Medicína v pozdějším věku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2033
19.7.20 21:01

Máme v rodině, jeden začal asi ve 23. Jenomže je to kluk, na rodinu zatím nemá myšlenky a kdoví jestli vůbec někdy bude. Takže to není úplně srovnatelné.

Věk mi ale v tvém případě přijde ok. Byla bys vystudovana v 31. Jasně pak ještě atestace atd, ale myslím že i tak bys rodinu v pohodě stihla. Já bych do toho na tvém místě šla, jinak si celý život budeš říkat, žes to měla udělat.

@Borrealis píše:
Zakladatelko, 24 není žádný pozdější věk, hlava funguje stále ještě naplno, to by nebyl ani ten nejmenší problém

ale to ostatní…co dodat

řeknu k tomu jen jedno, dělali jsme doma sraz po letech, všech jsem se jmenovitě ptala, zda by se po to všem co si zažili na škole, po škole a v praxi šli opět na medicínu

kdyby předem věděli co je čeká, zda by do toho šli opět

2 lidi řekli ano

2 ne

a dalších 14 mi řeklo ne, absolutně ne, v žádném případě, pos – al jsem si tou školou život

takže asi tak, nestojí to za tu dřinu, fakt ne, v dnešní době v žádném případě ne

věk je to nejmenší, což o to :kytka:

Jasně, ale pokud se zeptáš třeba učitelů, právníků, herců, řeknou ti úplně to samé. Že je to těžké povolání a stres, učitelé a herci budou žehrat na málo peněz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81489
19.7.20 21:39

Jdu proti proudu. Jestli o to stojíš, tak do toho jdi. Mě to zas nepřijde taková hrůza. Studium mi přišlo vcelku fajn ( nebo jsem to špatné vytěsnila), práce mi taky baví a nestěžuji si.
Stará nejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.20 23:06

Možná to vyznělo trochu negativně, ale rodiče mě nikdy nenutili, ani kdybych šla mimo zdravotnictví, podporovali mě v jakémkoli oboru. Učení na fyzioterapii mě bavilo, na medicíně je to náročnější, ale dokáži si představit objem učiva. Teď se stejně můžu maximálně připravit na přijímačky, uvidím, jak se na to budu koukat za půl roku, až se budou podávat přihlášky. :D

• Citovat
  • Upravit
1141
20.7.20 00:00

Žádný pozdější věk nemáš :D Ale nepřipadá mi, že by to byl vyloženě Tvůj sen, z toho jak píšeš.
Fyzioterapie je super, s láskou vzpomínám na fyzioterapeutku, která nám pomáhala s malým (cvičili jsme Vojtu, měl predilekci hlavičky, celý byl nakřivo, úžasně to pomohlo, ani hlavičku nakonec nemá spláclou), půjde brzy do důchodu a nemůžou za ní sehnat náhradu, že tu Vojtovku málokdo umí.
Píšeš, že tě práce baví, tak u ní zůstaň :srdce: Kdybys měla pocit stagnace, tak jdi studovat Mgr. a pokud budeš chtít, aby Ti říkali doktorko, tak si můžeš dodělat ještě doktorát (PH. D.) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81489
20.7.20 07:57
@ruzovasrnka píše:
Píšeš, že tě práce baví, tak u ní zůstaň :srdce: Kdybys měla pocit stagnace, tak jdi studovat Mgr. a pokud budeš chtít, aby Ti říkali doktorko, tak si můžeš dodělat ještě doktorát (PH. D.) :kytka:

To už je lepší ta medicína. :jazyk: Postgraduál je děsnej vo.eb. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44208
20.7.20 08:18
@Lama Lama píše:
To už je lepší ta medicína. :jazyk: Postgraduál je děsnej vo.eb. :mrgreen:

Ty máš? Já mám v okolí pár lidí, kteří by chtěli dělat. Pohybuji se v oblasti spec. pedagogiky a sociálních služeb. Ale zaměstnavatel jim to nechce umožnit, uvolňovat je na přednášky a poskytovat studijní volno, protože ke své práci v nějakém zařízení, at školství nebo sociální služby, velký doktorát nepotřebují.

Já mám v dospělosti Bc., teď mířím na navazující Mgr. a setkala jsem se několikrát s akademickými pracovníky, kteří ještě neměli velký doktorát a jsou teprve ve studijním procesu. Mohou přednášet, ale oficiální garant předmětu je někdo jiný a i ten někdo jiný vypisuje zkoušku, provádí ji doktorant.

Tím jsem nabyla na základě své zkušenosti dojem, že doktorát umožní svým zaměstnancům pouze univerzity a vědecká pracoviště. Běžný učitel třeba na SŠ nebo pracovník v nějakém zařízení sociálních služeb(Mgr.) si ho udělat nemůže. Zařízení mu to neumožní, pokud to není v zájmu toho zařízení a celého kolektivu.Coz většinou není. Každý se bojí o své místo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
20.7.20 08:33

Tak já jsem ta, co ve 24 medicínu začala. Po zdrávce, nástavbovém studiu DiS se mi medicína fakt zalíbila… a ač bylo studium megatěžké, protože základy k němu z předchozího nebyly, zvládla jsem to a já jsem z těch, co nelitují, práce se mi pořád hodně líbí. Stará nejsi určitě. Sem tam dozoruji přijímací řízení na LF a nejstarší uchazeč měl 45 let ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81489
20.7.20 09:00
@Jana206 píše:
Ty máš? Já mám v okolí pár lidí, kteří by chtěli dělat. Pohybuji se v oblasti spec. pedagogiky a sociálních služeb. Ale zaměstnavatel jim to nechce umožnit, uvolňovat je na přednášky a poskytovat studijní volno, protože ke své práci v nějakém zařízení, at školství nebo sociální služby, velký doktorát nepotřebují.

Jo. Mě zas nechtěl zaměstnavatel umožnit pracovat, když nebudu dělat postgraduál. :mrgreen: :lol:
NO, nakonec jsem to nějak doklepala. Ale fakt mi nic v mém životě nepřišlo zbytečnější, než toto. Víceméně pozitivní dopad to mělo jen jako uvedení do reality a ztráta veškerých iluzí v tomto směru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44208
20.7.20 09:09
@Lama Lama píše:
Jo. Mě zas nechtěl zaměstnavatel umožnit pracovat, když nebudu dělat postgraduál. :mrgreen: :lol:
NO, nakonec jsem to nějak doklepala. Ale fakt mi nic v mém životě nepřišlo zbytečnější, než toto. Víceméně pozitivní dopad to mělo jen jako uvedení do reality a ztráta veškerých iluzí v tomto směru.

Jj, jasně :mrgreen: V medicíně je to určitě jiné než v našich „velkokapacitnich humanitních oborech“ :lol: Já mám prenesenou zkušenost, co jsem psala. Známí, kteří by na to chtěli jít, říkali, že to obnáší hodně domácího samostudia, psaní a publikování článků v odborné literatuře, přednášení na fakultě a práce, vlastní rozsáhlý výzkum, který musí vycházet z praxe. A že je v práci nemá kdo zastoupit a celkově nálada je tam taková, aby někdo vedoucímu nebo řediteli později nevyfoukl místo.

Jsi dobrá :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81489
20.7.20 09:20
@Jana206 píše:
Jj, jasně :mrgreen: V medicíně je to určitě jiné než v našich „velkokapacitnich humanitních oborech“ :lol: Já mám prenesenou zkušenost, co jsem psala. Známí, kteří by na to chtěli jít, říkali, že to obnáší hodně domácího samostudia, psaní a publikování článků v odborné literatuře, přednášení na fakultě a práce, vlastní rozsáhlý výzkum, který musí vycházet z praxe. A že je v práci nemá kdo zastoupit a celkově nálada je tam taková, aby někdo vedoucímu nebo řediteli později nevyfoukl místo.Jsi dobrá :kytka:

NO tak u nás je to v jednom balíku tak jako tak. Na jednom pracovišti.
Psát články mi nutí i teď. Ale já nenávidím spaní. Kdybych chtěla psát články, jdu na žurnalistiku. :cert: Já šla na medicínu, abych nemusela psát diplomku!
Mediky taky učim tak jako tak. To mi neva, pokud to zrovna nejsou Mirečci, návdavkem ještě online. :roll:
No a ten výzkum, to je jedna velká desiluze. Přednášky na konferencích - takový létající cirkus. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1141
20.7.20 10:24
@Lama Lama píše:
NO tak u nás je to v jednom balíku tak jako tak. Na jednom pracovišti.
Psát články mi nutí i teď. Ale já nenávidím spaní. Kdybych chtěla psát články, jdu na žurnalistiku. :cert: Já šla na medicínu, abych nemusela psát diplomku!
Mediky taky učim tak jako tak. To mi neva, pokud to zrovna nejsou Mirečci, návdavkem ještě online. :roll:
No a ten výzkum, to je jedna velká desiluze. Přednášky na konferencích - takový létající cirkus. :mrgreen:

To mě zajímá :kytka: Proč jsi tak znechucená z toho výzkumu? Vadí ti jenom to psaní? O postgraduálu přemýšlím (vystudovala jsem veterinu). Zvažuju, jestli se do toho pustit, jestli bych to při dětech vůbec byla schopná zvládnout a jaké téma si vybrat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
20.7.20 10:32

Já ji začala studovat před 30, malé dítě, manžel pořád pryč(i několik dní v týdnu). Vydržela jsem to 3 semestry a potom jsem si musela přiznat, že skloubit to s mateřstvím, část. uvazkem a skoro deset let po maturitě je nad moje síly, takže bohužel, já to nezvládla. Dobře si to rozmysli, protože jak přijdou děti, už je to fakt masakr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81489
20.7.20 10:56
@ruzovasrnka píše:
To mě zajímá :kytka: Proč jsi tak znechucená z toho výzkumu? Vadí ti jenom to psaní? O postgraduálu přemýšlím (vystudovala jsem veterinu). Zvažuju, jestli se do toho pustit, jestli bych to při dětech vůbec byla schopná zvládnout a jaké téma si vybrat…

NO, tak třeba jinde to bude OK. Ale v té klinické medicíně, nejen u nás, mi přijde, že to je výzkum pro výzkum. Ať už je to kvuli penězum nebo tlakum fakulty, to fakt nevim… Zkrátka, klinika ( pacienti) jsou na prvním místě a ten výzkum skoro všude hraje druhé housle. Ale vykazovat se výzkumná činnost a výsledky se musí, tak se to tak nějak pytlíkuje…
Třeba je to na primárně vědeckých pracovištích lepší.

A to si fakt myslím, že jsem měla v porodnání se svými bývalými spolužáky ještě skvělé podmínky - skutečně se plánovalo, že postgraduál mám dokončit ( většinou je plán jen to překlepat po dobu denního studia, vysosat stipendium, aby nemocnice ušetřila mzdové náklady), na výzkum byly finance a šéf mi skutečně tlačil do toho, aby se něco zkoumalo… Ale i tak…, takový kocourkov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1141
20.7.20 15:10

@Lama Lama díky za odpověď. Je fakt, že pokud chceš dělat praxi, tak Ph. D. nepotřebuješ a hlavně se toho jako absolvent musíš spoustu nového naučit…do toho ještě bádat nedává úplně smysl. Bylo by logičtější, aby klinici léčili a poskytli data těm, co chtějí dělat primárně výzkum na fakultách nebo jiných pracovištích :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81489
20.7.20 15:13
@ruzovasrnka píše:
@Lama Lama díky za odpověď. Je fakt, že pokud chceš dělat praxi, tak Ph. D. nepotřebuješ a hlavně se toho jako absolvent musíš spoustu nového naučit…do toho ještě bádat nedává úplně smysl. Bylo by logičtější, aby klinici léčili a poskytli data těm, co chtějí dělat primárně výzkum na fakultách nebo jiných pracovištích :think:

Když ono těch, co chtějí bádat asi moc v oboru není. Navíc zas není od věci být krapet zakotven v realitě - klinické praxi. Protože zas když vidím ty vědecké mimoně na výhradně výzkumných pracovištích… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat