Jakou finanční rezervu jste měly před mateřskou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22.11.18 13:36

Chápu, ale znám i důchodce, kteří chodí do práce i v 71 letech na plný úvazek, proč by měla mladá žena strčit dítě ve 2 letech do školky a jít honit prachy do práce. Čas strávený s dítětem je důležitý, tyto chvíle, když jsou tak maličké jsou jedinečné a čas mi nikdo nevrátí… Ty bys dala dítě do jeslí a šla raději do práce nebo bys ocenila, kdyby RD byla více? Ale určitě se s tebou nechci hádat o důchodech, jak jsem řekla, určitě jim ho přeji a nezávidím… Také jsem ráda, že si babička s dědečkem nežijí ve stáří nejhůře a našetří si vždy na co potřebují… @neila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
22.11.18 14:02

Reálně rodičovská

By se měla pohybovat na výši průměrného důchodu a to minimálně, protože z ní živíte ještě další krk. Ono každý státní zaměstnanec = 2-3 tyto rodičovské a pro stát z hlediska perspektivy jsou lepší ty děti. Jenže to je na cca 4-6 volebních období a to se ve státě, kde je permanentní volební kapmpaň ani nedá dělat, natož NECHCE dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
23.11.18 11:47

7 000 kč a naturálie. Kočárek, výbava a zamřižovaná postýlka s chodítkem byla na půdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.18 20:05
@fannn
@fannn píše:
Moje - Tvoje? To snad ne? Pokud někdo chce rodinu, musí ji uživit. Plánovat si nějaké rezervy podle noc neřeší. Chlap kolem 30 už by měl umět rodinu zabezpečit nebo si počkat na dobu až se to naučí. Hold, když nemůže rodit místo ženské, tak musí umět se postarat jinak :D :D Když vidím ty pilné 3O leté studenty, co ještě nepochopili proč jsou na světě, tak se tomu musím smát :)

Máte pravdu, chlap by se měl postarat. Vzdy jsem to bral jako svoji povinnost. Nebudu se tady chlubit jako ostatní, co kde mám našetřeno a co za kolik jsem koupili, ale já za sebe mám rezervu, veškeré pevné výdaje (hypo., inkaso, atd.) X 12 měsíců. Nekdy je tam víc, ale minimálně na ten rok tam musí být.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.11.18 11:06

Myslím že ono to dost záleží na Životním stylu,respektive skromnosti. My neměli rezevu žádnou,všechno táhne manžel -plat cca 45000 čistého,já platím jídlo a drogerku a oblečení a takové ty menšínesmysly co se občas podělají - 11500 rodičák plus cca 2-4000 měsíčně přivýdělek (ten mi teď ale skončí,protože to přestávám stíhat dobře k psychické pohodě všech). Na první mateřskou (kterou jsem měla cca ve výši rodičáku,protože jsem pracovala jen na púluvazek) jsem navázala hned rodičákem na dva roky,pak jsem nedostávala rok nic a pak další rodičák na dva roky. mám pocit,že si žijeme dobře, jsme sice v pidibytě a nemůžeme na dovču do zahraničí, ale kromě bytu žádné dluhy a ještě dost ušetříme.ono dost ušetříš,když kupuješ věci z druhé ruky,a nepotřebuješ značkové věci.u oblečeníčka je to dokonce i výhoda,protože větsina chemických bordelů se z oblečení vypere prý až tak po desátém přeprání,takže v připade citlivějši pokožky ideál.vyplatí se ale mít našetřeno v prípadě nějakých zdravotních problémů - to nikdy nevíš co přijde..

• Citovat
  • Upravit
1.12.18 14:19

Chce to trochu přemýšlet, samozřejmě nektere věci se prostě koupit musí. .. My kupovali dost věcí použitých, nebo si půjčili Kočárek se koupil neutrální a odvozil nam obě děti, autosedacky použitý, vesmes jako nové za 1/4 ceny. Tipl bych, takovy měsíční zaklad u nasby, plenky, sunar, nejaka drogerka, 3000kc měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
658
3.12.18 23:25

My jsme manzele a dite cekame, rezevu bokem na nutne vydaje mame okolo 100 000, zalezi co je potreba koupit, nic mene nemame moje a tvoje penize, manzel nas bude zivit a mame vse spolecne, prijde mi divny si to rozpocitavat… jsme rodina a nikdy by muj chlap nedovolil abych zivila nase dite, nebo si chodila rikat o penize, ale je to kazdeho vec dle domluvy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.18 00:35

My měli cca 60000 rezervu. Plus 40000 na lišce. To jsme naspořili z cca 22-25tis. společných příjmů po dobu 5 let, kdy výdaje za bydlení byly 8-11 tis. Muž má i teď celkem nízkou mzdu (pod průměrnou mzdu ČR) a já rodičák 5300. Plus brigádku z domova za necelé 2 tis. Na rezervu jsme nesahli a ještě po dobu mateřské přispořili skoro jednou tolik. Byli jsme s prckem i u moře. Ono asi spíš záleží na tom jak člověk umí hospodařit a jak moc luxusu potřebuje. My byli vždycky skromní a já mám talent na dobrej kauf. Třeba nedávno se mi povedlo malému koupit krásnou masivní postel z Německa z outletovky za tři stovky. :lol: Teď půjde spoření na bydlení ale částečnou rezervu ponecháme… pro jistotu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.12.18 07:07

Měla jsem 150 000,–.

• Citovat
  • Upravit
139
16.8.19 09:48

Zhodnocení peněz?

@neila píše:
Proč by se měl zamýšlet stát? On někomu stát diktuje, kolik si má udělat dětí? ;) Že jste se rozhodli vrážet do spoření maximální částky, to je čistě vaše rozhodnutí, a podle mně ne úplné rozumné, protože zrovna tyhle produkty mají dobu své prosperity dávno za sebou a hlavně dnes existuje x lepších možností jak zhodnocovat peníze. Jinak souhlasím, děti nejsou levná záležitost, obzvlášť, když jim chce člověk dopřát i něco víc než dovolenou pod stanem a hadry ze sekáče (čímž to nijak nedehonestuji, :kytka: )…

Dost by mě zajímaly ty možnosti zhodnocení peněz. P. S. Fondy jsou bída, reality předražené a dealovat denně na burze je otročina. Bavíme se relativně o částkách v jednotkách milionu Kč a zajištěných investicích

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
16.8.19 10:08

V dohledné době očekávejte ode mně koncept zaručeného a nepodmíněného příjmu pro všechny osoby starší 18let až do odchodu do důchodu. Zdroje jsou. Holt by se ti mafiáni, co ždímají stát, museli trošku uskrovnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
23.8.19 17:49
@jeep píše:
Dost by mě zajímaly ty možnosti zhodnocení peněz. P. S. Fondy jsou bída, reality předražené a dealovat denně na burze je otročina. Bavíme se relativně o částkách v jednotkách milionu Kč a zajištěných investicích

to je na individuální rozpravu s investičními makléři a také o akceptovatelné míře rizika. Ale spoření tím produktem rozhodně není, zvlášť pokud se tedy bavíme o 6 ciferných částkách. Tam už je neinvestovat prostředky snad i hřích ;) Když bych měla uvést jeden příklad, dostupný i tady u nás, tak třeba startupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí