Mateřská pro studentky?

52
20.8.13 20:12

Mateřská pro studentky??

Dobrý den maminky, v první řadě se chci omluvit za délku dotazu a za to, že zakládám další takové téma. Vím, že jich tu je hodně, věřte že jsem si je pročetla, ale prostě jsem nenašla přesně to co jsm hledala…
Potřebuju poradit ohledně mé, dost blbé, situace.
V červnu 2012 jsem úspěšně odmaturovala a hned v říjnu jsem nastoupila na VŠ. Jelikož jsem si prostě vybrala špatnou školu, tak jsem ji v únoru ukončila a od 1.3. začala pracovat. Bohužel v dubnu (stále ve zkušební době) jsem ze zaměstnání odešla a evidovala se na ÚP. Od té doby jsem doma. Teď v září budu nastupovat znovu na VŠ (denní studium), ovšem na jinou a s vědomím že budu 7tt :( Další fakt je, že nemam chlapa, který by se o nás postaral a jen z maminčinýho příjmu by to taky nebyla žádná sláva! Otázka zní: ***Na kolik peněz budu mít od ÚP nárok? ***Mám vůbec na něco nárok???
Už jsem se dočetla, že na mateřskou můžu rovnou zapomenout. ***Mylsíte, že bude lepší chodit do školy dokud to půjde (případně si domluvit individuál) nebo nastoupit na kombinovanou formu a být evidovaná na ÚP? Je vůbec možné být na ÚP když budu těhotná?? Vůbec nevím jak to v týhle situaci bude řešitelný :(
Jinak mě samozřejmě napadlo, že by se mimi nemuselo vůbec narodit, ale je nefér aby platilo za moji blbost… :nevim: :cert: :cert:
Moc prosím o jakoukoliv radu kromě komentářů: „Jestli miminko budeš mít ráda, tak to určitě zvládnete!“
Takže bych shrnula hlavní otázku: Mám na něco nárok (případně na kolik), když jsem si neodpracovala rok??? Moc prosím o radu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
20.8.13 20:16

Od up na nic, až po porodu, na rodičák. Radila bych ti jít na kombinovaný, a urychleně, dokud to ještě není vidět, si najít práci na hlavní pracovní poměr. POkud bys tam překlepala celý těhu, tak by ses možná vešla i do mateřský(po těch 3m zkušebky bys mohla na nemocenskou, kdyby byly problémy. pokud bys tam nevydržela ty 3 m, a oni by tě vyhodili, tak pak jít do konce 6nedělí na nemocenskou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
20.8.13 20:22
@slavuska1 píše:
pokud bys tam nevydržela ty 3 m, a oni by tě vyhodili, tak pak jít do konce 6nedělí na nemocenskou

ale když mě vyhodí ve zkušebce tak na nemocenskou jít nemůžu ne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
20.8.13 20:22
@slavuska1 píše:
Od up na nic, až po porodu, na rodičák. Radila bych ti jít na kombinovaný, a urychleně, dokud to ještě není vidět, si najít práci na hlavní pracovní poměr. POkud bys tam překlepala celý těhu, tak by ses možná vešla i do mateřský(po těch 3m zkušebky bys mohla na nemocenskou, kdyby byly problémy. pokud bys tam nevydržela ty 3 m, a oni by tě vyhodili, tak pak jít do konce 6nedělí na nemocenskou

A nebo aspon ted dokud to jde na brigadu. VS je moc pekna, ale obcas nastanou situace, kdy musi clovek opatrit zakladni zivotni potreby. Take pokud o VS stojis, zajdi na studijni zjistit podminky preruseni, at zbytecne neplytvas roky bez skolneho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35351
20.8.13 20:23

Bohuzel muzes zapomenous do porodu i na penize od UP. Dostanes az RP po porodu, na 4 roky.
Jedina sance je najit si praci, nebo doufat v pomoc rodicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
20.8.13 20:23
@Annie94 píše:
ale když mě vyhodí ve zkušebce tak na nemocenskou jít nemůžu ne??

můžeš, do konce 6 nedělí. na nemocenskou mlžeš nastoupit i týden potom, co tě vyhodí, akorát máš pak první 3 týdny neplacené, ale pak normálně do konce 6nedělí 60 procent z platu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
20.8.13 20:27

@Cuddy
na škole jsou suproví.. při žádosti o individuál rozhodují kladně, přechod z denní na kombinovanou formu není problém… pokud stihnu dodělat 1.ročník nebo klidně jen 1semestr je možné na rok přerušit..takže teoreticky přerušim po 1.semestru (únor 2014) a nejdýl na 2.semstr 2015 bych musela znova pokračovat… tak toho se nebojím.. jen se bojim o ty finance :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
20.8.13 20:34
@Annie94 píše:
@Cuddy
na škole jsou suproví.. při žádosti o individuál rozhodují kladně, přechod z denní na kombinovanou formu není problém… pokud stihnu dodělat 1.ročník nebo klidně jen 1semestr je možné na rok přerušit..takže teoreticky přerušim po 1.semestru (únor 2014) a nejdýl na 2.semstr 2015 bych musela znova pokračovat… tak toho se nebojím.. jen se bojim o ty finance :think:

Nevim, jakou skolu budes delat, ale na karlovce by jsi mela mit ubytovaci stipendium.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
20.8.13 20:34

@slavuska1 takže po 6nedělí by bylo co? znova evidence na ÚP a 4letý rodičák??
je to asi blby dotaz ale fakt se v tom ztrácim :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
20.8.13 20:39
@Annie94 píše:
@slavuska1 takže po 6nedělí by bylo co? znova evidence na ÚP a 4letý rodičák??
je to asi blby dotaz ale fakt se v tom ztrácim :(

ne, na up ne, a rodičák by sis na základě toho, žes brala nemocenskou, mohla rozložit jak bys chtěla, min, na cca 2500, resp max. 7600 měsíčně. kdo pobírá rp, tak se nemusí registrovat na pracáku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
20.8.13 20:46

@slavuska1 díky moc za vysvětlení.. už je mi to víc jasný :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
20.8.13 20:48

@Annie94 není zač..držím palečky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2551
20.8.13 20:50

Pak ještě přídavek na dítě 500,– a příspěvek na bydlení podle toho kde bydlíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.13 20:56

Najdi si někoho známého, kdo Tě zaměstná. Na dobu neurčitou nebo na dobu určitou, ale důležité je, abys byla 6-8 týdnů před porodem zaměstnaná. Klidně po týdnu nastup na nemocenskou (rizikové těhotenství).

Varianta A = v době nástupu na mateřskou budeš mít soc. pojištěno 270 dní za poslední 2 roky:
28 týdnů budeš pobírat mateřskou, pak rodičák

Varianta B = v době nástupu na mateřskou nebudeš mít soc. pojištěno 270 dní za poslední 2 roky:
budeš na nemocenské do 6 týdnů po narození dítěte, pak rodičák

Z varianty B budeš mít víc peněz, takže to proveď co nejrychleji, abys těch 270 dní měla.

• Citovat
  • Upravit
5748
20.8.13 20:58

Ty budeš v 7tt jak začneš v září školu? ve kterém týdnu jsi teď? a to už v tak ranném těhu se s otcem dítěte nevídáš? a nemlžete se domlvit? nevím, podle popisu tvé situace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat