Mateřská dovolená - učitelka MŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36142
26.2.25 21:06

Mateřská se počítá z průměru za poslední rok, bez neschopenky. Úvazek bych si nezkracovala, tím si uškodíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
26.2.25 21:15
@Anonymní píše: Více

PN je dobou vylouccenou pro vypocet PPM, spis by ti ublizil kratsi uvazek. Jestli delas takove ofuky, dej radsi v praci vedet, ze do natupu na PPM se uz nevratis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
26.2.25 21:17
@Sisi 14 píše: Více

ucitele nemaji 13./14. plat asi 30 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bohyně Héra
26.2.25 22:37
@matkabagristy píše: Více

Já 13. plat normálně mám.

• Citovat
  • Upravit
66845
27.2.25 05:46
@Bohyně Héra píše: Více

tobe chybi uplne jine veci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30323
27.2.25 06:09

Já jsem učila na druhém stupni a vydržela jsem až do mateřské. Únava byla, ale dalo se to. Někdy bylo hůř, tak jsem taky posedávala. Jindy líp. Děti mi pomáhala těžšími věcmi, sešity, knížky atd. Lehce mrzly, protože jak mi bylo soufl, tak jsem větrala a cucala bonbóny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1501
27.2.25 06:34

Tak měli by ti dát možnost přeřadit té na práci kterou zvládneš. botazka je zda budeš mít od Dr zakázané ty aktivity. Jde o to jestli bys i bez nich tam vydržela. Byla bys jak dozor…neoblikala, netahala nic.

Já učila na ZŠ a premahala se když mi bylo sakra blbě a stejně jsem ve 4m šla na PN. V hodinách to bylo hrozné oni vycítili změnu a zlobilo, já neměla na ně energii a kvůli těm 2m jsem si znechutila tu práci. Navíc jsme o Mimi přišli v 5m ( prý nějaká viriza-asi ta střevní chřipka ze školy v 4tt způsobila v vv).

Takže já už bych nikam nešla. Mateřská se ti vypočte z platu ne z nemocenské. A ta nemocenská bude asi stejná jako zkrácený úvazek…

Hele jestli to není jen lenost a je to blbě už tam nechoď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24765
27.2.25 07:40
@LunaP píše: Více

Na jakou práci lze přeřadit učitelku MŠ, to mi řekni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.25 07:44

Holky moc diky za nazory (i objasneni vypoctu materske), promyslim to, jeste mam chvili cas (do dalsi kontroly u dr., to taky uvidim jestli všechno v poradku a zdali me do prace vubec pusti) :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1501
27.2.25 17:12

@lucad77
No to nevim, nějaké papírování. Ale asi to není úplně práce kde je nějaká zdravotní překážka. Každopádně na tom volnějším režimu by se mohla domluvit i u Dr…jde o to jestli by ji to pomohlo ( nedělat fyzicky namáhavé věci) nebo prostě nevydrží to prostředí hluk nemoce atd…
Rozhodně bych nechodila na zkrácený to už bude skoro stejný jako nemocenské ( ona se časem zvyšuje a počítají se i vikendy!). Blbé je že máš jen vycházky ( ale 6h) ale když to je blbě tak se jdeš leda projít.

Taky mě bylo ve škole tak blbě, že jsem třeba 3× za dopoledne šla zvracet uprostřed hodiny…to taky nebylo úplně ok. Ono kdo by zatím hlídal děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
27.2.25 17:49

A je to i ok pro ty děti? Vrátí se jim učitelka na 3 měsíce, která vlastně část věci dělat nebude moc to a to. Do toho bude nervózní, aby nechytila blitko virózu, neštovice a třeba spálu. Jen proto, aby se doma nenudila a výplatu měla o pár tisíc vyšší na zkráceném úvazku než neschopenku. :nevim:,.

• Citovat
  • Upravit
24765
27.2.25 17:52

Ona bude papírovat (co?) a u děcek bude duch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
27.2.25 18:24
@lucad77 píše: Více

presne, takovych mist pro „papirovani“ bez zakladnich znalosti ve skolach asi je mnoho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1501
27.2.25 21:01

No já nevím možné je vše, já taky byla přeřazena na kancelářskou práci a žádná tam nebyla a 7 m jsem se tam nudila. Ale u mě museli ze zákona protože bylo rizikové pracoviště v laboratoři. To ve školce rizikové není takže asi bude muset chodit nebo PN.

A přesně…u mě na to dopláceli i děti když jsem učila. Nejdřív jsem furt chyběla a pak výuka na prd. Když jsem šla na rizikové bylo to i pro děti i vedení lepší že byl staly záskok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24765
28.2.25 07:36

Ale učitelku MŠ prostě nemůžeš přeřadit do kanceláře. Její náplní práce je přímá starost o děti. Pokud tam nebude ona, musí přijít někdo jiný, protože děcka nemůžeš nechat opuštěné jako tvé pracovní místo v laboratoři. To by zaměstnavatel platil tu učitelku, co vlastně neučí, a ještě její záskok. Jinak je to, jak píšeš. Není to zakázaná práce pro těhotné, čili netřeba se tím vůbec zabývat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí