Máte doma Edíka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5598
22.10.21 17:02
@Anonymní píše:
Já znám holku Edu a taky Dušanu. Prosím anonym.

Eduard se mi nelíbí, ale našly by se i horší jména, Dušan je prostě hnusný :oops: Ovšem jmenovat se Eduarda, nebo Dušana, tak se před dovršením plnoletosti= možností se přejmenovat nejspíš oběsím 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
22.10.21 17:45

@annali Jo takhle, no to se asi dřív používalo, už jsem to slyšel, ale dnes se to už nepoužívá. A prej se říkalo i ty jsi Vojta nebo Kuba, ne jen Janek a Matěj, no tak to si člověk nevybere, všechna tato jména jsou hodně dávaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
22.10.21 19:29
@Alušáček píše:
Je to tak, děti dneska vůbec divnost jmen nevnímají. Moji dceru překvapilo jméno Ludvík, jinak se nediví nicemu :D

U nás se zas dcera pozastavovala nad Hankou a Zdeňkem :nevim: :D
Oni ted už jsou děti zvyklé na úplně jiný typ jmen, ale myslím ze zrovna Edík nebude nějaká pěst na oko pro nikoho …
My máme jednoho ve školce a obecně mi připadá ze ta popularita stoupá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
516
23.10.21 14:15

Eduard je krásné vznešené jméno, nicméně zdrobnělina Eda je jak pro chovance ústavu. Ale já celkově nemám ráda ten český zvyklí zdrobňování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
23.10.21 18:11

Máme pětiletý exemplář, nikde nikdo jiný téhož jména.
Syn si zatím nestěžuje, nevím proč by měl, má to jméno od narození 😂.

Jinak rodina mi je u volby jména ukradená, pro nás bylo důležité, aby se líbilo nám a vyhovovalo našim požadavkům, tj hodilo se k dalším dětem a příjmení ;)

Navíc jsme se pro jméno definitivně rozhodli až po narození dítěte, do porodnice jsme jeli se 3 variantami :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7910
23.10.21 21:35

Edík je tak pro kocoura nebo pro psa. Něco jako Beník nebo Daneček. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15129
23.10.21 22:21
@curria píše:
Eduard je krásné vznešené jméno, nicméně zdrobnělina Eda je jak pro chovance ústavu. Ale já celkově nemám ráda ten český zvyklí zdrobňování.

To je pravda, čeština umí zkazit hodně jmen, mě se snad žádné klucici jméno nelíbí zdrobnele. U holcicich mi to nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
23.10.21 22:29

Mě se líbí hodně a našim dětem také, tedy jmenují se jinak, ale mají tak pojmenovanou hračku. Tak stále slyším, jak mazlivě to umí vyslovit. A říkám si, proč nás to nenapadlo při výběru synova jména

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21730
23.10.21 22:38

Četnost tohoto jména vždy stoupne, když dávají v TV Obecnou školu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
23.10.21 22:43
@Anonymní píše:
Dámy, která z vás dala jméno synovi Eduard? Jak jsou vaše děti s tímto jménem spokojené?
Jméno se mi moc líbí, má mnoho variant pro dítě i dospělého a přitom není profláknuté. Ale zajímá mě, co na něj jeho nositelé? A jak na jméno reaguje okolí? Já mám obavu, že rodinu asi nenadchne…

Synovec má Edíka, je mu rok a půl. Má ještě staršího bráchu Rudolfa.

Já bych to jméno nedala, je tvrdé - Eduard. (Máme v příjmení na začátku R, ale asi i bez toho… Navíc teda Edík mi trochu evokuje psa :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
23.10.21 22:50

Jo, líbí se mi hodně, měli jsme ho i v užším výběru pro potenciálního kluka, ale v mezičase se ještě v našem okolí další malý Eduard narodil, takže bychom ho nejspíš nakonec nedali, i kdybychom toho kluka měli.

Znám tedy dva malé, jednoho cca půlročního a jednoho asi osmiletého a pak jednoho dospělého. Myslím si, že se jménem oni ani jejich okolí problém nemají, však to není žádný úlet, je to normální jméno. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
24.10.21 00:50

Mně se nelíbí ten základní tvar Eduard, ale Eda nebo Edík mi připadá fajn. Ani nemám tu spojitost se psy, žádného psa Edíka jsem nikdy nepoznala :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.21 11:14

Děkuju za názory ;) s tím psem jste mě teda zaskočily, žádného takového neznám. Nicméně psům se běžně dávají lidská jména, to už by fakt nešlo vybrat nic.
Jinak se dívám, že reakce líbí/nelíbí jsou docela vyrovnané.
Tak uvidíme, jak to ještě dopadne :think: :D

• Citovat
  • Upravit
74219
25.10.21 11:29
@zzpet píše:
Mně se nelíbí ten základní tvar Eduard, ale Eda nebo Edík mi připadá fajn. Ani nemám tu spojitost se psy, žádného psa Edíka jsem nikdy nepoznala :D

Nejmenoval se pes Eda v pohádce „Tajný život mazlíčků“?
Jak je něco v televizi. Pak se tohi lidé chytají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
3.11.21 09:16

Eduard za me vedlo a stále bude na prvním místě!! Ale tatínek za žádných okolností nesouhlasil. Za mě nejkrásnější mužské jmeno, i kdyz jsme syna pojmenovali jinak - Richard:* :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze