Schválení rodičáku

981
14.8.13 09:54

schválení rodičáku

Ahoj holky chci se zeptat za jak dlouho vám schválili rodičák žádala jsem 5.8 volila jsem si rodičák přes přítele na tři roky ptž mě chybělo 30 dni jelikož jsem dělala na DPP :/ moc dik ;) jsem nervózní mám strach abych nečekala třeba dva měsíce nebo tak sice mám doma vše do foroty 300 plínek, krémy, 5 vlhčené ubrousky… :D nemůže to přijít třeba až v září…ještě mi nepřišel ani žádný dopis… :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15404
14.8.13 09:58

Zašla jsem na úřad a příští týden mi přišel dopis o schválení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
14.8.13 10:02

No jestli máš nárok až teď od srpna, tak stejně ti ho vyplatí až v září, vyplácí se zpětně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
14.8.13 10:10

Ahojky, tak dle správního řádu je lhůta pro vyřízení žádosti 30 dní při těžších případech až 60 dní (nadřízený orgán může povolit 90 dní - ale to se nestává). Nicmnéně žádosti se mají také vyřizovat co nejdříve. Pracovala jsem 7 roků na hmotné nouzi a praxe byla taková, že ve středu si klient podal žádost, zapsala se a od nás šla na podatelnu. Z podatelny se vrátila tak v pondělí, kdy byl další úřední den a nikdo neměl čas s ní nijak pracovat. V úterý se zadávala do systému, udělal se spis, doklady dostaly PID kódy. A šla na hromadu nevyřízených. Ve středu další úřední den. K nám sociálním pracovnicím se dostal spis tak ve čtvrtek - tj. týden po podání žádosti. Ale u tebe žádné sociální šetření kvůli rodičáku nebude…ale počítej s tím, že žádost máš podanou teprve 9. den - 2-3 pracovní dny to klidně mohla žvýkat podatelna. Myslím, že oznámení o přiznání RP můžeš dostat do konce srpna (spíše dříve), ale RP se vyplácí zpětně (pokud se nemýlím :think: ), to znamená srpen v září. Nicméně jsem nedělala dávky státní sociální podpory a RP už nějaký ten rok neberu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
981
14.8.13 10:14

No mala se narodila 14.7 :) takze to mi neco prijde mozna uz v srpnu??? ja myslela ze za ten cervenec za tech 14 dni mi nic nedaji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elessar
14.8.13 10:26

Ty jo Kači, taky by mě zajímalo…malej se narodil 28.6. ale já musela čekat do 6ti týdnů po porodu, až mi skončí neschopenka a pak jsem dala do práce ukončení plus papír pro socku, kde mi musí vyplnit jakej mám denní vyměřovací základ a kolik si můžu zažádat na RP. To jsem dávala teď v pondělí. Takže budu čekat, až mi to socka pošle vyplněný zpátky a pak teprv můžu zažádat o samotnej rodičák. Docela mazec, pokud se někde něco zdrží, tak můžu čekat až do října ne…je to pěkně k pokakání, tohle papírování :?

• Citovat
  • Upravit
981
14.8.13 11:01

No ono ja nebyla na nemocenske vis??takze ja hned po narozeni male zadam o rodicak ptz nemam narok na materskou od zamestnavatele jelikoz jsem delala na dohodu a na dohodu na to nemam narok vis???takze musim hned zada o RP :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1780
21.8.13 10:55

Holky tak mám dotaz. žádala jsem o rodičák v červenci okolo 20.ted si datum přesně nepamatuju.Mala se narodila v červnu. A pořád mi nic nepřišlo žádnej papír nic. Do kdy to přišlo vám? A chodí vubec nějakej papír? Nebo pošlou rovnou penize? Nebo jak to vlastně je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
981
26.8.13 11:08

Holky tak porad mi neprisel ani dopis volala jsem tam a nikdo to nebere :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
981
2.9.13 17:18

Za jak dlouho po dopise vam prisli penizky me dopis prisel az dnes jako a penizky uz by se bodli :/ vzdyt uz je zari a uz bych mela mit narok i za srpen… ted v zari…dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
2.9.13 17:22
@Kačenka1990 píše:
Za jak dlouho po dopise vam prisli penizky me dopis prisel az dnes jako a penizky uz by se bodli :/ vzdyt uz je zari a uz bych mela mit narok i za srpen… ted v zari…dekuji

vždyť je teprv druhýho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
981
2.9.13 17:39

@dani24687 ma mi prijit za cervenec rikala pani za srpen je mi to jasne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
2.9.13 17:42

@Kačenka1990 tak to jsem nevedela. nejlepe si tam teda zavolat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
981
2.9.13 17:47

@dani24687 jo volam kazdy den na cislo co mi pani dala a nikdo to nebere tak nevim jestli maji jeste dovolenou ci co…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1780
3.9.13 07:06

@Kačenka1990 Ja měla teďka to samé. papír mi přišel až pomale za měsic a pul a penize nikde. :roll: ak jsem našla nějakej email napsala někam. Pani mi odepsala, že sice pišu špatně, ale že s ena to podiva a najednou byli penize druhej den na učtu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat