Mary Kay a podnikání - vaše negativní zkušenosti

Anonymní
23.4.14 07:58

Mary Kay a podnikání - vaše negativní zkušenosti

Zdravím vás všechny. Jsem poradkyní, jsem termínovaná a uvažuji, že již nenaskladním. Osobně si chci ponechat dekorativní řadu z Mary Kay, je vynikající. Jinak používám kosmetiku jinou. A samozřejmě o něco levnější, i když si myslím, že kvalitnější. (z lékárny)
Zajímá mě vaše zkušenost jako poradkyně v tom negativním smyslu. Já osobně jsem zklamaná z firemní „taktiky“, tzv. multilevel, neustále mě uhání má obch. ředitelka, poněvadž neskladním, jak by si přála. Při zvednutí telefonu milá, po chvíli, kdy zjistí můj nezájem, jedovatá.
Jaké máte výhrady vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3509
23.4.14 08:07

Ja teda nemam zkušenost s kosmetikou, ale delala jsem OVB a skoncila jsem. Ona kazda tahle prace brutalne orientovana na vykon a provizni system se za chvili omrzi, pokud nejsi tak vysoko, ze uz jenom valis do lidi pod sebou. :pankac: A to me treba nebavilo. Vedoucí taky pak uz byla otravna jak svitiplyn, furt podnikání podnikání a ve finale zjistis, ze ses jak delnik u pasu a musis proste ject. :pankac: Nikdo Te nenecha delat si to podle svyho, protoze je z Tebe placena Tvoje prima nadrizena a do ni vali zase jeji nadrizeni, multilevel no.. uz bych do toho nesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
23.4.14 08:14

Já jsem taky u Mary kay registrovaná…nikdy jsem to nezačala dělat na kšeft, můj úvodní „pohovor“, kam jsem si měla přivést kamarádku a vedoucí ukáže „jak se to dělá“ byla noční můra! Vyloženě to kamarádce vnucovala…tak jsem s tím ani nezačala, odebírám jednou za tři měsíce pro svou vlastní potřebu ( a pro potřebu pár kámošek a rodiny). Protože kosmetika ( a zvlášť dekorativka) je bomba, přístup je děs! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
23.4.14 08:52

Tenkrát jsme chtěly jít s kamarádkou k nim pracovat, došly jsme na pohovor, vše nám řekla, ukázala kufřík, co bychom si musely obstarat za cca 3.500,– a pak dokupovat materiál, shánet klienty samy a musely bychom plnit nakupování materiálu alespon každých 14 dní, my to chtěly jako brigádu ke škole a tolik peněz jsme neměly, poděkovaly jsme, že si to rozmyslíme a odešly jsme. Druhý den jsme se s kamarádkou domluvily, že na to nemáme finance, zavolaly jsme jí, že to nebereme. Ještě cca půl roku po odmítnutí nám stále chodily SMS ve stylu, že v nás je potenciál, neustále volání, ať přijdeme ještě jednou a tak, takže za mě hrůza ten jejich přístup!!! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
23.4.14 09:31

Taky jsem registrovaná a taky nakupuju převážně pro sebe a rodinu, ale taky mě pořád uhánějí na týmovky, na semináře, hodinky krásy atd… já na to prostě nejsem ten správný typ a hlavně nejsem nucena to dělat, práci mám. Já tomu říkám sekta :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
23.4.14 13:22
@Maaxina píše:
Taky jsem registrovaná a taky nakupuju převážně pro sebe a rodinu, ale taky mě pořád uhánějí na týmovky, na semináře, hodinky krásy atd… já na to prostě nejsem ten správný typ a hlavně nejsem nucena to dělat, práci mám. Já tomu říkám sekta :lol:

ano, přesně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
23.4.14 13:29

Já jsem také registrovaná, vyhovuje mi dekorativní řada. Jinak „nadřízená“ se stala jak píše zakladatelka obchod. ředitelkou, s malým týmem. Proto nás žene náborovat další holky a skladnit. Odmítám, poté je na mě protivná. Je nás už opravdu hodně, každá z nás (nemám ani jednu) by měla mít pod sebou min. pět holek, aby zvládla další postupy ve firmě, a to je hodně. S podnikáním s Mk jsem skončila v momentě, kdy byl trh tzv. přesycen a spousta lidí ztratila práci nebo porodili, to je pak jiná fin. situace. A co si budeme povídat, kosmetika, manikůra, pedikůra a jiné jsou služby, které si člověk, když je nejhůř, odepře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2519
23.4.14 15:42

Ja sama zkusenost nemam, ale jedna znama to zacala delat a hned „nenapadne“ lobuje na fb, jak je to skvela prace, jak je tam skvely tym, jak je to skvela filozofie, kdyz jsem shanela praci, tak mi neustale rikala, at jdu delat MK, ze tam si vazi kazdeho cloveka bla bla bla, proste se z ni stal nekdo uplne jiny:((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
23.4.14 19:20
@Kacatko1986 píše:
Ja sama zkusenost nemam, ale jedna znama to zacala delat a hned „nenapadne“ lobuje na fb, jak je to skvela prace, jak je tam skvely tym, jak je to skvela filozofie, kdyz jsem shanela praci, tak mi neustale rikala, at jdu delat MK, ze tam si vazi kazdeho cloveka bla bla bla, proste se z ni stal nekdo uplne jiny:((

Váží si tě, dokud vyšším děláš benefity tím, že naskladníš a ony z tebe mají lováče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16996
24.4.14 18:14

Já osobně na to nejsem a na mě je to drahá kosmetika. Ale kamarádka, která je velmi ženská (miluje vše ženské a umí dokonale svou ženskost podtrhnout - podpatky, blonďaté lokýnky, modré očička, tuna stříbra, dokonalý make-up,… ) tak ta si MKke své práci zlatnice přivydělávala a nakonec ji MK měsíčně dá i 20tisíc na ruku. Takže k 1.5. otevírá svůj vlastní salon. Letos začala líčit i svatby. Byla vždy spíše plachá, ale od té doby co dělá u MK tak je výřečná a celkově velmi rozkvetla.

Nicméně je to klasická pyramida, což nemám ráda. Ale uvidím za 10let, kde bude ona a kde já :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
24.4.14 18:22

Dotaz

Docela by mne zajímal systém Mary Key z profesionálního hlediska. To opravdu musí poradce sám zboží pravidelně nakupovat na svůj sklad? Pokud ano tak proboha proč?
Slyšel jsem už něco o tom, jaký je to super byznys a vždy když sedím na schůzce z někým kdo dělá právě tuhle firmu tak nejsem schopen pochopit, co je na tom tak skvělého, že není ochoten ani uvažovat o něčem, co je z mého pohledu opravdu lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
25.4.14 07:50

@Alay88
A není pro tebe lepší, když svého zákazníka zaregistruješ u firmy a máš z něj podíly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
25.4.14 11:15

@Alay88
No to je jasné., že máš něco jen z toho co objedná ale pokud má lepší cenu, než kdyby nakupovala od Tebe a je to opravdu kvalitní tak proč by nenakupovala, že?
A vybudovat si nějakou odběratelskou síť a potom v klidu žít bez práce z provizí je přeci super, nebo ne? Tedy já se alespoň těším na to, až budu na půl roční dovolené v Karibiku a budou mi chodit pravidelně mé provize. :lol: Alespoň já tak ta vidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.4.15 22:38

Peníze jsou cílem mery kay

Vážené ženy, firma mary kay pracuje na principu pyramidy! Základní filozofie firmy je prodej produktů a tvorba sítí „poradkyň“, které mají vysoké provize, jak z prodeje, tak i provize z prodeje osob, které mají pod sebou. Pro př. z krému za 2000 Kč je provize 40% pro samotnou poradkyni, ta co je její nadřízená má ještě další provize. Tak když si člověk propočítá finance, dostane se na cenu řadové kosmetiky v drogerii. Sama jsem měla možnost nahlédnout do strategie mary kay a tabulek „pyramidy“! Kosmetiku jsem vyzkoušela i sama na sobě, abych věděla zda za tu cenu - stojí za to :-D Velice úsměvné zjištění! Nestojí za to, na trhu jsou mnohem kvalitnější produkty a za nižší cenu. Preferuji přírodní kosmetiku, která mary kay strčí do kapsy. Milé dámy nebuďte slepé a nedůvěřujte ženám z mery kay, že mění Váš svět k lepšímu. Ony si mění svůj svět k lepšímu za Vaše peníze!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.15 10:17

Ještě bych ráda dodala, že ženy pracující v mary kay a v takto orientovaných firmách mají nastavené jiné hodnoty a komunikují jako „sekta“. Používájí stejné fráze, kterým „oblbují“ další ženy. Každopádně dalším problémem je i to, že poradkyně, které do mary kay nastupují nemají většinou žádnou zkušennost ani vzdělání v oblasti dermatologie atd. Velmi málo! Proto většinou napáchají víc škod než užitku… samotným uživatelkám. Vydrží jen ty, kterým nevadí sát peníze ze slabých jedinců. Ženy, které jdou přes mrtvoly a neřeší otázku morálních hodnot. Ženy, které se asi narodily dobře do dnešního už tak prohnilého světa. V motivačním systému podnikání a ve světě jsou vždy na prvním místě peníze! Trošku se tu snažím lobovat za lidi, kterým ještě dnes něco řiká morálka a víc než peníze upřednotňují zdraví. Jak fyzické, tak i psychické. Asi jsem se narodila do špatné doby. Chápu, že se každý musí nějak živit. Ale proč takhle? A takto okatě? Proč vydělávají na studentkách a ženách, které slepě věří, že je drahá kosmetika spasí? Že budou krásnější a nezestárnou! Jednu jistotu v životě máme a tou je stáří a smrt! Už se moc zamýšlím, ale ráda bych vytvořila opozici proti těmto nemorálním praktikám v oblasti podnikání! Nemyslím jen mary kay!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí