Sama se dvěmi dětmi, na co mám nárok?

12
18.8.13 20:36

sme tři co dostanu?

Tak to dopadlo podle nejhoršího scénáře a zustala jsem sama, akorát fakt ted nevím co budu dělat? Nájem 8500 matřská mi ted klesne na 3800+přídavky na malého a stršího 13letého a jeho alimenty 2850,to je vše…prosím vás dostanu jako samoživitelka něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
18.8.13 20:37

Příspěvěk na bydlení, možná doplatek do živ. minima… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
18.8.13 20:38

Mas trvale bydliste v byte? Kolik je malemu, nemuze do skolky a ty do prace? Co jesle? Strsi by ti ho mohl vyzvedavat.

• Citovat
  • Upravit
12
18.8.13 20:39

Malému 9měsíců, hlídání nemám, trvalý pobyt také nemám…jen pronájem a nájemní smlouvu nic víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
18.8.13 20:40

Já se trošku obávám, že některé dávky budou záviset na tom, jestli budeš mít od soudu přiznané alimenty. Bez toho soudního papíru mám dojem, že to bude akorát tak přídavek na dítě a to stejně ještě budou posuzovat zpětně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
18.8.13 20:40

Ten duchod si nedostala? A ten co odesel ti bude davat alimenty?

• Citovat
  • Upravit
K-Black
18.8.13 20:41

@qvake805 moc mě to mrzí, vím že jsi nemocná z minulé diskuze. Dojdi si na sociálku a nech si poradit a dojdi tam co nejdřív třeba hned zítra :kytka:

• Citovat
  • Upravit
29
10219
18.8.13 20:41

A partner by měl platit alimenty na malého. Brácha dává švagrové i na ni 1000 kč a právník mu to schválil a to ještě nejsou rozvedeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
18.8.13 20:45

No to nevím, je totiž strašně chytrý a já už vážně nemužu, jo lítám s malým v náruči po doktorech a vyběhávám si to a není to vůbec lehký když mě vyšetřují a oni ho tam sestřičky musejí hlídat, jinak někdy hlídá starší syn to ano je moc hodnej ale nemohu to po něm chtít pořád, je to dítě přece jen, tak že já vůbec nevím co budu dělat, než se vyřídí nějaký soud tak budem bezdomovci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
18.8.13 20:46

Já se obávám, že bez trvalého pobytu tvůj nájem nikoho zajímat nebude :? enní možné si ho tam udělat? bohužel, pokud dostaneš průmrný alimenty, tak už v podstatě na nic nebudete mít nárok, živ. minimum pro vás je, teď nechci kecat, ale okolo 6500-7000. a že platíš nájem 8500, pokud nemáš trvalák, tak je to zajímat nebude. můžeš zkusit doplatek na bydlení, ale to už záleží na jejich benevolenci, správně bys k doplatku na bydlení měla brát i příspěvek, který bez trgalýho brát nemůžeš. jen ve velmi výjimečných případech doplatek lze poskytnout i bez trvalého, ale jak říkám, to záleží na tom, jak se úřednice vyspí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12

Na sociálku jdu hned zítra ráno se na vše zeptat ale vidím to dost bledě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
@qvake805 píše:
No to nevím, je totiž strašně chytrý a já už vážně nemužu, jo lítám s malým v náruči po doktorech a vyběhávám si to a není to vůbec lehký když mě vyšetřují a oni ho tam sestřičky musejí hlídat, jinak někdy hlídá starší syn to ano je moc hodnej ale nemohu to po něm chtít pořád, je to dítě přece jen, tak že já vůbec nevím co budu dělat, než se vyřídí nějaký soud tak budem bezdomovci…

To je hrozna situace, zkus opravdu tu socialku tam urcite budou vedet vic. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
21848
18.8.13 20:47
@qvake805 píše:
Malému 9měsíců, hlídání nemám, trvalý pobyt také nemám…jen pronájem a nájemní smlouvu nic víc

Tak si zřiď TP, pokud máš nájemní smlouvu tak si stačí skáknout na úřad a nahlásit si tam TP…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
18.8.13 20:48

Nevíte prosím kde bych si to mohla spočítat kam si zadám ten nájem a ten příjem? aby mi to vypočítalo? děkuju všem za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
18.8.13 20:48

Nejste sezdaní? Tak sepiš dohodu doma, že ti bude přispívat měsíčně takovou a takovou částkou na dítě a jak často a za jakých podmínek bude vídat syna, nechat potvrdit u notáře -tam oba s OP a s tímto a rozsudkem o výživě na staršího, nájemní smlouva, doklady o zaplacení energií za poslední 3 měsíce už můžeš žádat o nějaké příspěvky -na bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat