Mateřská dovolená - nárok
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
mateřská dovolená - nárok
Ahoj všem,
mám dotaz ohledně nároku na mateřskou.
Pracovala jsem v roce 2014 dva měsíce, poté měla dva měsíce pauzu a nastoupila jinam teď o února, kde mám trochu vyšší mzdu. Vypočítává se potom mateřská z obou zaměstnání a nějak se to zprůměruje, nebo se počítá jen ze zaměstnání z kterého na mateřskou půjdete?
Díky moc všem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Měla by se vypočítávat za posledních 12 měsíců před nástupem na MD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mag píše:
@vlastulka23 z posledního zaměstnání.
Platíš mi pivo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vlastulka23 hele mě to počítaly za posledních 12 měsíců a to jsem měla z dvou prací jen to podáváš u posledního zaměstnavatele.
- Citovat
- Upravit
Taky se mi počítala za posledních 12m, ale od dvou zaměstnavatelů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vlastulka23 : a je to jen teoretická otázka a nebo už mas termín nástupu na MD?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je divný
přisahala bych, že švagrové se to počítalo jen z posledního zaměstnání
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Antonie Bolavá : a v posledním zaměstnání byla déle jak 12 měsíců a nebo méně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Antonie Bolavá píše:
To je divnýpřisahala bych, že švagrové se to počítalo jen z posledního zaměstnání
Jj, počítá se jenom z posledního, stejně jako nemocenská.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže jen z posledního v kterém musím odpracovat minimálně rok..to je teda šílený, jen třeba z toho důvodu, že někdo nemá štěstí na práci ![]()
A ještě mám dotaz, pokud někdo nastoupí někam na dobu určitou jako zástup za mateřskou dovolenou, případně na rok, má potom od tohoto zaměstnavatele nárok na mateřskou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vlastulka23 nemusíš tam být rok. podmínky nároku se sčítají ze všech zaměstnání, ale peníze se počítají jenom z posledního.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobré, tak to jsem si myslela, protože jinak mi to přišlo šílený…já mám třeba velkou smůlu na pracovní smlouvy a tak jsem zatím nenarazila na pozici, s kterou bych byla spokojená
tak alespoň, že se měsíce sčítají..
Díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit