Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Naprosto tě chápu, proto jsem celou dobu částečně pracovala, jinak bych dopadla naprosto stejně.
@Anonymní píše:
Ahoj, rada bych se podelila a treba si nechala poradit. Od te doby, co jsem s ditetem doma, tak pozoruju zmeny, ktere jsem u matek odsuzovala. Vubec nemam vuli a chut se o sobe starat. Licim se jen nekdy, hadry hrozny, nakynula jsem o 8 kg a tak celkove. Nudim se, ale vlastne se mi nic nechce, jsem lina, furt prokrastinuju. Kazdy den se musim premlouvat k nejake aktivite a stydim se za sebe. Mate to nekdo stejne? Nebo jsou vsechny mamy slunickovy, jak se vsude prezentuje. Anonym snad pochopite
měla jsem to stejně, zachránila mě práce. ![]()
Tak ja jsem se nelicila nikdy, takze tam zmena neni zadna, obleceni stejne jako pred materskou… Jasne, ze kdyz jsem byla jsen doma, tak prevazovalo sportovni obleceni, kdyz jsem se vratila do prace, tak jsem zase zacala nosit to formalnejsi. Ale take me zachranila prace, vazila jsem si pak mnohem vice casu s ditetem a bavily me i ty aktivity, ktere by mne treba byt jen na materske otravovaly.
Nemáte deprese? Občas toho máme všechny dost, ale pokud si nic neužíváte, tak je možná někde problém
.
Měla jsem to stejně, protože jsem si do hlavy vzala, že mě stejně žádný den nic nečeká..
tím myslím, že každý den je pořád odkola a pak nemá smysl, nějak se oblékat a líčit ![]()
Vstalo se, okolo dětí, doma něco, venku na hřišti, oběd, doma.. A když třeba ještě děti byly často nemocné, tak to uplně..
Proto jsem pořád dělala nějaké výlety a různé návštěvy, abych nezakrněla ![]()
Nemaluju se vůbec jem když jdu někam na oslavu nebo tak
nechce se mi.. dneska jsem našla triko starý 5 let tak sem si ho na doma oblíkla a co no
![]()
Ono to souvisí, když se člověk nudí, tak se mu vlastně nic nechce - taková spirálka. Taky mám v životě taková období. Pak člověka překvapí, jak byla vlastně ta dlouho odkládaná věc jednoduchá/rychle hotová a jaká je úleva, že je to za mnou. Držím palce, ať se z toho vyhrabeš.
Ja jsem si hned napoprve poridila extremne narocne dite, takze na podobne myslenky nezbyl cas. Druhe prislo zahy, ale ted se tremi mam taky obcas pocit, ze se zvysujici intenzitou prokrastinuji, rozhodne jsem slevila z naroku na poradek a tak. ![]()
Měla jsem a mám to stejný. Pyžamový dny to dobře znám ![]()
Dřív jsem bez nalíčení a úpravy nevyšla z bytu ani k popelnici a teď? Vlasy do skřipce, tepláky mikinu a je mi to fuk ![]()
Je to normální, prcek mi bere všechnu energii máme aktivního raracha 24 h denně…
Někdy si myslím, že ze mě vysává poslední zbytky energie on se snad dobíjí za chodu ![]()
Jsem už skoro 6 let doma, ale co mi pomáhá se opravdu každý den hezky obléknout, lehce nalicit a ideálně si dát alespoň jeden úkol denně (nějaký nematersky) a vyrazit ven…sice částečně pracuji z domova, ale kdybych chtěla nemusím se týden prevliknout z noční košile ![]()
@Bábrdl píše:
měla jsem to stejně, zachránila mě práce.
přesně.
Ty jo, necekala jsem takovou podporu. Je pravda, ze alespon nejaka prace z domu by mi velice prospela, ale bohuzel to v mem oboru neni mozne. Zkusim se jeste zeptat zamestnavatele, ale moc to nevidim. Deprese asi vylozene nemam, spis jsem otravena, lina a nespokojena. Pritom mam hodne dite, ktere az tak moc nevysava.. casto si nadavam, co to se mnou sakra je. Pritom jsem introvert a mel by mi tento stav vyhovovat, ale ja mam furt pocit, ze nevim co mam delat, jak si zorganizovat den a nejradsi bych si jen kecla na zadek a cumela do zahrady. Jsem rada, ze v tom nejsem sama ![]()
Zakladatelka
Ahoj, rada bych se podelila a treba si nechala poradit. Od te doby, co jsem s ditetem doma, tak pozoruju zmeny, ktere jsem u matek odsuzovala. Vubec nemam vuli a chut se o sobe starat. Licim se jen nekdy, hadry hrozny, nakynula jsem o 8 kg a tak celkove. Nudim se, ale vlastne se mi nic nechce, jsem lina, furt prokrastinuju. Kazdy den se musim premlouvat k nejake aktivite a stydim se za sebe. Mate to nekdo stejne? Nebo jsou vsechny mamy slunickovy, jak se vsude prezentuje. Anonym snad pochopite