Otěhotnění po studiu

16.8.13 10:07

Otěhotnění po studiu

Dobrý den holky, chci se zeptat, otehotnela jsem mesic po ukonceni skoly, chci se zeptat jestli mám nárok na mateřskou kdyz pritel normalne pracuje, pak jak to budu mit s rodicakem a jetli mam ted prvni mesice narok na nejaky prispevek nebo podporu? Dekuji moc za odpoved! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
16.8.13 10:10

Na mateřskou nárok nemáš, možná pokud by sis hned našla práci, tak ti tam budou počítat i studium, tak by ses vešla, ale nevím to jistě, kdyžn už jsi měsíc po škole. :nevim: přes přítele si můžeš volit jen délku pobírání rodičáku. A teĎ na co máš nárok? jít do porodu, nebo aspoň na pár měsíců na brigádu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.8.13 10:12

Me tvrdi na spcialce ze mam narok na materskou proptze pritel pracuje vice jak 270dni! Jsem blazen z toho! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
16.8.13 10:16

@DominikaDominika v tom případě má nárok na mateřskou tvůj přítel ne ty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
16.8.13 10:17

@DominikaDominika to je blbost, na základě toho si pouze můžeš rozvrhnout těch 220000 rodičáku tak potřebuješ, ale na MD nárok nemáš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
16.8.13 10:18

Přítel by mohl jít na MD po ukončení 6 nedělí, ale musel by být s miminem fakt doma, resp. by v práci po tu dobu nemohl pracovat na stejnou smlouvu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.8.13 10:20

Me to taky prislo divny! Ale dekuji za radu!!!:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
16.8.13 10:25

Na podporu z ÚP nárok nemáš - pouze, kdybys měla odpracováno mám dojem, že 12 měsíců, jako brigádu. Co jít do práce? Pak by se ti možná škola počítala do odpracovaných měsíců a měla bys nárok na mateřskou

Příspěvek upraven 16.08.13 v 10:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
16.8.13 10:39

Nemáš nárok vůbec na nic :-D Jsem na tom podobně a vzhledem k tomu, že žiju ve společný domácnosti mě prý musí živit buď manžel/přítel a nebo rodiče, prostě žij si z čeho chceš :-D Pokud by jsi ale měla smlouvu o nájmu, tak pak dostaneš třeba příspěvek na bydlení, hmotnou nouzy a tak… Nárok na rodičák máš až dnem porodu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.8.13 10:49
@Tena90 píše:
Nemáš nárok vůbec na nic :-D Jsem na tom podobně a vzhledem k tomu, že žiju ve společný domácnosti mě prý musí živit buď manžel/přítel a nebo rodiče, prostě žij si z čeho chceš :-D Pokud by jsi ale měla smlouvu o nájmu, tak pak dostaneš třeba příspěvek na bydlení, hmotnou nouzy a tak… Nárok na rodičák máš až dnem porodu ;)

to je opravdu famozni choit si rikato penize rodicum treba :) :D uz se tomu musim smat!!! Tak ale co mam delat kdyz jsem ve 3 mesici delat az do 9teho:))) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
16.8.13 10:49

Do 10 měsíců dítěte budeš dostávat příspěvek na dítě 7600,– a po 10 měsících jen 3600,– ja to tak mám taky a taky + přídavky a to je 500,–.. Ale při těhotenství nedostaneš nic, jestli nemáš nic odpracováno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
16.8.13 10:51

@DominikaDominika no příspěvek na bydlení a přídavek na dítě závisí na společném příjmu, pokud tedy žiješ s partnerem/ otcem tak se může stát že nebudeš mít nárok ani na to, pokud s otcem nežiješ m áš nárok na příspěvek na výživu na sebe po dobu těhotenství a na sebe a dítě v době po porodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
16.8.13 10:55
@LucinDa12 píše:
Do 10 měsíců dítěte budeš dostávat příspěvek na dítě 7600,– a po 10 měsících jen 3600,– ja to tak mám taky a taky + přídavky a to je 500,–.. Ale při těhotenství nedostaneš nic, jestli nemáš nic odpracováno..
7600 a 3800.Ale da se volit pres otce ditete. ;)
@DominikaDominika píše:
to je opravdu famozni choit si rikato penize rodicum treba :) :D uz se tomu musim smat!!! Tak ale co mam delat kdyz jsem ve 3 mesici delat az do 9teho:))) :D

Co mas delat?? Ty nic uz moc nenadelas.Ted muze hodne pracovat manzel pritel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.8.13 10:57
@kattkka píše:
Co mas delat?? Ty nic uz moc nenadelas.Ted muze hodne pracovat manzel pritel…

to on je financne hodne dobre zajisteny takze s tim problem nemam ale vite jak to je to trapny si rikat o kazdou korunu i kdyz on je strasne hodny to ano ale ja mam nejakou hrdost no! Nebo bych aspon chtela mit!:) mozna zkusim nejakou brigadu jeste! :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
16.8.13 10:59
@DominikaDominika píše:
to on je financne hodne dobre zajisteny takze s tim problem nemam ale vite jak to je to trapny si rikat o kazdou korunu i kdyz on je strasne hodny to ano ale ja mam nejakou hrdost no! Nebo bych aspon chtela mit!:) mozna zkusim nejakou brigadu jeste! :oops:

To jedine.No hrdost a davky jsou nejaka hrdost?? Hele ted uz jste rodina… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat