Matematika help
- Fotoalbum (7)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Cuddy píše:
Tak pokud skutecne nezvladne tu phytagorovu vetu a to, ze odmocnina za 13 je mezi odmocninou z 9 (3 ctverce) a odmocninou z 16 (4 ctverce), tak at si vezme tu posledni cestu pres ctverecky do kruzitka, jak radi Hanka a prenese si ji na ten ctvereckovany papir. Pak to uvidi, ze je to vice ne 9 a mene nez 10.
odmocniny určitě nezvládne, díky, zítra jí to ukážu s tím kružítkem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To máš už jednoduché:
Denisa - 9 čvterců + 1 uhlopříčka
Marek - 10 č + 1 u
Jonáš - 6 č + 2u
Všem odečtu 6 č a 1 u - Denisa: 3č, Marek: 4č, Jonáš: 1u
Z obrázku je patrné, že 3č < 1u < 4č
Edit: Rozdíl mezi nejkratší a nejdelší je 1č
Příspěvek upraven 21.03.18 v 21:55
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 co to máš za učebnici s příklady? Budu se muset po něčem takovém mrknout pro naši malou, ale asi až na příští rok…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 píše:
jo a kde je to gro? Já ho tam nevidím právě, z tohoto mi jen jasně vyjde, že ten obdélník vlajky je 40 na 60, ale co s tím trojúhelníkem? Přeci nemůže vycházet z toho, že opticky se jí jeví, že zasahuje do půlkynebo může?
A kde ti napsali tu 40? Napsali ti jen 60, zbytek je jiz reseni ulohy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 píše:
hele tady, čtverečky mají 100 krát 100 metrů. má spočítat přesné délky tras, to pak seřadit a psát přesně v metrech rozdíl nejdelší a nejkratší. A hodnotí se i výpočet. Jenže jak, když prostě nespočítá úhlopříčkufakt v každém tom vzorovém testu nějaké takové hičmo čáry přes čtverce a počítej, jak jsou dlouhý a výsledek není výběr z možností, ale musí se psát přesné číslo
Určitě musí přesně spočítat délku každé trasy? To by pak musela ovládat odmocňování ručně, což také jde. Osobně si však myslím, že vásledkem má být přesný rozdíl mezi nejkratší a nejdelší trasou. Což je 100m.
1) zápis
Denisa: 900m + úhlopříčka z 200×300m
Marek: 1000m + úhlopříčka z 200×300m
Jonáš: 600m + úhlopříčka z 200×300m + úhlopříčka z 200×300m
2) zjednodušení - všichni mají jednu a tu samou úhlopříčku minimálně 1× (vymažu ji)
Denisa: 900m
Marek: 1000m
Jonáš: 600m + úhlopříčka z 200×300m
3) určení nejdelší a nejkratší trasy
kolik metrů je úhlopříčka? - něco málo přes 350m, páťák dokáže odhadnout, že mezi 300 a 400m,
což znamená, že Jonášova trasa je dlouhá mezi 900m a 1000m (určitě více jak 900m a určitě méně než 1000m!) a je tudíž středně dlouhá
4) rozdíl nejdelší a nejkratší trasy je:
rozdíl mezi Denisou a Merkem = 100m
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A není to chyták na vlastivědu? Vlajka podle wiki: Vlajka se skládá z horního pruhu bílého a dolního pruhu červeného, mezi něž je vsunut žerďový modrý klín do poloviny délky vlajky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero píše:
@terinka4444 co to máš za učebnici s příklady? Budu se muset po něčem takovém mrknout pro naši malou, ale asi až na příští rok…
příprava na státní přijímací zkoušky na osmiletá gymnázia, autor Pavel Zelený, je to přímo z Cermatu, mají i češtinu, tu napsala jeho manželka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 píše:
jo a kde je to gro? Já ho tam nevidím právě, z tohoto mi jen jasně vyjde, že ten obdélník vlajky je 40 na 60, ale co s tím trojúhelníkem? Přeci nemůže vycházet z toho, že opticky se jí jeví, že zasahuje do půlkynebo může?
Tak vycházet by mohla z vlastivědy (nebo tak něčeho), odkud ví?, že klín na české vlajce zasahuje do poloviny její délky. To je dané ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero píše:
příprava na státní přijímací zkoušky na osmiletá gymnázia, autor Pavel Zelený, je to přímo z Cermatu, mají i češtinu, tu napsala jeho manželka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 píše:
A tou 40 si jsi jista? Sire je o polovinu vetsi nez jeho vyska, sirka je 60 cm.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 píše:
díky, mrknu se na to…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dík holky mnohokrát, budu tu teď s dotazama častěji, příprava na přijímačky vrcholí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy píše:
když výška je 40 tak o její polovinu více, což je 20, to je 60.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monrom píše:
@terinka4444 Podle mne tato věta ti napovídá, že se máš řídit tím co vidíš:
Na obrázku je znázorněna velikost jednotlivých částí ve vztahu k její vodorovné i svislé ose.
Dle meho o toto vubec nejde, ale jde o to, zda je vyska 30 nebo 40 jednotek. Proste o pochopeni te vety, co k cemu vztahovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy píše:
tak když šířka je tři poloviny výšky, tak výška jsou jen ty dvě poloviny, čili těch 40… jedna polovina je 20…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit