Otěhotnění po studiu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Otěhotnění po studiu
Dobrý den holky, chci se zeptat, otehotnela jsem mesic po ukonceni skoly, chci se zeptat jestli mám nárok na mateřskou kdyz pritel normalne pracuje, pak jak to budu mit s rodicakem a jetli mam ted prvni mesice narok na nejaky prispevek nebo podporu? Dekuji moc za odpoved! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Na mateřskou nárok nemáš, možná pokud by sis hned našla práci, tak ti tam budou počítat i studium, tak by ses vešla, ale nevím to jistě, kdyžn už jsi měsíc po škole.
přes přítele si můžeš volit jen délku pobírání rodičáku. A teĎ na co máš nárok? jít do porodu, nebo aspoň na pár měsíců na brigádu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Me tvrdi na spcialce ze mam narok na materskou proptze pritel pracuje vice jak 270dni! Jsem blazen z toho! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@DominikaDominika v tom případě má nárok na mateřskou tvůj přítel ne ty
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@DominikaDominika to je blbost, na základě toho si pouze můžeš rozvrhnout těch 220000 rodičáku tak potřebuješ, ale na MD nárok nemáš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přítel by mohl jít na MD po ukončení 6 nedělí, ale musel by být s miminem fakt doma, resp. by v práci po tu dobu nemohl pracovat na stejnou smlouvu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na podporu z ÚP nárok nemáš - pouze, kdybys měla odpracováno mám dojem, že 12 měsíců, jako brigádu. Co jít do práce? Pak by se ti možná škola počítala do odpracovaných měsíců a měla bys nárok na mateřskou
Příspěvek upraven 16.08.13 v 10:41
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemáš nárok vůbec na nic
Jsem na tom podobně a vzhledem k tomu, že žiju ve společný domácnosti mě prý musí živit buď manžel/přítel a nebo rodiče, prostě žij si z čeho chceš
Pokud by jsi ale měla smlouvu o nájmu, tak pak dostaneš třeba příspěvek na bydlení, hmotnou nouzy a tak… Nárok na rodičák máš až dnem porodu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tena90 píše:
Nemáš nárok vůbec na nicJsem na tom podobně a vzhledem k tomu, že žiju ve společný domácnosti mě prý musí živit buď manžel/přítel a nebo rodiče, prostě žij si z čeho chceš
Pokud by jsi ale měla smlouvu o nájmu, tak pak dostaneš třeba příspěvek na bydlení, hmotnou nouzy a tak… Nárok na rodičák máš až dnem porodu
to je opravdu famozni choit si rikato penize rodicum treba
uz se tomu musim smat!!! Tak ale co mam delat kdyz jsem ve 3 mesici delat az do 9teho:))) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do 10 měsíců dítěte budeš dostávat příspěvek na dítě 7600,– a po 10 měsících jen 3600,– ja to tak mám taky a taky + přídavky a to je 500,–.. Ale při těhotenství nedostaneš nic, jestli nemáš nic odpracováno..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@DominikaDominika no příspěvek na bydlení a přídavek na dítě závisí na společném příjmu, pokud tedy žiješ s partnerem/ otcem tak se může stát že nebudeš mít nárok ani na to, pokud s otcem nežiješ m áš nárok na příspěvek na výživu na sebe po dobu těhotenství a na sebe a dítě v době po porodu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LucinDa12 píše:7600 a 3800.Ale da se volit pres otce ditete.
Do 10 měsíců dítěte budeš dostávat příspěvek na dítě 7600,– a po 10 měsících jen 3600,– ja to tak mám taky a taky + přídavky a to je 500,–.. Ale při těhotenství nedostaneš nic, jestli nemáš nic odpracováno..
@DominikaDominika píše:
to je opravdu famozni choit si rikato penize rodicum treba![]()
uz se tomu musim smat!!! Tak ale co mam delat kdyz jsem ve 3 mesici delat az do 9teho:)))
Co mas delat?? Ty nic uz moc nenadelas.Ted muze hodne pracovat manzel pritel…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kattkka píše:
Co mas delat?? Ty nic uz moc nenadelas.Ted muze hodne pracovat manzel pritel…
to on je financne hodne dobre zajisteny takze s tim problem nemam ale vite jak to je to trapny si rikat o kazdou korunu i kdyz on je strasne hodny to ano ale ja mam nejakou hrdost no! Nebo bych aspon chtela mit!:) mozna zkusim nejakou brigadu jeste! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@DominikaDominika píše:
to on je financne hodne dobre zajisteny takze s tim problem nemam ale vite jak to je to trapny si rikat o kazdou korunu i kdyz on je strasne hodny to ano ale ja mam nejakou hrdost no! Nebo bych aspon chtela mit!:) mozna zkusim nejakou brigadu jeste!
To jedine.No hrdost a davky jsou nejaka hrdost?? Hele ted uz jste rodina… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit