Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Na jizvy i atopický ekzém (u dospělého) se nám osvědčuje sádlo. Ale na potírání nějakých velkých ploch to není, je po tom člověk celý mastný. Celé tělo nemažu ničím.
Moni, klidně nějaký olej, sádlo je lidské kůži přirozené. Já jsem si vyráběla měsíčkový olej (macerát) - ten je taky skvělý. ![]()
Já se mažu kokosovym olejem, vydrží mi dlouho a dobre promasti ![]()
Dělám si vlastní šlehané máslo - bambucké máslo,kakaové,mandlový olej,vitamín e, měsíček. A pak stačí dovonet esenciálním olejem podle nálady ![]()
Kokosovej olej nebo mám teď detsky olej z lidlu,ale úplně celá se tím nemazu, vetšinou jenom nohy po holení, suché ruce, v těhotenství břicho, boky a prsa jako prevenci strii.
Pozor na to,kokosový může vysušovat. Lepší míchat s bambuckym máslem a nějakým olejem. A hlavně nanášet na vlhkou pokožku,jinak to jen mastite,ale nehydratujete!
Tak já jsem mazala tím, co mi přišlo pod ruku
hlavně bříško, boky a prsa. Bez jediné strie ![]()
@VeruDol já se mazalala denně poctivě krémem proti striim a nakonec břicho skokově vyrostlo a strie byly všude. Teď v druhém těhotenství nemazu ničím a nové strie zatím nejsou. Ovšem i kdyby byly je to fuk, protože po zhubnutí stejně nejsou vidět.
@Lynette ono je to asi taky individuální, sestra mazala taky poctivě a strie se jí udělaly, kamáradka zase skoro vůbec, a měla jedinou strii nad pupíkem ![]()
Strie jsou hodně o genetice a ani né tak o tom mazání, bohužel.
Děkuji moc holky.
Tak zatím budu mazat tím hydratačním mlékem, zkusím i ten kokosový olej, ten mám doma. ![]()