Matrika, možná mám dítě

Anonymní
9.3.18 06:34

Matrika-možná mám dítě

Dobrý den,
Jak se stalo to, že můžu mít někde dítě asi popisovat nemusím. Jde mi o to, že matka tvrdí, že není moje, ale dost věcí hraje opačně. Hloda mě to a nemůžu být díky tomu v klidu..Udajné jméno i datum narození znám (které kdyby bylo pravdivé potvrdilo, že moje opravdu neni)..lze nějak ověřit, jestli se toto dítě opravdu v ten den narodilo? Nahlédnutí do matriky nebo něco podobného?
Děkuji za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
817
9.3.18 06:40

Pokud máte podezření, tak požádejte o testy otcovství. Pokud odmítne, lze to řešit soudně. S nahlédnutím do matriky nevím, ale obávám se, že pokud nejste rodinný příslušník, tak vás nahlédnout nenechají. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
9.3.18 06:49

Datum narození asi neprokazuje otcovství, dítě se mohlo narodit předčasně, nebo naopak trochu později… :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.18 06:53

Rozdíl by měl být 5 měsíců a to už je dost..

• Citovat
  • Upravit
15995
9.3.18 06:56

Myslim, ze ne…navic doufam pocitas s tim, ze datum narozeni ti nemusi rict, kdy bylo pocato…resp. rozdil tam klidne.muze byt mesic a mozna i mirne vic, takze pokud to mas nejak hodne natesno, tak ti to nemusi prokazat nic :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
9.3.18 07:00

@MalinkaMil : mely jsme stejnou myslenku :mrgreen: Ale 5 mesicu uz je dost, to uz jo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
9.3.18 07:07

Bych jí normálně řekla, ať mi ten rodný list ukáže, ne? :nevim: A že pak dám konečně pokoj :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.18 07:11

@beruska9
Kdy bylo pocato vím, bylo to jen jednou..

@mau-mau
No jo, ale i ten není přece těžký zfalšovat :think:

• Citovat
  • Upravit
2271
9.3.18 07:16

A k čemu by ti bylo vidět rodný list, ty v něm nejsi, pokud jsi nepodepsal souhlasné prohlášení o otcovství a ani neproběhl soud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
9.3.18 07:18

Pokud jsi mel nechraneny styk, tak ano dite mit muzes.

Ale jedinou pravdu o DNA toho ditete ti reknou testy otcovstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
9.3.18 07:19
@Adelka951 píše:
A k čemu by ti bylo vidět rodný list, ty v něm nejsi, pokud jsi nepodepsal souhlasné prohlášení o otcovství a ani neproběhl soud.

Ale je tam datum narozeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1694
9.3.18 07:27

No…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
9.3.18 07:36
@Anonymní píše:
Rozdíl by měl být 5 měsíců a to už je dost..

Nechci ti brát iluze, ale málokterá žena v plodném věku souloží jen 1 x za 5 měsíců :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
9.3.18 07:38

Do matriky te nahlédnout nenechají. Šlo by to pokud bys potřeboval podklady pro soudní řízení, ale i tam je to omezeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
9.3.18 07:41
@Tichošlápek píše:
Do matriky te nahlédnout nenechají. Šlo by to pokud bys potřeboval podklady pro soudní řízení, ale i tam je to omezeno.

8o To jsem překvapená. Myslela jsem, že do matriky nahlídnout lze (zkoušela jsem jednu dobu sestavit rodokmen, ale šla jsem jen po starších datech lidí, kteří už nežijí). Na druhou stranu dává smysl to, co píšeš, už jenom kvůli ochraně osobních údajů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí