám se jestli někdo něco bere..když už, ale abych to někomu vnucovala, nebo zvonila po sousedech, ne děkuji ![]()