Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@juicee píše:
Nestuduju. dělám Slezskou v Opavě a je to mazec. mraky seminárek. Jenže já večer padnu a na učení nemám ani pomyšlení. nejhorší je, že i když si k učení sednu, malá pořád klepe a chce, abychom byly spolu. Takže tak. a navíc výčitky svědomí, že ji odháním. Minulý rok malá pořád chodila s hláškama typu: Dělám zkoušku. Musím se učit.
ja kdyz si delavam obcas tahaky
, tak musim dvakrat a dcera se pak vsude chlubi, ze ma taky tahak
. no coz, co se v mladi nauci ![]()
Doma to moc nikoho nezajímá. Manžel mi jen řekne, že jsem chtěla studovat já, tak ať s tím nikoho neobtěžuju. To je, prosím, podpora.
@blueberryx píše:
ja kdyz si delavam obcas tahaky, tak musim dvakrat a dcera se pak vsude chlubi, ze ma taky tahak
. no coz, co se v mladi nauci
@tterka píše:
To vydržíšNevzdávej to, samotnou by tě to žralo
![]()
![]()
ja vim, musim
. ted jsem jen prisla s napadem, ktery se mi moc libi. dodelam si vsechny zkousky a statnice a bakalarku si o rok odlozim. uz to zdravotne nedavam, zanedbavam dceru, rodinu, domacnost. navic mam treba 8 dvanactek za 10 dni a 11. den jedu na zkousku. na skolu mi nehlida nikdo. vse si vybiram abych mohla do prace
Tak přes den s dítětem se učit nedá, to je jasné. Ale zkus si večer stanovit třeba hodinu, kdy nad to sedneš a dělej to každý den stejně, mně to docela pomáhá. Jako já večer taky padám na hubu, ale prostě není jiná možnost, tak se musím přemoct. Řeším to tak, že to jeden večer v týdnu zabalím a jdu spát brzo, abych to dospala, zbytek večerů prostě makám ![]()
Tak já chci povzbudit, že se to dá, já už mám teda dostudováno, bakaláře s jedním dítětem, magistra už se dvěma, plus jsem si dělala ještě minimum a musela chodit i na praxi. Do toho se ještě přestavoval barák. Dá se to, ale je to mazec. Já věděla, že tu školu chci dodělat, právě i kvůli dětem, aby na mě mohly bejt pyšný. Podporu jsem měla od všech, ale spíš psychickou, neměl, kdo by hlídal, manžel si vždy vybral dovolenou na zkoušky. Já to dělala tak, že jsem dopo udělala domácí práce, pak ven, když po o spaly, tak rychle něco do školy, pak až do večera procházka, hraní a tak. A po desátý večer jsem se začínala učit, psát seminárky, nejhorší ale pro mě bylo psaní bp a dp, to jsem kolikrát spala jen tak dvě, tři hoďky. Asi fungoval adrenalin nebo nevím. Každopádně držím pěsti všem studujícím matkám.
@zuria píše:
Tak já chci povzbudit, že se to dá, já už mám teda dostudováno, bakaláře s jedním dítětem, magistra už se dvěma, plus jsem si dělala ještě minimum a musela chodit i na praxi. Do toho se ještě přestavoval barák. Dá se to, ale je to mazec. Já věděla, že tu školu chci dodělat, právě i kvůli dětem, aby na mě mohly bejt pyšný. Podporu jsem měla od všech, ale spíš psychickou, neměl, kdo by hlídal, manžel si vždy vybral dovolenou na zkoušky. Já to dělala tak, že jsem dopo udělala domácí práce, pak ven, když po o spaly, tak rychle něco do školy, pak až do večera procházka, hraní a tak. A po desátý večer jsem se začínala učit, psát seminárky, nejhorší ale pro mě bylo psaní bp a dp, to jsem kolikrát spala jen tak dvě, tři hoďky. Asi fungoval adrenalin nebo nevím. Každopádně držím pěsti všem studujícím matkám.
tak to smekám. Já přes den chodím do práce. Bych se bila, že jsem nestu¨dovala ještě na mateřské ![]()
@blueberryx píše:
ja vim, musim. ted jsem jen prisla s napadem, ktery se mi moc libi. dodelam si vsechny zkousky a statnice a bakalarku si o rok odlozim. uz to zdravotne nedavam, zanedbavam dceru, rodinu, domacnost. navic mam treba 8 dvanactek za 10 dni a 11. den jedu na zkousku. na skolu mi nehlida nikdo. vse si vybiram abych mohla do prace
No vidíš, já mám bakalářku skoro hotovou, a je mi k ničemu, protože jsem se na to vybodla. Obávám se, že téma už stejné znova nedostanu ![]()
Jinak tedy smekám, máš fakt fofr, klobouk dolů ![]()
@juicee, děkuji. Ono ale bylo důležitý, že jsem měla ohromnou podporu manžela, ten si hrozně přál, abych školu dodělala. S první dcerou jsem totiž otěhotněla neplánovaně ve třeťáku na VŠ, tak měl pocit, že by to bylo kvůli němu, a že by mu to všichni vyčítali. Dokud jsem studovala, tak jsem ani nevěděla, co je televize a emimino jsem objevila též až po státnicích:-)Já bych se časem chtěla do školy ještě vrátit kvůli doktorátu, ale nevím, jestli se k tomu dokopu, jak z toho člověk jednou vypadne, dokud jsem v tom byla zajetá, tak mi to ani nepřišlo. Přeju hodně štěstí nejen se studiem.
Taky bych potřebovala zrušit emimino, žrout času to je, studovat máme
![]()
Asi je opravdu důležité si vyčlenit na to učení čas večer. Prostě k tomu sednout a drtit a drtit.
@juicee - určitě, ale ne vždy je to v možných silách. Já mnohdy zalezu do postele, dvě hodiny se vyspím a pak se musím dokopat vstávat a jít se učit.
@Oter - tak to obdivuju. Já když zaspím, tak se vzbudím až ráno:-)
@juicee - tak já vlezu do postele tak v půl osmé, v devět vstanu a tak ve tři jdu spát a vstávám nejdýl v půl sedmé, takže bych jinak brzy padla na ústa.
Pro me bylo strasne duletite pri uceni nemit pristup k internetu. Strasne mne rozptyloval ![]()