Máte doma Aulin?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1806
18.7.22 07:49

Mě ho dali na pohotovosti na bloklej krk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
18.7.22 07:53

Co ti je že ti nepomohli na pohotovosti? Zkoušela jsi se domluvit s novým zubařem? I pokud tě nemůže vzít do stálé evidence, lze se domluvit na jednorázovém akutním ošetření. Zkoušela jsi obvolat jiné ambulance v okolí, a to klidně ne jen ve vedlejším městě ale třeba v krajském?

Mě když se v pátek v noci ulomil kus zubu a bolelo to jako čert, tak na pohotovosti pomohli. Nebyl to příjemný zážitek, jelikož na pohotovost ještě asi nedoputovala informace o existenci umrtvovacích injekcí, ale dali tam nějakou znecitlivující hojivou vložku s tím, že do 14 dní mám navštívit svého lékaře na opravu a čištění kanálků.
V té době jsem zubaře taky neměla (vrátila jsem se po letech ze zahraničí a původní lékařka mezitím odešla do důchodu), zvedla jsem tedy telefon a obvolala všechny zubní ordinace v dosahu. Seznam jsem si vytáhla ze stránek České stomatologické komory. Tímto způsobem jsem zubaře našla a dokonce jsem se tam mohla i registrovat jako stálý pacient. A podotýkám že to bylo v začátku Covidu, kdy byl akutní nedostatek ochranných pomůcek.

Mezitím asi jedině koňské dávky Ibuprofenu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.22 07:54
@Sisika9 píše:
Tak pokud platíš zlatem, tak dojeď do nejbližšího krajského města, zubařů s omezeným výběrem na pojišťovnu/bez pojišťovny najdeš spoustu :palec:

Zas tak jsem to nemyslela..
Ještě musím zaplatit nájem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.22 08:05
@Vladusxx píše:
Aulin je lék že stejné skupiny jako Ibalgin jen silnější..může ho předepsat skoro každý doktor…nicméně pokud nesežene tak že stejné skupiny je taky nalgesin…je silnější než Ibalgin ale je bez předpisu…případně nějaký kombinovaný lék např. Valetol taky na zuby docela dobře zabira

Ibuprofen, nalgesin, valetol vše dvojitá dávka a nic nezabralo už to bolí 4tý den tak proto vyhledávám Aulin ten vím že zabere, ale pro mě není k dostání :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.22 08:09

Zakladatelko dojdi si k obvoďákovi a popiš mu problém. Obvoďák mi normálně Aulin píše, abych nemusela neustále chodit na ORL, takže by neměl být problém, aby ti ho napsal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
798
18.7.22 08:24

Jezis aulin mi posila praktická doktorka normálně přes telefon a ani se neptá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
18.7.22 08:27
@Nenitamduch píše:
Jezis aulin mi posila praktická doktorka normálně přes telefon a ani se neptá…

Nejspíš má paní stopku a doktor jí nic nepředepíše. Proto platí zlatem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
18.7.22 08:34

A praktického lékaře máš? Ten může aulin taky napsat, obecně na bolest takže klidně i na zuby. Jako jsou oblasti, kde sehnat zubaře a to třeba i jednorázově za platbu je problém. To znám dobře, takže já za tím nic jiného než nedostatek zubařů nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
np10021
18.7.22 08:35

Si zavolej doktorovi.

• Citovat
  • Upravit
18.7.22 08:39
@Čtyřlísteknatripu píše:
Zakladatelko dojdi si k obvoďákovi a popiš mu problém. Obvoďák mi normálně Aulin píše, abych nemusela neustále chodit na ORL, takže by neměl být problém, aby ti ho napsal.

Děkuji zkusím to

@Russet píše:
Nejspíš má paní stopku a doktor jí nic nepředepíše. Proto platí zlatem.

Nebo protože jsem prý mladá a zdravá a takovéhle prášky nepotřebuji ať si Zajdu do lékárny pro paralen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
18.7.22 08:42

@Danuska.Dany výmluvy. Zavolej obvoďákovi. A pokud máš takovou bolest, tak stejně na tom aulinu nebudeš moct být věčně. Nic to neřeší. Takže hezky hledej zubaře a v mezičase si to pořeš s obvoďákem. Nikdo soudný ti nepošle léky jen tak, že napíšeš na nějakým foru na netu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
18.7.22 08:43
@mamina2017 píše:
Já spíš si říkám, že na základě čeho by mi doktor takový driják předepsal?! 8o

Já jsem ho dostala po navrtání třech implantátů. Ale naštěstí jsem ho nepotřebovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.22 08:45
@BrnackaM píše:
@Danuska.Dany výmluvy. Zavolej obvoďákovi. A pokud máš takovou bolest, tak stejně na tom aulinu nebudeš moct být věčně. Nic to neřeší. Takže hezky hledej zubaře a v mezičase si to pořeš s obvoďákem. Nikdo soudný ti nepošle léky jen tak, že napíšeš na nějakým foru na netu :roll:
Že ne? Už jsem s paní domluvená.. takže svůj účel to splnilo :lol: ale nemění to nic na tom, že zubaře si najít musím
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
18.7.22 10:22

@Danuska.Dany no, úplně bych se tím nechlubila, že vám někdo prodá léky na předpis na netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7948
18.7.22 11:15
@mamina2017 píše:
Já spíš si říkám, že na základě čeho by mi doktor takový driják předepsal?! 8o

tak Aulin zase není takový driják. Já ho píšu celkem běžně - na akutní bolesti (záda, klouby, hlava…) zabírá celkem dobře a je šetrnější na žaludek než např. Ibalgin nebo Diclofenac. Indikací je mnoho. Mě třeba dali jeden sáček Nimesilu (což je totéž) po laserové operaci očí. Nepoužila jsem ho. Ale před dětma jsem trpěla na bolesti hlavy a tak jsem si Nimesil občas vzala a musím říct, že mi zabíral o moc lépe než Paralen a Ibalgin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.