Mateřská 2013
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Natali14 dám ti 2 příklady. Pokud by ti 9.srpna skončila smlouva a zaměstnavatel ti již nedal novou, tak na mateřskou i tak budeš mít nárok, protože na ni stihneš nasoupit do 180 dní od skončení smlouvy, je to tzv. ochranná lhůta.
Pokud ti opět dá smlouvu na dobu určitou, tak budeš mít na mateřskou nárok, protože v době nástupu budeš stále zaměstnaná. Ale smlouva ti skončí někdy v průběhu mateřské nebo rodičáku a pak tedy budeš nezaměstnaná a po skončení rodičáku se budeš muset hlásit na ÚP.
Takže na mateřskou budeš mít nárok tak jako tak, samozřejmě nejvýhodnější by pro tebe bylo, aby ti zaměstnavatel dal smlouvu na dobu neurčitou, protože pak je povinen ti držet místo po tu dobu, co budeš na rodičáku a budeš se mít potom kam vrátit… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli je rozdil jen tomto, coz jsem si myslela tak to je dobry,
moc dekuju za odpoved. A staci mit tedy odpracovano jen 12 mesicu? Nekde jsem zas cetla, ze 24 mesicu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Natali14 odpracováno musíš mít alespoň 270 dní v posledních 2 letech ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, potřebuju poradit, dneska mi ukončili nemocneskou a napsali žádost na mateřskou, to vše jsem poslala zaměstnavateli, ale nezitím co jsem byla na nem. mi už skončila smlouva, ale vyšla mi ještě ochraná lhůta. znamená to teda že od zítra jsem už jakoby na mateřské a ted budu jen čekat na nějaké to vyrozumění? takže vycházky už dodržovat nemusím? nikde jsem na to odpověd nenašla a sestra tam zrovna měla zmatky, tak jsem ji nechtěla zdržovat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sabczza nemusis na materske dodrzovat uz zadne vychazky..
hodne stesti u porodu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit