Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
no nevím, úvazky jsou většinou napočítané přesně na nutné hodiny. Když budeš mít kratší, koho tam najdou třeba na dvě hodiny denně.
@vokishka co me jedine napadlo, chodit ne od 7-13, ale treba 7-11.30 (od 9.hodiny je tam i kolegyne plus asistentka) a na odpoledni ne na 9. ale pozdeji do pul 4. Nebo to nejak namyslet, kryjeme se vlastne porad, ale obavám se ze s tou unavou to nedam🙈 🙃
Napřed si zjisti, zda by ti vůbec kratší úvazek mohli dát. Pokud ne, tak zůstaň na PN, když to nevydržíš a nebudeš moct spoustu věcí dělat.
.
A teď tam za tebe někoho mají, kdo vykryje celou tvou pracovní dobu?
@lucad77 je tam koelgyne, chodi tzv. “na stred”, klasicky jak se chodi kdyz nekdo chybi.. to neni problem, spis mi jde o to, ze bych i potrebovala byt mezi lidma a pak penize - i skrz vypocet MD.
Zatim vyplata ok, ale obavam se ze s delsi neschopenkou to nebude zadna slava a ucty se platit musi ![]()
Co budeš dělat na RP? Ten je 12000, určitě nižší než neschopenka ne?
@Snopy123 jde mi hlavne o ucty ted moje, co jeste musim zaplatit, spis se ted jeste “zalepit” lehce, (nicmene si vzpominam ze mi prislo minuly rok na neschopenku asi 13 tisíc🙈), na penize jsem se ptala orientacne, hlavne pisu ze chci mezi lidi, myslenky leti o sto sest doma, nekdo to tak ma… slo mi hlavne o to, jestli nekdo nebyl v podobne situaci s tim, ze se chce do prace vratit, ale kvuli unave, tlaku v podbrisku apod., zadne rizikove tehotenstvi, se boji, aby to vubec zvladl. Opet, kazdy to ma jinak… jestli to nekdo proste neresil a nema zkusenost…
Jsem těhotná učitelka, pravda, na základce, a je mi blbě. Ačkoli mám svoji práci ráda, prostě to teď trochu flákám. Co už
Na neschopenku to není, ale blbě je mi dost.
Máme pomalejší tempo, co se nestihne, to se nestihne, jedeme jenom učebnici, žádné projekty navíc. Nechodím mezi lavicema jako dřív, šidím přípravy. Když je mi špatně, sním si něco i v hodině.
Být tebou, zkusím to na nějaký nouzový režim, a uvidíš.
moc dekuji za nazor 🙏 zkusim tedy nizsi rezim a vykon a uvidim)) obdivuju te, ze na zakladce to zvladas, klobouk dolu!!! Prece jenom jak pises, pripravy, nejake ucivo… at je ti brzy dobre 😊
Ono, kdybych to teď položila a šla na neschopenku, děti mít kvalitnější výuku stejně nebudou, bude se suplovat, spojovat, do konce roku nejspíš náhradu stejně neseženou.
Dělám, co můžu, a co nemůžu, to nedělám ![]()
Výpočet mateřské je průměrný plat za poslední rok (počítá se tam i 13 plat atd ) když jsi na neschopence ta se do výpočtu nepočítá ….ale pokud si zkrátíš úvazek tak se ti to bude započítávat do toho průměru …ja byla doma od 6tt až do mateřské a k tomu byl covid takže izolace jako svina a neříkám že to byla procházka růžovou zahradou ale radši sem byla dima než v práci …ja mam dost fyzicky i psychicky náročnou práci takže sem opravdu radši byla doma no 🙈
Když půjdeš na nižší úvazek, s platem ti to taky zamává. Ale být tebou tak se prostě u vedení školy informuju, zda je to možné. A pak můžeš něco řešit.
Jakože 13 tisíc za kalendářní měsíc? To děláš za minimální mzdu částečný úvazek…
Ahoj, já byla kvůli hematomu a vcestné placentě na PN od 9. týdne až do nástupu na mateřskou a finančně se určitě nevyplatí se do práce vracet, neschopenka se zvyšuje každý měsíc a ve finále jsem byla skoro na stejných penězích jako s čistou mzdou bez odměn. A čas na neschopence se do výpočtu mateřské nezapočítává. Takže se ti budou počítat příjmy za poslední rok než jsi na neschopenku nastoupila. Práce v MŠ je náročná, navíc riziko nemocí, zůstala bych v doma.
Hezky den, jdu si pro radu. V cervenci tohoto roku bych mela nastupovat na materskou dovolenou. S tim, ze mam aktualne PN, do prace bych se vratit jeste chtela, predpokladam ze zacatkem dubna. Bohuzel si myslim, ze kvuli trvajici unave nevydrzim v provozu celych 6 hodin a navic nebudu s detmi moct delat vsechny aktivity - cviceni, pohybove hry apod.(to mam zakazane).
Otazka zni, jestli se do prace s takovou vubec vracet - ale penize jsou potreba, socialni kontakt taky, nebo se zkusit domluvit s vedením na upravene pracovni dobe, zkraceni uvazku (ale to bych byla tratna pak na MD s penezi), popr. mate nekdo zkusenost nebo jine reseni?
Soucasne se chci zeptat, zdali se materska pocita z prumerneho platu - za rok nebo posledni ctvrtleti a nebo z neschopenky (kdyz je dlouhodobejsi)?
Moc dekuji.