Otec cizinec

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1674
18.1.06 15:33

Otec cizinec

Ahoj vsichni!

Je tu nekdo, kdo ma nebo ceka dite s cizincem a bydli v CR?

Ja nejsem vdana, cekam dite - otec nemec, pracuje v SRN.

Nemate zkusenosti jak je to s materskou a tak?

Diky Sonule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
926
18.1.06 15:42

Ahoj Sonule,
můj manžel je Skot, má ale trvalý pobyt v ČR. Zaměstnaný je ale v zahraničí.
Teď vařím z vody, ale logicky by to, že máme cizince nemělo mít vliv na mateřskou. Ty jsi češka, pracovala jsi a bydliš tady, tak proč bys na ditě nemohla dostavat normální mateřskou.
Vzhledem k tomu, že jsi navíc svobodná matka, tak bys možná mohla dostávat ještě něco navíc :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
18.1.06 15:45

Materskou dostanu o to strach nemam.

Jenom by me zajimalo jestli je hodne papirovani kolem vypocitavani davek a tak. Dokladani prijmu otce = overovani, preklady a tak. Nebo to probiha bezproblemove???

O mater. pro svobod. matky asi zadat nebudu. Domacnost mame spolecnou, i kdyz je otec trvale hlasen k pobytu v SRN.

Diky. Sonule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ha
514
18.1.06 23:04

Ahoj Sonule,

o mateřskou žádáš normálně, jak už ti tady poradili, pokud máte společnou domácnost, je to jednoznačné - tedy stejný výměr, jako by jste byli manželé.
Mám to podobně, partner je francouz, pracuje v ČR, nejsme vzití, domácnost máme také společnou.

Nevím, jestli mimčo teprve čekáš, či už je na světě, ale připrav se na ohromný papírování a víc, pokud se dítě bude jmenovat po tatínkovi a chtěli byjste případně i druhé občanství :)

Tak pevné nervy - já už dneska konstatuji, že nejlepší bylo se vzít ještě v době těhule.

Pa

Ha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
19.1.06 01:15

Bohuzel neporadim, ale pridala bych taky jeden dotaz. Nevite nahodu jak je to s dvojim obcanstvim? Ziji uz pres 2 roky v USA a s manzelem mame oba zatim ceske obcansvi, ale pro sve ditko chceme jednoznacne obcanstvi americke, kdyby ale nebyl problem v tom, aby melo i ceske, tak bychom brali oboji. Jde mi o naprosto legalni cestu (nic takoveho, ze kdyz se to nikdo nedovi, tak to jde…) Slysela jsem, ze by na to narok melo mit (po rodicich ceske a tady americke, protoze se tu narodi, ale je to ze zdroje jedna pani povidala). Na americke narok ma, to vime, ale jak je to tedy s tim druhym?
Gabriela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6847
19.1.06 01:45

Gabrielo, ja ti presne neporadim, ale nakoukni do denicku Zijeme v cizine a holky tam vsechno vi. Ja ziju taky v USA, ale deti jeste nemam. Myslim, ze o rodny list zadas na amba:,–(e.
Vidim, ze uz to mas za par, tak drzim pesti, at mas rychly porod a mimi je v poradku.
 Zanet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4548
19.1.06 03:50

Tohle je ustanoveni ze zakona o nabyvani a pozbyvani statniho obcanstvi
Státní občan České republiky pozbývá státní občanství České republiky okamžikem, kdy na vlastní žádost nabyl cizí státní občanství s výjimkou, kdy cizí státní občanství nabyl v souvislosti s uzavřením manželství nebo narozením. Ale jak je to s detma, kde rodice jsou kazdy jiny narodnosti…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
19.1.06 04:15

Gabino,
dite narozene v USA ma automaticky americke obcanstvi a ceske pro nej mezete vyridit taky. Nasemu klukovi jsme ceske vyrizovaly asi 3 mesice po jeho narozeni pres amba:,–(u.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ha
514
19.1.06 05:50

Ahoj Gabčo,
jak už píšou holky - přes ambasádu. Am. by mělo být automaticky, české dodatečně. Nedovedu si představit, jak dlouho to bude trvat, ale my to měli vyřízené v cca měsíci (na fr. ambasádě v Praze). Před porodem jsme je telef. informovali, oni dodali seznam, jaké dokumenty budou požadovat a po porodu (do 1 měsíce) se tam sjelo a na počkání vyřídili všechnu papíry. Jen ten pas je na fr. straně dražší - 850 Kč, u nás je to tuším 50…

Pa, pa
Ha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
19.1.06 09:53

Moc dekuji za rady i za prani. Muzete mi prosim jeste rici, jestli to jde vyridit jen postovne a nejlepe pres net? Ziji ve state Washington a obavam se, ze tu ceska amba:,–(a vubec neni :roll: :oops: , takze bych preferovala moznost vyridit to nejak na dalku. A taky by me jeste zajimalo, jestli je neco jako promlceci lhuta (mam tim na mysli nejakou dobu do ktere o to musim zazadat, jinak o tu moznost prijdem)?
Gabriela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.1.06 16:29

GAbino,
musis si najit pres net pod kterou amba:,–(u spadas…ja jsem zila v te dobe kdy jsme to malemu vyrizovaly v North Caroline a vyrizovala mi to amba:,–(a ve Washingtonu D.C............pani Prokesova. SLo to vsechno postou nikam jsme osobne nemuseli jen jsme ji zavolaly a ona nam poslala veskere papiry co je na to potreba abychom ji dodaly. Potom to ona poslala na matriku do Brna, kde nam vystavili cesky rodny list pro Honzika, ktery poslali zpet pani Prokesove do Washingtonu a ona zase nam.
Tusim ze hlavni amba:,–(y jsou prave jen 3............Washington D.C., New York a jeste tusim v Los Angeles…kde budes podle me spadat ty!!
Cele to bylo vyrizene do 3 mesicu............promlceni doba zadna neni. Muzes si o jeho cesky rodny list zazat kdy chces.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
19.1.06 16:46

Jo jeste jsem Gabi chtela napsat ze jen pres inernet to nevyridis............musis totiz na amba:,–(u poslat spoustu dokumentu postou.......tvuj rodny list, manzeluv rodny list, prckuv rodny list, oddaci list tusim apostilu k americkemu rodnemu listu ditete, okopirovany pas atd..............takze toto vsechno musis poslat postou!!! Pres net to nejde.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
19.1.06 19:46

Anonimni (predpokladam, ze jsi to ty Miso (mimochodem jsi z denicku maminek zijicich v zahranici? Soudim dle syna Honzika.) Pokud ano, tak gratuluji k tehu a drzim palce do finale- mam pocit, ze uz se ti to taky krati. :?
Dekuji za rady. Asi ano, asi budem spadat pod amba:,–(u do CA, prave proto jsem chtela vedet, jestli tam budem muset osobne ci nikoli. Vyridit to postou/telefonicky je OK. Hlavne ze tam nemusime osobne. Moc dekuji za velmi cenne informace!!!
Gabriela

• Citovat
  • Upravit
633
19.1.06 20:00

Marty 1,
je dost tezke odpovedet na tvou otazku jinak nez jednoduse. Zije se tu dobre. Neni to samozrejme dokonalost sama, ale to neni nikde na svete. V necem je to horsi/slozitejsi v necem zase lepsi. Pokud budu mluvit za nas, tak zatim prevazuji pozitiva (jsme tu pres 2 roky). Pokud te zajimaji podrobnejsi veci, tak doporucuji procitat zahranicni denicky. Holky tam probiraji mistni skolky, skoly, vychovu v americkych rodinach…(proste vsechno). Nevim, co by te nejvic zajimalo a tam najdes nazory a zkusenosti vice lidi z vice statu…, takze si muzes udelat obektivnejsi nazor na USA (a zivot v nem) jako celek. :wink:
Gabriela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
19.1.06 21:15

Jo Gabi,

jsem to ja........asi me to zapomnelo prihlasit!!!! Diky za prani. A jestli mas chut si s nama nekdy poklbabosit tak muzes za nama do denicku.....holky budou rady!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí