Masáž hráze 22 týden těhotenství, zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
3.9.05 23:12

Taky přihodím svoji trošku do mlýna se zkušeností s masáží hráze. Masírovala jsem se někdy od 36.tt, dosti nepravidelně a dítko se narodilo rozhodně dřív než jsem stihla cokoliv rozmasírovat:) Přesto jsem nastřižená nebyla, jen malinko prasknutá (1,2stehy). Ale i tak jsem pak měla pár týdnů problém si sednout. Bolela mě kostrč, ale na tu masáž nezabírá:( Nejspíš to bylo užší pánví, či co. Porod byl první (doufejme, že ne poslední:) a s dalším pupíkem zkusím pravidelnější masáž i když si myslím, že nastřižení není na porodu to nejhorší. Pa.
Nepřihlášená charlieep

• Citovat
  • Upravit
131
10.9.05 13:22

Poradte, prosim, co se zbylym olejickem na masaz hraze /Weleda/.
Nejake konkretni vyuziti.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
10.9.05 14:57

Ahojky soubor všeho co by mělo pomoci k porodu:

masírování hráze - od 34tt
pití čaje z maliníkového listí od 32-34tt
odvar z lněného semínka od 32tt

Dříve se opravdu nic nedoporučuje z důvodu vyvolání dřívějšího porodu!!!

Hezký den H+L 39tt:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
553
10.9.05 21:50

Ahoj.
Masírovali jsme od 30 tt (tedy manžel, já si tam přes břicho nedosáhla), bylo to hrozně nepříjemné, bolelo to, ale při frekvenci 2-3× týdně se to zlepšilo.
Do drahého oleje do weledy jsme neinvestovali, zkoušeli jsme olivový panenský, ale ta mastnota mi vadila, pak jsme zkusili lubrikační gel a ten byl moc fajn, navíc i příjemně chladil:-)
Masáž pomohla, měla jsem u porodu fajn doktorku, která předtím pracovala v alternaticní porodnici, manžel se přimluvil, ať nestříhá, bude-li to možné a při porodu, kdy byl na hráz kladen největší tlak, tak mi Dr hráz masírovala a uznala, že je to znát:-)
Neroztrhla jsem se, nestříhalo se:-)
Pohoda, ne?

Mia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
922
12.9.05 11:05

Díky všem za reakce a připomínky,
rozhodla jsem se, že masírovat od toho cca 32 tt určitě budu. když to nepomůže a nastřihnou mě, aspoň budu mít dobrý pocit, že jsem pro to udělala maximum.
 Berča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.9.05 12:33

Ono je to individuální,jak u koho. 2 roky zpátky jsme s manželem masírovali a při narození dcery 3300g a 49cm mě dost nastříhli. 6.9.2005 se nám narodil kluk 3900g a 51cm a bez nástřihu u takového macka. Důležité je poslouchat PA. Myslím,že je to jen reklama a tahání peněz z nastávajících maminek.
Hezký den

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí