Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mam rocniho syna ale mam pocit ze snad frci na Redbullu. Pri prebalovani kope nohama, hazi sebou jak ryba, me uz z nej tecou nervy, normalne me zkopal jak fotbalista u nandavani pliny. Vzdycky anabaze na 10minut. Neudrzim ho na miste. Vecer po koupani jen ho oblict do pyzama je prace pro dva lidi. Furt je obouchanej jak rychle leze, skace v postylce, chodi okolo nabytku, pada. Doslova neposedi na 2sekundy. I kdyz pije mliko musi u toho aspon kopat nohama. V postylce se drzi a skace klidne hodinu. Uz sem z nej na svestku. Ja teda moc deti za svuj zivot nevidela, tak nevim co je normalni, ale to co mame doma my, to je jak veverka na provazku ![]()
Ani jeden z mych kluku prebalovani ani oblikani v tomto veku zrovna nemiloval, u prebalovani nam pomohlo treba zpivat, ted se mladsiho ptam na zvuky zvirat, tak se soustredi na to, aby predvedl sovu v nejvyssi mozne kvalite, a tak moc sebou nemele. Ale je mu teda uz rok a pul, nevim, jestli to tveho syna uz taky bere. Paci paci by mozna mohlo fungovat?
Jinak mi to z popisu pripada docela odpovidajici veku, soude podle mych draku
ke knizkam si treba sedne?
Mám doma úplně to samé, akorát holčičku a teď je ji 14 měsíců, cca od 10 měsíce to je fakt boj. Cca měsíc už chodí, všude lítá, chvilku neposedí a já jen čumím, kde bere tolik energie, teď začala trochu držet u přebalování, ale oblékání a koupání je taky nad moje síly
Přes den spí hodinu. Já mám k tomu doma ještě 2,5 měsíčního chlapečka, takže já si to vyloženě „užívám“
a za rok to bude to samé u kluka.
Jo a bude hůř
dcera si několikrát za den svleče oblečení i s plenou, leze sestře nahoru na patrovou postel, kope škrábe, když se jí něco nelíbí a s oblibou všechno, na co dosáhne končí na zemi
je jí 17 měsíců
a málem bych zapomněla, pleny měním v podstatě za pochodu nebo s řevem ![]()
@ocean.mama píše:
Mam rocniho syna ale mam pocit ze snad frci na Redbullu. Pri prebalovani kope nohama, hazi sebou jak ryba, me uz z nej tecou nervy, normalne me zkopal jak fotbalista u nandavani pliny. Vzdycky anabaze na 10minut. Neudrzim ho na miste. Vecer po koupani jen ho oblict do pyzama je prace pro dva lidi. Furt je obouchanej jak rychle leze, skace v postylce, chodi okolo nabytku, pada. Doslova neposedi na 2sekundy. I kdyz pije mliko musi u toho aspon kopat nohama. V postylce se drzi a skace klidne hodinu. Uz sem z nej na svestku. Ja teda moc deti za svuj zivot nevidela, tak nevim co je normalni, ale to co mame doma my, to je jak veverka na provazku
Mě syn utíkal s nahou p. delí, musela jsem ho honit a většinou přidělávala plínu ze zadu v běhu.
Měla jsem už na to docela grif. Oblíkání byla taky kapitola sama pro sebe. Obě moje děti jsou dost akční a temperamentní (teď už 7 a 9 let). Nemůžu si stěžovat na nudu
![]()
Jo přebalovani je děs, já mám 5 měsíčního a už u toho je to o život.
ideal když se k němu sehnu on mi popadne za vlasy a kope do prsou ![]()
Děti mají běhat, skákat, lézt tam kam se nemá. Vždy mě může trefit, když někdo vypráví, jak má hodné dítě, že vydrží v roce koukat celý den na TV a u toho sedí na gauči a ani se nehne. ![]()
@Cocka nasladko ke knizce si sedne jen aby ji okousal, mame ty vodeodolny
a nebo pred spanim ale to uz musi jooo bejt.
@welovefashion @baimoli jo ja ho taky honim s holym zadkem a plinu davam kdyz stoji a drzi se nabytku
Nebo co vytunil - prebaluju a on si rukama saha “do obsahu pliny” a pak pekne ruce do pusy
tak mu musim davat neco do ruky, ach jo. @Zoe1 obdivuju ze zvladas, mit k tomu jeste male miminko
@Kriss Tina jojo, to kopani, to me dost nebavi ![]()
@ocean.mama píše:
@kačka39 My TV ani nemame tak to nehrozi
no my TV máme a stejně to nehrozí
, její pozornost udrží max. 5 minut
pak je to zase neřízená střela ![]()
Nemáš divoké dítě. Máš normální dítě. Ono všechen ten pohyb potřebuje ke správnému vyvinu svalů, hrubé motoriky, jemne motoriky… Užívej si aktivního mrnouse ![]()
Mne se v tomhle obdobi u obou deti osvedcily nandavaci plinokalhotky, to bylo sup sup a ne boje, jako s normalni plinou na lepitka…
@Hanka1 ty jsme meli, nandala sem na jednu nohu, nez sem nandala na druhou tak si to skoplnul(vysvliknul) a tak furt dokola ![]()
Úplně normální dítě. Mě ho máma po 3 hodinách předává se slovy, že je velmi živý a neposedí… Je vidět, že toho má plný kecky
V roce jsem ho prevlikala jen do pants za pochodu a pyžamo i teď v 1r5m na etapy. Včera honil 2 hodiny v kuse psa a furt jak fretka. Od roka mi leze na linku, že si přisune židli a hledá co by zasantrocil