Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, máme problém chceme jet na dovolenou a nemůžeme protože naše auto má nějakou skrytou vadu. Chcípá motor za jízdy, pak vždy nastartuje. Už to vidělo x mechaniků, ale nikdo neví co by to mohlo být. Všechny filtry jsou vyměněný a vstřiky fungují bez problémů. Můžete se doma zeptat chlapů jestli neměli podobný problém?
Mně se to teda stávalo u starého megana a byla to řídící jednotka-oprava by prej vyšla tak na 10tis.,takže šel z domu. Ale u Forda nevím
Máme Focuse a zatím šlape bez problémů.
Mě se tohle dělo u fabie a byla to spálená hlava. Oprava cca 25tis, tak jsme to prodali. A máme Maxíka.
@Spokojení píše:
@Boudová C-Max je novejsi galaxy, napiste si na forum TADY Tam ti poradi vic nez zensky tady.
C-Max je mírně nafouknutý Focus. To Galaxy odpovídá S-maxu, ale jen zhruba podobným tvarem. Takže spíš toto, nebo použít vyhledávač pro jiná fóra, které se zaobírají C-Maxem nebo Focusem (v karosérii a podvozku problém zřejmě nebude). Ale podle mně mohou pomoci jenom jiní mechanici (klidně to může být i výše zmíněná chyba řídicí jednotky).
Mechaniky objíždíme, pravděpodobně je to chyba okolo vstřiků, ale nikdo přesně neví kde :-/ Přítel psal na všechny možný fóra ohledně aut a nic moc nikdo neodpověděl. Tak mu říkám, že ženský na emiminu třeba budou vědět, přece jen na diskutují více než chlapy
tak jsem myslela, kdyby někdo měl podobná problém.
No, tak já teda přispěju… v rodině máme 2 c-maxy.. moji rodiče a tchýně s tchánem.. obě auta vadná, téměř stejná závada, škoda 50-60 tisíc.. celý motor se musel vyměnit u obou (!!) aut.. a stalo se to vždy, když jeli na dovolenou nezávisle na sobě, na cca 120 tisících najetých km..
@Barborkaa26 píše:
No, tak já teda přispěju… v rodině máme 2 c-maxy.. moji rodiče a tchýně s tchánem.. obě auta vadná, téměř stejná závada, škoda 50-60 tisíc.. celý motor se musel vyměnit u obou (!!) aut.. a stalo se to vždy, když jeli na dovolenou nezávisle na sobě, na cca 120 tisících najetých km..
jéééé to mi vůbec nepiš, já už tu skoro brečím mělo se jet na dovolenou, místo toho sedím doma a přítel hledá závadu :-/
@Boudová jen osobní zkušenost..:) ale každé auto bylo v jiném servisu a byla to téměř tatáž závada, obě auta se musela nechat odtáhnout a bylo se měsíc a půl bez auta.. a obojí se stalo kolem těch 120 tisíců km.. ![]()
No naštěstí to zatím není náš problém. To bude něco jiného. Mechanici tvrdí, ze to bude maličkost, ale nemůžou na ní přijít.