Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, maminky, těhulky a všichni
Mám doma mimi 5 měsíců a nečekaně čekáme v září druhé mimi, budou od sebe 11 měsíců. Máte někdo takhle dětičky od sebe? Potřebuju slyšet něco pozitivního a ne jen: vy jste blázni, proč tak a rozmysleli jste si to dobře a to bude záhul a bla bla bla. Si už fakt připadám před okolím jako exot. Nemyslím si ovšem, že máme něco tak strašně moc vyjímečného. Lidi jsou zlí a hloupí!
![]()
No tak blázni jste, to vám říkají dobře
ale tak trochu v dobrém slova smyslu. zkušenosti nemám, mám rozdíl přesně dvojnásobný..jen vám držím palce, ať se z toho nezblázníte..ale neboj, dáš to
![]()
Ahoj ja teda mam mimco jedno a druhe necekam a neplanuju…ale znam pani ktere se narodil syn a presne za rok a 4 se ji narodili dvojčata…jasne ze se to da zvladnout a je to krasny a i pro ty prcky ze si spolu budpu moct hrat a nebudou věkem moc od sebe…a na to co rikaji druzi kasli..je to jen tvoje vec a hlavne tvoje stesti… ![]()
Pokud zvládneš ten prvotní nápor, tak pak zjistíš, že je to super
děti si spolu vyhrají, budou z nich parťáci a budou vyrůstat spolu, skoro jako dvojčata, já myslím, že pokud na to matka má po fyzické i psychické stránce, tak to je pro děti super!
Mí dva bráchovové jsou takhle od sebe a jsou z nic hnejlepší přátelé i teď, kdy jim je skoro 40. Celý život stáli při sobě a opravdu se mají hodně rádi ![]()
@A-dec Neboj, to bude dobrý. My máme nejmenší věkový rozdíl mezi 5. a 6. mimčem - rok a 5 dní a nebylo to nic, co by se nedalo zvládnout. Ona teda starší dcerka nebyla zrovna rychlík, takže lezla pozdě, chodila pozdě, takže to byla v prvním roce pohodička, pak začala větší sranda, až se začaly hýbat obě. No a teď mají 3 a 4 roky a jsou to dvě neskutečný čísla ![]()
Co ti poradím rozhodně pořiďte sourozenecký kočár, bez toho bych byla marná.
A neplaš se zbytečně dopředu, ono to půjde
A věřím, že „jenom“ s dvěma dětmi levou zadní, fakt vím, o čem mluvím ![]()
@Lizzi pro děti později možná, ale máma bude lítat jak hadr na holi a vůbec si dětí neužije. První rok bude spíš přežívání pro všechny zúčastněné.
Jedni mí známí to takhle měli. Prej to byla prostě hrůza, a to i finančně - dvoje pleny už se docela projeví. Bohužel to starší dítě v 5 letech umřelo.
Jsme na tom dost podobně, jen já mám skoro 6ti měsíční dcerku a druhé nečekaně čekáme v říjnu
Sama jsem zvědavá jak se to zvládne…bude to si myslím, hodně náročné ale nic jiného než to zvládnout nám nezbyde. My to ještě nikomu neřekli, ale umím si představit reakce jestli jsme se nezbláznili apod
Ale co, stalo se a musíme se k tomu postavit čelem
Držím ti hodně štěstí ať to zvládnete a snad nás neodvezou do chocholouškova ![]()
Nemám o 11,ale o 14 takže rozdíl skoro žádný. Zvládnout se to musí. Začátek byl v pohodě, pak od půl roku malý to bylo peklo na zemi. Zlepšilo se to až kolem jejích druhých narozenin, ale jak říkám zlepšilo, Sice si spolu vyhrajou, ale zase se o vše perou, koušou, strkaj. Takže taky šílenost. Já vždycky když to někomu vyprávím, tak se smějou, ale věř, že poslouchat neustále řev a žalování je na palici
.
Záhul to bude, ale dá se to zvládnout. Proč by jste měli být blázni? Protože jste nedali pryč miminko, které přišlo prostě trochu dřív?
já mám teda dva roky od sebe, takže starší dcera už chodila… o takhle malém rozdílu znám jen z doslechu. Chce to dvojkočárek, hodně ti to usnadní život, ale takový dobře ovladatelný, žádnej tank. No a šátek nebo manducu. To byli mi dva nejlepší pomocníci. A houpací lehátko, nejlépe samohoupací.
Znám holky co jsou 11 měsíců od sebe. Vypadají jak dvojčata a mají super vztah. Nevím jak pro rodiče, ale pro děti je to bezva. V rodině máme sourozence 15 měsíců od sebe a jejich maminka říká, že ze začátku to byl záhul, ale teď je ráda, že jsou podobně staří a dají se s nimi dělat podobné věci. Jinak mám ještě jeden případ z okolí. Holčina otěhotněla dost brzy po porodu, rozhodli se miminko si nenechat a dodnes toho hrozně litují. Holčičce je šest a oni se pokouší o druhé a nejde to
snad ti příspěvek trochu pomůže i když není přímo z vlastní zkušenosti ![]()
Příspěvek upraven 19.02.14 v 11:34
@A-dec
Moje kamardka to bude mit taky tak…
To nejak zvladnete a hotovo
Koupite kocarek pro dve deti, zrovna jsme vcera nejaky takovy videla, ze nebyl vylozene pro dvojcata, ale pro jedno mensi jdno vesti.
Deti k sobe budou mit blizko, rok to bude asi malicko divoky, jak pak cely zivot pohodicka - spolu do skolky, skoly… Obleceni po sobe. Spolu budou chodit ven, spolu si hrat. ![]()
Každopádně musím říct- to bude záhul a bla bla bla
(sorry, že tě cituji, ale je to tak). Taky myslím, že to výjimečné je, ne že ne (ve skutečnosti i ty malé rozdíly, co znám, jsou většinou alespoň 12m, jen znám jednu paní, co jsou se sestrou narozené ve stejném kalendářním roce, tak ty to splňují), každopádně bych neřešila, co už je dané, těšila se na dítě. Jak píší ostatní, až přežiješ prvotní nápor, bude i řada výhod. A hele, lidi nejsou zlí a hloupí, on málokdo by to toho šel dobrovolně, spíš jsou jen nevychovaní, obzvlášť hláška, jestli jste si to rozmysleli… ve chvíli, kdy už je dítě na cestě, je přiblblá.
Já budu mít děti 15 měsíců od sebe. Nechali jsme tomu volný průběh a těhu jsem zjistila když bylo malé necelých 8 měsíců.(kojila jsem, bez ms a přesto se zadařilo). Náročný byl první trimestr, to mi bylo pořád špatně a do toho péče o dcerku. Teď jsem v 33.tt a taky je to dřina, nosit pupek a 11 kg dítě v podstatě celý den je hooodně náročný, ale zvládnout se to dá
Dcera se naučila chodit tak před měsícem, ale stále to není nic moc, takže fakt to nošení je fuška, ale nic co by nebylo zvládnutelný. Ještě se uvidí jak to bude až se druhá narodí
Ale moc gratuluju a držím pěstičky ![]()
@Taťána18 Lidi si kolikrát vážně nevidí do pusy, fakt. Já vám přeji hodně sil, při oznamování
Bych na ně kolikrát už nejraději i řvala
únava, hormony a tak dělá své ![]()