Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, můžete poradit jakou koupit matraci pro tříleté dítě? Kupujeme malému větší postel a nemůžu se rozhodnout, která matrace je lepší. Osobně bych radši kvalitnější, vyčetla jsem, že je lepší spíš tvrdší a vyšší, alespoň 10 cm. Jakou máte pro děti vy? Děkuji za rady ![]()
Dokud dítě neváží alespoň 45kg, je naprosto jedno, jaká matrace to bude.
Koupili jsme dětem takové matrace, na kterým se nám dospelým dobře leželo.
Dětem jsme koupili matraci, která byla aktuálně v prodejně nábytku ve slevě. Ono u těch malých dětí je to jedno a než odrostou, tak ta matrace stejně zažije svoje. Takže děti mají české matrace, kolem 3000 Kč jednu. Nic dražšího bych nepořizovala.
My teď brali 120tku Mono Visco z prospanku.
Ze strany bez paměťové pěny bude užívat teď (malé děti by neměly mít nic složitého) a později se otočí. Nechtelo se nám kupovat teď jednu a za par let další. Ještě jsem měla v hledáčku tuto https://interier-stejskal.cz/…-duo-15.html#… Tu jsem konzultovala s panem po telefonu, je moc milý a ochotný. Pro prospanek jsme se rozhodli kvůli obchodu v místě bydliště a možnosti si vše osahat a taky už od nich máme postel a matraci v ložnici.
@awesomeone Děkuji, určitě se mrknu. Samozřejmě nechci kupovat nějakou za 5000 Kč, nejsem blázen ![]()
@katyna1984 píše:
Dokud dítě neváží alespoň 45kg, je naprosto jedno, jaká matrace to bude.
tak to je teda, s prominutím, pěkný žblebt ![]()
A vůbec, ať spí třeba na podlaze.., co? ![]()
Taky bych doporučila matraci bez zón, četla jsem článek, že zónové matrace pro děti nejsou vhodné. Můj bratr má matraci z JMP a je spokojený mrkněte tam ![]()