Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@juicee Tak ať svou energii místo brblání investuje do pomáhání. Děti, domácnost a škola je úvazek minimálně na 24 h denně, což by snad mohl pochopit (pokud se mu to vysvětlí, spontánně na to chlapi asi nikdy nepřijdou).
¨Zdravím všechny studujcí matky:-)Co obnovit diskusi a navzájem se podpořit:-)?
@juicee Podporuji všechny studující-pracující-pečující ženy. Letos mě čekají státnice (snad) a pokud mě přímou na magora ještě pokračování. Zkouškové je u nás mrtvá doba, nic se nestíhá, manžel vrčí a dítě křičí (obrazně). Ale ten pocit po úspěšném zkouškovém je k nezaplacení.
Držte se spolubojovnice.
@Sirus já jsem letos ve druháku a každé zkouškové je děs. Doma bordel, já nevrlá, dítě trpí:-) Ale nějak to musíme dokopat. Já mám teda problém donutit se k učení, a to psaní seminárek - horor.-)
Ahoj holky
pridavam se k vam
ja jsem v prvaku a zatim jenom tehu. Uz jednu vs teda mam ale stejne bych to chtela dodelat, kdyz to jenom trochu pujde
jak stihate s mimcama prednasky?? ![]()
@Nina_M píše:
Ahoj holkypridavam se k vam
ja jsem v prvaku a zatim jenom tehu. Uz jednu vs teda mam ale stejne bych to chtela dodelat, kdyz to jenom trochu pujde
jak stihate s mimcama prednasky??
Já se přiznám bez mučení, na přednášky nechodím pouze na semináře. A seminárky máme naštěstí jen sporadicky. Seminárky to je zhouba sociologických a pedagogických oborů. ![]()
@Sirus ja si prave taky nemyslim, ze budu prednasky najak stihat
ale na cvika musim. Semestr si dam volno a v letnaku bych chtela do jednech cvik, ale tak uvidim, jak to pujde. Budeme si drzet palce ![]()
@Nina_M píše:
@Sirus ja si prave taky nemyslim, ze budu prednasky najak stihatale na cvika musim. Semestr si dam volno a v letnaku bych chtela do jednech cvik, ale tak uvidim, jak to pujde. Budeme si drzet palce
A kdy máš termín? Já byla těhotná loni v podzimním zkouškovém v 4.- 5. měsíci a v jarním v 8. až 9. měsíci. Kdybych chtěla přerušit tak na semestr to nešlo a přišla bych o celý rok. Jsem ráda, že jsem studium neodkládala, při těhotenství jsem měla lepší výsledky než teď s malou.
@Sirus na konci cervna..do konce zari jsou prazdniny, takze to se hodi. Do porodu musim stihnou 2zk a jeden zapocet, tak snad. Kdy se ucis s malou? Nejsi unavena?
Tak já do školy jezdím sporadicky. Mám to cca 200 km:-( |Naštěstí si na docházku moc nehrají. Je to opravdu o tom samostudiu. Letos mi chybí ještě dvě zk z prváku. Vůbec jsem na nich nebyla, malá byla dlouho nemocná. A seminárek máme požehnaně, studuji humanitní opor - a to je peklo:-)
Ahoj přidávám se
začala sem znovu studovat a vůbec nezvládám mám doma 14 měsíční holčičku a čekám druhé
škola jde naprosto mimo mě..musím se vzchopit
![]()
Někdy je to opravu dílo se donutit. Já jsem byla o víkendu bez dítěte a udělala jsem aspoň pár seminárek. Za 14 dní mě čeká zkouška z loňska, je to opakovaná povinnost. Tak se bojím:-(
Ahoj holky, tak se k vám taky přidám. Máme skoro půlroční miminko a od 25. září začínám dálkovvě v Praze ČVUT. Každej čtvrtek přes 150km od domu, hlídání snad bude, ale sama jsem plna strachu, jak to budu zvládat.. zároveň ale i odhodlání školu dodělat už jen kvůli malýmu
No, asi se ze mě stane taky oční zvíře a potřebu spánku omezím na minimum
Jen škoda, že asi nepůjde kojit, protože při kojení se prý snad tvoří nějaký hormón a ten zapříčiňuje, že máme menší potřebu spánku
Tak jsem na to zvědavá.. Těším se, bojím se
Hodně zdaru všem studujícím maminkám ![]()
Proč by nešlo? Jsem v 5.ročníku, do prváku jsem nastupovala když jsem byla v 6.měsíci a kojila jsem do 15 měsíců. A taky to mám 150 km
Prostě v den kdy jsem jela do školy jsem ještě ráno nakojila, pak měli připraveno odstříkané a večer už jsem zas kojila ![]()