Mateřská na druhé miminko

42
22.1.14 08:10

mateřská na druhé miminko

Ahojte, jsem momentálně na rodičovské se svou 2,5 letou dcerkou a čekáme další miminko, které se má narodit koncem dubna. Slyšela jsem něco o tom, že bych si měla zrušit rodičák a že půjdu znovu na mateřskou, ale vůbec nevím, kde to vyřídím a co k tomu potřebuju. Můžete mi poradit? Jinak jsem chodila před mateřskou do práce a teď po třech letech jsem měla nastoupit znovu do té samé práce, což se díky těhotenství nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5162
22.1.14 08:27

Až nedostaneš na gyndě potvrzení odkdy máš jít na mateřskou a s tím papírem za zaměstnavatelem a nebo si to můžeš zařídit na socialce sama ale v práci to stejně oznámit musíš. Doufám že se nepletu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2848
22.1.14 08:46

Jsem rada za tema, taky me zajima postup. Nebo staci jit za zamestnavatelem s zadosti o materskou a ten vse zaridi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
22.1.14 09:00

@blondaa
Vím na 100%, že máš znovu nárok na peněžitou pomoc v mateřství a následně na rodičovský příspěvek, rodičák co pobíráš teď musíš sama zrušit na sociálce, ale s tou peněžitou pomocí tam nevím, to asi donést potvrzení z gyndy zaměstnavateli a ten to zařídí sám jako o prvního těhotenství, nebo jestli musíš i toto sama, to už teda netuším…
I když v tom případě by si přišla o poslední cca 3 měsíce rodičáku - ty peníze už ti asi nikdo nedá. :think:

Příspěvek upraven 22.01.14 v 09:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13428
22.1.14 09:01

@blondaa gynekolog ti dá papír na mateřskou, ten pošleš do práce účetní a až ti ze sociálky příde dopis o potvrzení mateřský s denním výměrem tak s nim zajdeš na úřad práce a tam zrušíte rodičák ;) Já posílala papíry do práce minulý týden :) A taky máš nárok za tento rok na dovolenou tak si to ohlídej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7414
22.1.14 09:07

@Pekoni Ze socialky dopis o potvrzeni matersky s dennim vymerem vubec prijit nemusi. ;) Ale na ten UP ohledne zruseni rodicaku se musi tak jako tak, to mas pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
22.1.14 09:12

@Pekoni To i když nechodí poslední tři roky do práce, tak mí i přesto nárok na dovolenou? Za těch 28 týdnů co bude s druhým na mateřské?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13428
22.1.14 09:13

@Lenkahusa ano mateřská se počítá jako práce :)

@krokodylka to jsem nevěděla, že papír přijít nemusí, mě normálně pči minulé matečské přišel :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1953
22.1.14 09:14

Ahoj holky…takže jestli tomu rozumím, tak až mi na gyndě dají papír pro zaměstnavatele, ten ho zase vyplní a pošle na socku a já musím jít zrušit rodičák? Do tý doby je čas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13428
22.1.14 09:15

@mamca87 ano přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1953
22.1.14 09:18
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
22.1.14 09:41
@Pekoni píše:
@krokodylka to jsem nevěděla, že papír přijít nemusí, mě normálně pči minulé matečské přišel :)

Jojo, nemusí, záleží na OSSZ, třeba já spadám pod Prahu a nepřišel mi ani u jedné mateřské, u obou si tam musela dojít s předvyplněným formulářem a oni mi ho jen potvrdili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7414
22.1.14 09:48

@Pekoni Stejne jako Jani spadam s PPM pod Prahu a taky nic neprislo. Vymer jsem se dozvedela az popisu transakce na uctu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
22.1.14 10:00

Dobrý den, moc tomu nerozumím, že se dostává mateřská i na druhé dítko. Já myslela že se mateřská dostává v případě že žena před tím pracovala aby se mělo z čeho vypočítat přídavek ale když žena nepracuje a je na rodičáku (rodičák zruší) dostane i tak mateřskou na druhé dítě??? Jaké tam jsou podmínky pro dostání? Musí mít žena smlouvu na dobu neurčitou??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
22.1.14 10:32

@Alena27 Nemusí mít smlouvu na dobu neurčitou, ale musí mít trvající pracovní poměr, nebo být v ochranné lhůtě po jeho skončení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat