Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@amazon píše: …kde že končí věta?
Ty jo, ono to fakt je jedna nezakončená věta!
![]()
@eva valoi píše:
Upřímně mi nepřijde normální jedno dítě de fakto vyšachovat, pokud tedy k tomu není vážný důvod. Zakladatelku chápu, že se jí to nelíbí. Na druhou stranu neznám důvody, které k tomu vedly.
Blaze tomu, kdo nic nemá, není se oč hádat..
Moje kolegyne dopadla stejně.. Dokonce sla s mamou a bratrem nekam na urad to prepsat a az tam se dozvedela, že se všechno prepisuje na bratra.. Rodinny vztahy meli normálni, nebyl duvod ji vyšachovat.. I za mamou jezdila.. Ale bratr tam bydlel, predelaval si to tam tak to proste mama napsala cely na nej.. Ze ona to
Nepotrebuje, vzdyt barak ma ![]()
No byla z toho hodně smutná a zklamana.. Hlavne z toho jak se to dozvedela.. Ale ona je charakter, nešlo ji o ten majetek.. Ale proste o princip..
Ale normálně s nimi dal vycházela, jezdila tam, bavila se s nimi.. Nedavala jim to sezrat..
Proste se tak mama rozhodla a basta, neni xo řešit..
Ona si sama muze rozhodnout co s tim barákem bude
@Anonymní píše:
Moje kolegyne dopadla stejně.. Dokonce sla s mamou a bratrem nekam na urad to prepsat a az tam se dozvedela, že se všechno prepisuje na bratra.. Rodinny vztahy meli normálni, nebyl duvod ji vyšachovat.. I za mamou jezdila.. Ale bratr tam bydlel, predelaval si to tam tak to proste mama napsala cely na nej.. Ze ona to
Nepotrebuje, vzdyt barak ma
No byla z toho hodně smutná a zklamana.. Hlavne z toho jak se to dozvedela.. Ale ona je charakter, nešlo ji o ten majetek.. Ale proste o princip..
Ale normálně s nimi dal vycházela, jezdila tam, bavila se s nimi.. Nedavala jim to sezrat..
Tak jistě. Stejně jako můžu jednomu dítěti koupit k narozeninám auto za půl mega a druhému čokoládu. Proč ne. Ale já bych to neudělala!
@Anonymní píše:
Já jsem kdysi řekl, že kdo se postará o rodiče, tak ten bude mít rodinný barák a já nebudu nic chtít. Když mi ségra pak volala do zahraničí, jak to má zařídit a jestli si za tím stojím, tak jsem jí to zopakoval. To samé brácha. Ten to pak chtěl rozporovat, jelikož jsme to nepodepsali osobně a sestra si to „zařídila“ jinak, ale já jsem řekl, že když něco řeknu, tak to platí stejně, jako kdybych to podepsal. Bratra jsem pokáral, o co mu jde, když s tím slovně souhlasil a jestli se nebude stydět se soudit s vlastní sestrou, tak si to pak rozmyslel.
Tchyně na toto dojela. Řeklo se, že se vzdají podílu na dědictví po otci ve prospěch matky. Ta řekla, že barák dostane ten, kdo ji doopatruje No a před smrtí maminka přepsala dům na oblíbeného syna, který nedělal nic - doopatrování, nedoopatrování, domluva, nedomluva ![]()
A další věc - to, že někde výhodně bydlím by ještě nemělo znamenat, že to automaticky bude moje. A jestli tam investoval 200 000? To samozřejmě záleží za jak dlouho…
Já neznám žádné podrobnosti, ale sama bych se ke svým děte takhle chovat nechtěla.
@eva valoi píše:
Tak jistě. Stejně jako můžu jednomu dítěti koupit k narozeninám auto za půl mega a druhému čokoládu. Proč ne. Ale já bych to neudělala!
Ja bych to taky neudělala, ale to nic nemění na tom, ze to je mamy rozhodnutí a zakladatelka s tim nic neudělá.
@Anonymní píše:
Ja bych to taky neudělala, ale to nic nemění na tom, ze to je mamy rozhodnutí a zakladatelka s tim nic neudělá.
Tak napadnout se to dá. Ale většinou to nikdo neudělá.
Jestli nemá diagnózu na hlavu a je to ještě k tomu regulérně přepsaný, tak holt smolda. Akorát vám musí povolit vstup na pozemek nebo vás vyplatit. Ještě buďte rádi, že jste na tom baráku nenechali ruce, jak se říká. Babičku takhle kdysi podfoukla máma. Odkázala to jí, oni to celé opravili, každé volno tam jezdili aby se postarali o mámu a o barák a jednoho krásného dne se dozvěděla od matinky, že barák přepsala neteři která jí pozor.. o půl roku později šoupla do starobince kde i zemřela. Neteřinka jí nechala vyhrabat jámu a do dnes tam má akorát zoraný dva metry. Jediný hrob bez náhrobku kde roky akorát babička pěstovala kytky. To už je holt život. Jak jde o majetky, tak bratr nezná bratra. Vytřískala bych peníze za svou část domu a víc neřešila. Nemá to smysl. ![]()
Prej, mama na mě udělala podraz. Máma na tebe nic neudělala a tebe nikdo neoškubal, to, Holčičko, není tvůj, majetek, ale mámy majetek. Tak by sis to měla uvědomit. Jestli je to nemorální, je věc jiná, alw i kdyby to dala sousedce, tak tobě do toho nic není. Máš dvě ruce a nohy, tak jdi makat, ať máš co dát svým dětem.
. Sorry jako…
@skorotehotna píše:
Vy budete ale provedena rodinka 😃
hooolka, ty by ses divila, v kolikati rodinach se toto deje. Jak jde o penize, leckdo nezna blizniho sveho.
Osobne se zakladatelce nedivim. Asi bych se taky citila ukrivdena. Ono to dle vseho neni jenom o tom baraku. Pokud tam je historie uprednostnovani jednoho sourozence pred druhym, pak je tohle jako facka do obliceje.
Asi by bylo nejlepší tu svou čtvrtinu bratru prodat, odstřihout se od takové rodinky a mít klid. Pokud by se bratříček cukal, tak svou čtvrtinu prodej cikánům.
@Tiffany1 píše:
Prej, mama na mě udělala podraz. Máma na tebe nic neudělala a tebe nikdo neoškubal, to, Holčičko, není tvůj, majetek, ale mámy majetek. Tak by sis to měla uvědomit. Jestli je to nemorální, je věc jiná, alw i kdyby to dala sousedce, tak tobě do toho nic není. Máš dvě ruce a nohy, tak jdi makat, ať máš co dát svým dětem.. Sorry jako…
to podraz JE, protoze matka prislibila podelit majetek nejakym zpusobem a to slovo nedodrzela. To za prve. Za druhe se toto proste nedela. Pokud zmenila nazor, mela to dceri minimalne oznamit, mozna tam mohlo dojit i k nejakemu vyporadani. To bych povazovala za fer jednani. Ale nestalo se tak.
Ja nahodou do prace chodim a mam i slusny peniza jde o princip a kdyz o tom nic nevis tak jestli chces nekoho urazet tak se do toho neplet jestli nekomu vadi jak pisu tak at to necte nejsem zvedava na nejaky blby keci je svoboda slova tak si toho nechte frajerky
@warita Napsala jsem, ze je to možná nemorální, neetické, za zbytkem si stojím. Holt máme každá jiný názor…