Otec cizinec

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
116
1.2.06 17:17

Ahoj holky, já mám budoucího otce švýcara. V čechách je to tak, že dvojí občanství můžeš nabýt jen narozením, čili mimčo klidně může mít občanství dvě. My budeme žádat ve švýcarsku o švýcarské občanství a je k tomu potřeba rodný list rodičů a dítěte, já jako česka si ho musím nechat ještě ověřit (apostila)Magistrátem a nechat přeložit do němčiny oficiálním překladatelem, dále můj pas a ID partnera.

Aby se tatínek mohl přihlásit u nás k otcovství potřebuje mít svůj rodný list ověřený apostilou a pas. Zeptejte se na příslušné ambasádě u nás, je to všude jinak. Jinak si s sebou vemte oficiálního překladatele do jeho mateřského jazyka, aby tatínek věděl co podepisuje.

Co se týká alimentů u svobodných, tak si nejsem jistá, ale myslím, že můžete nahlásit, že jste se na nějaké částce dohodli a pak to akorát podepíšete na nějakém papíře. Pokud se nedohodnete, určí to soud na základě jeho platu.

To je asi vše co jsem pracně získala, musím řící, že na úřadech jsou opravdu slepice, na tu blbou Matriku jdu už potřetí… no snad to do porodu stihnem.

Ahoj míša T

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
553
6.2.06 16:11

tak to můj manžel je z Belgie a taky tady má trvalý pobyt
vím jen, že normálně musí do tří dnů od narození dítěte toto nahlásit na ambasáddě…
cizincům zdar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
6.2.06 16:32

Ahoj vsechny vas zdravim a koukam, ze pomalu se nam to tu zacina schazet. :D
Jak jsem si tak prosla prispevek od Yorki, tak si myslim, ze nejvyssi cas zacit obtezovat matriku. Moc se na ty pani tam tesim :(

Jinak ti moc dekuji za cenne informace. Preji pohodove tehotenstvi, rychly porod a hlavne kracneho zdraveho broucka. :lol: :lol: :lol:

Jakekoliv dalsi informace a postrehy, ale i veci z bezneho zivota jsou vitany! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
6.2.06 16:36

Hanele - koukam, ze ty jsi taky cervencova!!! :D :D :D
Zdravim!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
553
6.2.06 17:44

jojo

ale ty jsi o pár dní napřed…
váš tatínek je také cizinec? odkud??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.2.06 18:55

My mame tatku z Nemecka.

• Citovat
  • Upravit
1674
6.2.06 18:56

Sorry Henele - nebyla jsem prihlasena.
Takze tatka ze SRN!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
553
7.2.06 08:14

tak

Dobré ráno všem „napůlcizinkám“

jaké máte zkušenosti z okolí, jak přijali, že jste si vybraly cizince??? můj taťka měl tehdy jen jedinnou otázku - a to není rasista - „a není moc černý, že ne.....“ čekala jsem od něj jakoukoli reakci, ale toto ne :)
taky jsem zažila hodně reakcí typu „cizinec, jé, ty se máš“ … můj je úžasný, pozorný a nezatížený takovým tím typickým českým –muž pracuje a ženská má domácnost– ale vydatně mi pomáhá a bere to jako samozřejmost… ale někdy bych byla ráda kdybych mu mohla něco říct česky a on by rozumněl… teda– rozumí dost a já jsem se naštěstí tu jejich hatmatilku taky naučila ale těším se, jak se při prckovi zlepší… dokonce naopak, — moje mamka se rozhodla začít se s mimi učit vlámštinu :)

dnes se chystám na matriku zjistit co a jak, odpoledne dám vědět:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
7.2.06 09:51

Taky dobre rano!

Hanele - okoli to vzalo uplne v pohode. Kupodivu ani prarodice zatizeni 2. svet. valkou nikdy nic nenamitali proti memu priteli nemci. :D

Samozrejme, ze je tu ten komunikacni problem - proste si moji rodice nemuzou popovidat, tak jak jse to normalni.
Ten muj se moc do cestiny nehrne. Sice nasliboval hory doly, ze se bude ucit. Nakoupil si knizky, PC program (za 1000 euro a podival se na nej jednou). :(
Kdyby tu pracoval, tak by urcite byl nucenej se ucit, ale je proste pohodlny. :(
No a moji rodice a zbytek rodiny mluvi tak jak se nemecky naucili ve skole - takze nic moc. Ale jinak si rozumi dobre a vychazi spolu perfektne.

Jinak zbytek okoli si mysli - nemec, tak se topite v penezich, to by jsi nemusela chodit do prace, ocekavaji min. 2 drahy auta atd.
Jenomze uz nevidi to, ze vedeni dvoji domacnosti (hlavne te v Nemecku) stoji strasne penez, benzin (kazdy tyden tak 1.000 km), o pojisteni (napr. zak. zdravotnim) v SRN ani nemluvim. :? :? :?

Jsem zvedava co zjistis dneska na matrice.

Taky napis neco o sobe. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
7.2.06 10:02

Ahoj holky :D

Doufam,ze nevadi,kdyz se pridam :D muj pritel je z Francie,akorat ten rozdil,ze ja jsem se prestehovala tam a ne on sem :? :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ha
514
7.2.06 14:10

Ahoj taky všem,

koukám, že je nás tu víc… :lol:

Hanele - u nás ani tak nebyl problém, že je to cizinec obecně, jako, že se s ním náš táta nedomluví, jelikož umí jen minimálně německy. No a já mám ten samý problém s partnerovými rodiči - mluví jen fr. a já fr. umím pár větiček, takové ty základy - spolu mluvíme anglicky, takže zmatek nad zmatek :)
Jinak bydlíme tady v ČR, ale jak už jsem psala výše, je jednoznačné, že nejjednodušší je se vzít - když si promítnu ty děsy na matrice a na zdrav. pojišťovně…takže to plánujem už rychleji, než předtím.

Cinq - u nás je to stejně, jen na druhé straně…jak se žije ve Francii ? Fr. mluvíš ? A jak okolí ? Prcka už máte či teprve čekáš ? Já to znám jen z té roviny - návštěva rodičů a kamarádů a to není ta úplná realita. Napiš.

Pa, Ha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ha
514
7.2.06 14:12

Tak já teprve teď zkoukla metříky (Cinq)…takže jo, vím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
7.2.06 14:27

HA

Tak podle metriku uz vis jak to je :D
Francie se mi libi,ale je tu spoustu nedostatku,jako vsude jinde :? :D treba jenom ta materska je lepsi prece jenom u nas v CR nez tady.
Franinou se domluvim,nebo spis rozumim,ale nemluvim,nejak mi to nejde :oops: ten hloupy prizvuk :D
Okoli je v pohode. :D
Kde bydli rodina od tveho pritele?Jezdite sem casto?Ja jezdim do CR kazdy 3mesice :D ted tam jedu v 19unora…se tesim :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
7.2.06 14:59

Zdravim dva novacky!

Jsem rada, ze nas tu pribyva! :D
Je to super pokecat si s nekym, kdo ma podobne problemy. :lol:

Stejne se divim, jak to s tou francouzstinou zvladate. Je to nam trochu vzdalenejsi jazyk a pochybuju, ze bych se ho naucila. A kdyz jo, tak by mi asi bylo „trapne“ pouzivat jejich vyslovnost. Takze vam drzim palce, at vam to jde.

Jak jsou na to deticky s pouzivanim 2 - 3 jazyku???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ha
514
7.2.06 15:01

Cinq,
rodina je z Mimizan od Bordeaux a jsou moc fajn, teď tu akorát byli na dovolený rodiče.
Jinak jezdíme za partnerovými kamarády do Paříže.
Jezdíme tak 2× do roka, jednou dolů a jednou nahoru :) , no jak je příležitost.
A vy jste odkud ? A jak dlouho už tam bydlíš ?

Tak pěknou dovču, tady u nás !
Pa, Ha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí