Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ženy, které provádí s manželem fisting mají s porodem mnohem méně problémů, protože se pravidelným roztahováním rukou dostatečně vytrénují ![]()
Vím, že to pro některé z Vás není zrovna příjemná představa mít tam ruku až po zápěstí, ale dokud to nezkusíte, tak nevíte o co přicházíte ![]()
@Shrine píše:
milé zkušené maminky, prosím tímto o radu ohledně masáže hráze. Co myslíte - masírovat nebo ne? Byla jsem přesvědčená, že ano, ale PA na kursu nám říkala: „ani náhodou!“. Hráz prý není sval, který by se časem vrátil do původního stavu, tudíž je prý lepší si porod odbolet než pak mít doživotně uvolněnou hráz (prý bychom tedy s ohledem na TATÍNKY masírovat neměly) Jaké máte zkušenosti? Masírovat či ne?
Ahoj,
hraz jsme take masirovali, ale mela jsem potom kontrakce. Zeptala jsem se proto gynekolozky, co na to rika. Gynekologove nejsou priznivci masaze hraze. Jednak kvuli mikrotraumatum, ktere muzou vzniknout a do drobnych ranek, ktere nejsou ani okem videt se muze dostat infekce. Tak jsme prestali a uvidime, jak po porodu dopadneme…
@Shrine píše:
milé zkušené maminky, prosím tímto o radu ohledně masáže hráze. Co myslíte - masírovat nebo ne? Byla jsem přesvědčená, že ano, ale PA na kursu nám říkala: „ani náhodou!“. Hráz prý není sval, který by se časem vrátil do původního stavu, tudíž je prý lepší si porod odbolet než pak mít doživotně uvolněnou hráz (prý bychom tedy s ohledem na TATÍNKY masírovat neměly) Jaké máte zkušenosti? Masírovat či ne?
Ahoj,
hraz jsme take masirovali, ale mela jsem potom kontrakce. Zeptala jsem se proto gynekolozky, co na to rika. Gynekologove nejsou priznivci masaze hraze. Jednak kvuli mikrotraumatum, ktere muzou vzniknout a do drobnych ranek, ktere nejsou ani okem videt se muze dostat infekce. Tak jsme prestali a uvidime, jak po porodu dopadneme…
Tak já masírovala asi poslední 3 týdny před porodem, dost jsem to flákala, max 2 minuty po sprše, speciální olejíček z DM drogerie. Když pak porodní asistentka vzala do rukou nůžky a chystala se k epiziotomii, zmohla jsem se na otázku, zda je to nutné, když jsem masírovala. Nakonec nic nestříhali a dítě 3335g a 50cm se narodilo, aniž by mi způsobilo trauma na hrázi. Jsem z toho nadšená, příště budu masírovat zas. Ségru stříhali pokaždé (3 porody)- nemasírovala nikdy.
Mate nekdo odkaz na nejaky presny navod na masaz hraze?? Jako „zavedeme dva prsty do pochvy“, kdyz si tam pri nejlepsi snaze pres bricho nedosahnu, je mi celkem na prd
Zatim zkousim epi-no, ale protoze se mi i pitomy vpich po infuzi (ne)hoji uz mesic, rada bych se vyhnula jakemukoliv nastrihu, stehum atp. :-/
Dejte sem nějaký návod nebo ještě lépe fotky a uvidíte ten zástup úchylů.
Na uchyly ja kaslu, ty se vyradi i na webu pro nezletile pubertacky a nikdo jim v tom nezabrani. Hledam tu radu od nekoho, komu se to uz povedlo a kdo je ochotny se o ni podelit.
Nedosáhneš? Tak ať masáž provádí tatínek
ale jinak když to zadáš na google vyjede Ti odkazů až až… jo a mimochodem já masírovala jak vzteklá a i přes to jsem sešitá venku i vevnitř…
Mno, moc jsem toho prave nevygooglila… a tatinek ma ted ponekud jiny zajmy, nez svou neatraktivni tehotnou pritelkyni :-/
Mno, proste ted pro nej jako zenska neexistuju. To se asi stava… co nadelam ![]()
Ale diky za link, ten vypada zatim nejrozumneji a nejsrozumitelneji ![]()
No nemáš zač, držim palce ať je Ti masáž co k čemu… Tatínek by zasloužil…
Ale Ty si pamatuj, těhotná žena je krááásnáááá, i když to občas tak nevypadá, nebo se na to necítíš… JE TO TAK!!! ![]()
Holky nemáte někdo odkaz ma video masáže hráze? Nebo aspon kde najdu na netu video této masaže, prohledala jsem snad vše ale nenašla