Matsné vlasy-co s nima?

52
4.1.23 18:36

Matsné vlasy-co s nima?

Ahoj, neustále řeším problém s rychle mastícími se vlasy. Je mi to pravdu nepříjemné, protože si je musím mýt ob den, což není pro vlasy nic dobrého, tak bych se vás chtěla zeptat, jestli s tím nemáte někdo problém a jak ho řešíte (šampon, vitamíny) atd. Budu ráda za jakoukoli radu ohledně mastných vlasů. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
109
4.1.23 18:41

Já používám suchý šampon, takový ten obyčejný, sypký. Vždy po umytí si ho trochu nasypu ke kořínkům a mám dva, tři dny pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
4.1.23 18:48

Myti vlasu obden povazuju za standard.
Mam vysledovano, ze se vic masti odrosty, takze chodim kazdych osm tydnu ke kadernici a pouzivam suchy sampon v den, kdy nemyju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
651
4.1.23 18:50

Kdyz jsem byla tehotna mela jsem nonstop hrozne mastne vlasy. Tchyne mi namichala nejake ovocne octove buhvico a okamzite mi to pomohlo. Netusim jak to delala, kdykoliv jsem se o to pozdejc snazila ja, nikdy se mi to nepovedlo tolik jako ji a nemelo to takove ucinky jako to jeji😆 ale celkove by pry jablecny ocet mel pomahat a za tuhle vecicku od tchyne bych dala ruku do ohne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
4.1.23 19:14

Mně pomohla cgm, takže asi správná péče. Plus co nejméně sahat do vlasů, takže culík, drdol. A myju jednou za týden, 10 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ledová káva
4.1.23 19:16

Možná by dlouhodobě mohlo pomoci používání bezsulfátové kosmetiky (profesionální kosmetika nebo některé přírodní produkty), sice zezačátku se vlasy mastí ještě víc, protože jsou zvyklé na to drastické odmaštění, ale postupem času se právě nebude tvořit tolik mastnoty, protože pokožka nebude tolik vysušovaná tím šamponem a tak nebude mít tendenci se tolik bránit tím maštěním. Přejít na takový šampon je zezačátku divné, protože moc nepění.

• Citovat
  • Upravit
388
4.1.23 19:20

@Annie Lennon Mytí obden je v pohodě, to neberu jako rychle se mastící vlasy. Já mám vlasy mastné večer, i když si je myju ráno, takže myju každý den. Zkoušela jsem ledacos, drahé profesionální šampony, levné drogerkové, nopoo metodu, mytí pouze pokožky hlavy, mytí 1× šamponem, mytí 2× šamponem a nic. Tak holt myju, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1194
4.1.23 19:22

Šampon Bioderma nodé G, pro mě zázrak na mastící se vlasy. Ale pozor - nepění, ale člověk si zvykne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
4.1.23 19:25

Taky myjí obden. Zkoušela jsem kde co, podobně jako v příspěvku výše, včetně těch no poo atd. Až v těhotenství jsem pochopila, že to je hormonální. Jak jsem těhotná, stačí mýt tak co pět dní. Po porodu jsem vlasy neměla mastné tak tři týdny vůbec, umyla jsem je po týdnu, že už mi to přišlo dlouho. A pak nastoupily hormony a už zas myjí obden. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
52
4.1.23 19:35

Ještě mě napadlo, jestli to nesouvisí s menstruací, když tady některé z vás píšete, že během těhotenství se vzhled vlasů změnil, tak jestli to není i tímto. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
4.1.23 19:44

Vlasy si myji obden celý život právě proto, abych je měla stále čisté a upravené. A ne mastné. Takže jediná rada, jak nemít mastné vlasy je… Umýt si je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
4.1.23 19:55
@Lepierová píše:
Já používám suchý šampon, takový ten obyčejný, sypký. Vždy po umytí si ho trochu nasypu ke kořínkům a mám dva, tři dny pokoj.

To je ale spatny pro ty vlasy a pokozku. Asi stejne, jako kdyby sis rano dala makeup a nechala si ho do dalsiho dne. Kdyz se da suchac, tak by se i pred spanim mel umyt z vlasu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
4.1.23 20:01
@DandátkoP píše:
To je ale spatny pro ty vlasy a pokozku. Asi stejne, jako kdyby sis rano dala makeup a nechala si ho do dalsiho dne. Kdyz se da suchac, tak by se i pred spanim mel umyt z vlasu. :)

To musí být humus mít ve vlasech bordel (rozuměj suchej šampon). Připomíná mi to doby, kdy se ženy pudrovaly a nemyly. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24715
4.1.23 20:38

Já si vlasy myju každý den, jinak vypadám jak blb. Ze suchého šampónu jsem měla akorát lupy. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
4.1.23 20:43
@Annie Lennon píše:
Ještě mě napadlo, jestli to nesouvisí s menstruací, když tady některé z vás píšete, že během těhotenství se vzhled vlasů změnil, tak jestli to není i tímto. :nevim:

Během těhotenství se zhorší kvalita vlasů a pleti snad každé ženě. Nesouvisí to s menstruaci :lol:, ale s tím že si živiny bere dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí