Přídavek na dítě 2013

757
15.8.13 07:52

Přídavek na dítě 2013

Ahoj holky,
chci se jen zeptat - mám 4,5 roku starou dceru, od loňského července jsem rozvedená, dceru mám v péči - pobírám přídavek na dítě, vše se vyřídilo v loňském roce.
Mám takový pocit, že někdy na podzim se vždycky musí žádat o přídavek na dítě znovu, je to tak?
Nevíte, jak je to teď - jde to vyřídit vše elektronicky, resp. poštou, nebo musím na „sociálku“ osobně?
Jaké formuláře jsou aktuálně potřeba - žádost o přídavek na dítě + potvrzení mého příjmu za rok 2012 + ještě něco? (myslím, že jsem loni vyplňovala ještě nějaké prohlášení nezaop. dítěte nebo tak něco…)
Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
522
15.8.13 08:12

Myslím že aby posuzovali příjmy za loňský rok, tak zažádat v říjnu, mě takhle překvapila úřednice na jaře když po mě chtěla příjmy zpětně 2roky, tak čekám a zažádám taky až na podzim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
15.8.13 08:16

Do konce října musí být odevzdány nové žádosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
15.8.13 08:20

@Jasou Nové žádosti, nebo stačí přinést doklad o ročním přijmu mě a manžela?

• Citovat
  • Upravit
394
15.8.13 08:24

Vyplňujeme to každý rok znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elessar
15.8.13 08:49

Žádá se v říjnu a stačí poslat poštou ;) vyplníš si to znova, budou chtít příjmy za rok 2012.

• Citovat
  • Upravit
757
15.8.13 09:33

Díky :)
A stačí tedy oba formuláře stáhnout, vyplnit a poslat poštou - nic nemusí být origoš formulář vyzvednutý na sociálce?
a stačí tedy Žádost a Potvrzení příjmů - nic dalšího?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elessar
15.8.13 10:17

@Fireangel jojo, přesně tak, stačí vytisknout a poslat a jen žádost a příjmy, všechno ostatní už by tam u tebe měli mít :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat