Máte úvěrovou kartu, Jakou?

629
14.3.07 18:45

Máte úvěrovou kartu, Jakou?

Prosím máte s tímto zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Vvv
1364
14.3.07 22:15

Lajlo, pokud nejde o život, nebrat! :D
Ale vážně, úrokový sazby jsou příšerný, tíživou finanční situaci bych řešila jakkoliv jinak než formou úvěrové karty… vždycky je lepší vzít si např. spotřebitelský úvěr bez navýšení, kontokorent ke svému běžnému účtu nebo, pokud víš, že peníze v krátké době splatíš, raději nějakou kreditní kartu - mají je snad všechny banky a nabízejí tzv. bezúročné období od 1 do 2 měsíců.

Verča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
15.3.07 13:42

Mám a hned dvě.OK a AURU od Cetelemu. Radím úvěrovou kartu NEBRAT !!! Je to kolotoč, ze kterého se jen těžko dostává. Člověk něco splatí a pak zase vybere, protože se mu něco líbí a tak je to dokolečka. A přesně ty úroky pak z toho :roll:

Radši opravdu úvěr nebo ten kontokorent.

Teď jsem obě rozstříhla, abych nemohla vybírat jinak bych to snad v životě nesplatila :oops: :wink:

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
15.3.07 14:04

Ahoj, my máme kartu od Citibank a dobrý! Úroky prd a navíc máš do konce měsíce a následující měsíc bez úročně, takže v podstatě až 8 týdnů! :wink: My jsme s ní spokojení, ale je fakt, že to chce hlídat, aby dluh nevyskočil moc vysoko!!! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2619
15.3.07 14:27

Ahojky,

my jsem meli Ok kartu, nakupovali jsme z ni darky pred vanocema a pak to cely rok splaceli. Strasne, nejvic me stvalo, ze se to nedalo splatit driv :-( Ted mame kreditni kartu, ten urok tam neni o nic lepsi, ale je tam to vyhodne bezurocne obdobi a splatit ji muzes kdykoliv. Kdysi jsem cetla, ze nejlepsi je stridat kreditku a kontokorent (tam je nizsi urok, ale zase se plati hned).

Mata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
15.3.07 17:32

A jakou máte kreditní kartu nebo teda jaký je rozdíl mezi úvěrovou a kreditní? Mám zájem o kartu ze které mohu půjčit a když to vrátím zas si můžu vzít atd. Vím, že je to horor ale teď jsem v situaci kdy to asi budu muset absolvovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
15.3.07 18:52

:D :D ahojky, tak OK karta je fakt boj a horror, splatíš 1000 měsíčně a z toho jde 600 na úrok a zbytek je splátka :evil: :evil:
Máme i nějaké další aura a nevim co ještě, ale vůbec je nepoužíváme, jsme poučení z OKejky … Taky nám chodí různé dopisy z GE banky, že už jsme dlouho nepoužili jejich OKkartu, takže nám třeba nevyhovuje a ble ble blééé zkrátka Tě chtějí pořád tlačit do jejího používání, ale nedáme se !!!!! Manža dostal od České spořky kreditku a ta je lepší se svým bezúročným obdobím !!!! Např. nakoupiš 1.2. a zaplatíš do 45dnů bez úroků a zas hned vybereš … Ale utrácíme jen minimální částky do 2000,–, ať to splacení po výplatě nebolí :wink: :wink:

• Citovat
  • Upravit
Vvv
1364
15.3.07 19:02

Lajlo a kontokorent by ti u tvého účtu neotevřeli?
Pokud si totiž potřebuješ půjčit a splácet pomalu po menších částkách (ne brzy a jednorázově), je to asi nejméně „bolavé“ řešení…

Verča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7095
15.3.07 19:07

Ahoj,
taky máme kreditku od České spoř. a spokojenost, do 45 dnů bez úroků, do výše 20000,– Kč :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuz
2190
16.3.07 17:58

Lajlo Kreditní karta je vhodná pro menší částky, které se často opakují kdy využíváš tzv. obdbobí za které neplatíš úroky.

Tzn. na kreditní kartu nakupuješ např. celý březen zboží, na začátku dubna Ti přijde výpis a ty do např. 15. dubna buď celou částku uhradíš a neplatíš úroky a nebo jen část, ale zaplatíš úroky, které jsou dost vysoké - přes 10%

Pokud chceš půjčku splácet po menších částkách, je lepší ten uváděný kontokorent, kde můžeš dosáhnout nižší úrokové sazby než je u kreditní karty a nebo ještě lépe nějaký krátkodobý spotřebitelský, případně účelový úvěr. - Tam jsou sazby nejnižší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
17.3.07 11:50

Manzel ma kreditni kartu od Citibank a ja od Bawag bank. Obe maji nejdelsi bezurocne obdobi. Pouzivame je na bezne placeni veci.

• Citovat
  • Upravit
jitkaforstrerova
4.5.13 13:32

I ja mam špatné skušenosti. Nikdy bych si tuto kartu nevzala. Tada karta nejde splatit a proto vám všem píšu to co sem celou dobu nevěděla. Všude ve vípisech je psáno že částka se misí uhradit nejpozději uhradit do 12.dne..dalšího měsíce ale podle smlouvy do 6 dnu v měsíci. Tak když má někdo príkaz dany pozdějš než 6 dne platí penale 600 kč. Ani vás neinformujou protože si to automatycky strhavaj z dlužné částky. já každy měsíc platím 600 protože vám po telefonu operátoři nemúžou říci zuztatek dříve jak 23 dne každyho měsíce. Tož znamená že do 6 dne měsíce nejde stihnout.

• Citovat
  • Upravit
18305
4.5.13 13:37

Hujerovou kartu nemám - protože nejsem Hujer. Alláhu akbar, howgh…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose.le
4.5.13 13:39

Našetři si!!! Za 12 měsíců na to vyděláš a nemusíš se zadlužovat! Krucinál, tohle je děs. Půjčovat si na Vánoce :zed:. Totální negramotnost!! Chudáci ty děti, které sice dostanou barbie od matela, ale po vás jim zbyou jen dluhu tři zadky.

• Citovat
  • Upravit
101764
4.5.13 13:48
@jitkaforstrerova píše:
I ja mam špatné skušenosti. Nikdy bych si tuto kartu nevzala. Tada karta nejde splatit a proto vám všem píšu to co sem celou dobu nevěděla. Všude ve vípisech je psáno že částka se misí uhradit nejpozději uhradit do 12.dne..dalšího měsíce ale podle smlouvy do 6 dnu v měsíci. Tak když má někdo príkaz dany pozdějš než 6 dne platí penale 600 kč. Ani vás neinformujou protože si to automatycky strhavaj z dlužné částky. já každy měsíc platím 600 protože vám po telefonu operátoři nemúžou říci zuztatek dříve jak 23 dne každyho měsíce. Tož znamená že do 6 dne měsíce nejde stihnout.

Tvůj příspěvek nějak nechápu :think:
Jednak nevím jaký problém je zjistit si ze smlouvy datum splatnosti… případně se tedy podívat na výpis, pokud by poprvé naúčtovali nějaké penále a zjistit proč to bylo a podle toho se zařídit.
A za druhé, pokud vím 23. zůstatek, tak nevidím problém v tom do 6. dalšího měsíce poslat splátku…
Takže buď si vymýšlíš nebo nevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel