Máte smíšené pocity z nástupu do škol?

Anonymní
24.8.20 14:01

máte smíšené pocity z nástupu do škol?

Raději anonym…
máme dítě s oslabenou imunitou, manžel v rizikové skupině, mám smíšené pocity z nástupu do školy…
Vím, že už musí děti do kolektivu, ale mám z toho obavy…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4927
24.8.20 14:12

Smíšené pocity nemám. Děti se do školy těší (mám dva budoucí prvňáky). Z Covidu obavu nemám a upřímně doufám, že nebudou muset nosit ani roušky a nikdo mi nebude na děti několikrát denně lít dezinfekci :nevim: Nějaký strach u mě byl v březnu - dubnu, to přiznávám, ale od května fungujeme, dá se říct, normálně a od června už covid neřešíme vůbec.
Copak vy jste doteď byli 100% izolovaní, že máš strach zrovna z nástupu do školy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
24.8.20 14:13

Z čeho konkrétně máš strach? Znám kolem sebe pár případů, co covid měli a nebylo to horší, než chřipka. Ba naopak. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69040
24.8.20 14:15

Jsem riziková skupina a strach mám - z toho, jakou ptákovinu na ty chudáky děti zase vymyslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
24.8.20 14:15

No já mám jedinou obavu, aby se školy zase nezavřely…jinak my už žijem od konce karantény naprosto normálně, děti už na jaře do ústavů chodily…ani ostatní členové rodiny, co jsou víc ohrožení už to neprožívají…za mě se není čeho bát :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41432
24.8.20 14:16
@Anonymní píše:
Raději anonym…
máme dítě s oslabenou imunitou, manžel v rizikové skupině, mám smíšené pocity z nástupu do školy…
Vím, že už musí děti do kolektivu, ale mám z toho obavy…

ale ty obavy budeš mít asi pořád, ne? myslím, nejen ze škol, ale i z větších kolektivů, oslav atd :think:
Takže bych spíš zapracovala na tom, abych měla pocit, že já sama jsem udělala maximum a zbytek nech, jak se říká „volovi“, to už neovlivníš. Vždy tu něco bude, covid, chřipka atd., a my se s tím musíme naučit žít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.20 14:17

Nebyli jsme izolovani…cestovali jsme…jen se vyhybali davum…dovolenou travili misto v hotelu v apartmanu…

• Citovat
  • Upravit
13193
24.8.20 14:18

Smíšený pocit ano, ale ne kvůli Covidu. Toho jsem se bála v březnu, dubnu. Teď se bojím víc zase nějakých přísných opatření atd. V půli října čekáme mimčo, nejmenší půjde do 1.třídy, starší do 2. a 5.. Tak spíš mě trápí, jak v to bylo, kdyby se zavedla omezení atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
24.8.20 14:19

Tak ja smisene pocity mam. Neb to, ze ted v lete byly prubehy lehke jeste neznamena, ze na podzim/v zime budou zas.. staci se podivat, jak tezce to ted doleha na australii..
Dcera do skolky pujde, neb kolektiv uz zkratka potrebuje jako sul, ale obavy rozhodne mam. V rodine navic mame rizikove osoby a tezko je od nas na rok izolovat, ze..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
24.8.20 14:20

Myslím si, že by měli celou povinnou docházku zrušit. Stejně je naše ekonomika a průmysl postavená na montovnách, tak vlastně žádné vzdělání nepotřebujeme. Číst a psát můžou děti naučit rodiče po šichtě za pásem a to přeci stačí. To by se najednou našlo v rozpočtu peněz na rozhazování. - berte tento příspěvek prosím s nadsázkou.
Ne školního roku se neobávám, ano počet případů asi vzroste, ale je také důležité se podívat na počty závažných průběhů. Rozhodně bych se z toho nehroutila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15185
24.8.20 14:25

Nedá se nic dělat. Děti do školy už musí. Vždyť je to na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
24.8.20 14:32

Nemam a doufam, ze po 14 dnech zas nezacnou blbnout s rouskami :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
24.8.20 14:32

A celé prázdniny byli mimo kolektiv? 8o

• Citovat
  • Upravit
77130
24.8.20 14:34
@makarka píše:
Tak ja smisene pocity mam. Neb to, ze ted v lete byly prubehy lehke jeste neznamena, ze na podzim/v zime budou zas.. staci se podivat, jak tezce to ted doleha na australii..
Dcera do skolky pujde, neb kolektiv uz zkratka potrebuje jako sul, ale obavy rozhodne mam. V rodine navic mame rizikove osoby a tezko je od nas na rok izolovat, ze..

proč se izolovat na rok? a za ten rok se stane co?
covid tu pravděpodobně jako další druh chřipky, virozy zůstane už napořád, to byste se museli izolovat už navždy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
24.8.20 14:39

@stinga no vsak to rikam…ze se nemuzeme na rok izolovat… a ze holt musime urcite riziko podstoupit… jen pisu, ze z toho mam smisene pocity, protoze tvarit se, ze to riziko zadne neni „bo rymicka“.. je absolutni nesmysl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí