Měkké svaly - Hypotonie

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
25324
12.8.10 16:03

Díky moc všem za pozitivní přístupy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
12.8.10 21:24

Momi v klidu. Ja jsem mela snad to nejlinejsi dite a uz beha :mrgreen: Pravda, chodili jsme na rehabku a cvicili a cvicili a cvicili… lezlo mi to na mozek, kdyz se blizil rok a a on stale jen na brise, prala jsem si, aby aspon sedel. Nesedel. V roce a pul misto chuze chodil po kolenou. Na rehabce mi neustale zduraznovali, ze je to moc dobre, cim dyl, tim lip.. Manzel z toho byl na nervy, nesl to hur nez ja. Ja byla rada, ze mam zdrave dite, jen je proste linej a ma hlavne na to svuj cas. Nejede dle tabulek, kazda jeho faze trvala cca 3 mesice, jen ta posledni byla nejdelsi. Kdyz najednou udelal prvni krok, byla jsem nadsena, na rehabce rekli, neni na to pripravenej, at jeste nechodi. Obrecela jsem to. Verdikt muze chodit zaznel par dnu pred jeho 2.narozeninama. Syn zacal chodit a musim rict, ze vsechny nazory a rady z rehabky byly dobre. Syn chodit nechtel, az rekli, ze muze. Telo si opravdu rekne samo. Kdyby mi nekdo pri jeho narozeni rekl, ze mi zacne chodit ve 2 letech, tak tomu verit nebudu… Prezili jsme to, ted beha. Sice mame ortopedicke vlozky na miru, zdravotni boticky, ale to je to nejmensi, dulezite je zdrave dite. Srovnavani neni vhodne, akorat se tim uziras.
Vyhoda pozdejsiho vyvoje byla treba ta, ze babicky neresili , ze ma stale jeste pliny :wink: ale ze nechodi a kdy bude…pravda od nich mi to lezlo na nervy asi nejvic, protoze co navsteva, to pul hodina o jeho vyvoji.. Ale prezili jsme to.
Uvidis, ze budes mit taky zdrave dite, jen lenocha :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
12.8.10 22:00

Alenka:Moje máma má taky pořád ty blbý narážky kdy že už bude chodit,dřív se ptala,kdy už bude sedět,a že my(brácha a já)jsme se plazili jinak…ani jí neříkáme,že chodíme na rehabilitaci,protože by měla snad horší prognozy než ti doktoři… :pocitac: :cert: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
12.8.10 22:29
momi33 píše:
Alenka:Moje máma má taky pořád ty blbý narážky kdy že už bude chodit,dřív se ptala,kdy už bude sedět,a že my(brácha a já)jsme se plazili jinak…ani jí neříkáme,že chodíme na rehabilitaci,protože by měla snad horší prognozy než ti doktoři… :pocitac: :cert: :zed:

Paradoxne s temi nejblizsimi mame nejvetsi problemy… Ja byla porad pod palbou dotazu, co mi na rehabce rekli a za chvili jejich nazory, ze si stejne mysli, ze by mel mit i na to lezeni boticky atd… Uz jsem byla alergicky na vetu, On jeste nevi, na co ty nozicky ma.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3999
13.8.10 12:16

Něco takového jsme se taky dozvěděli, když jsme šli na neurologii kvůli tomu, že malá dělala takové ty fyzické dovednosti vždy o chvíli déle…no, bylo to prý hraniční, tak cvičení zatím ne, ale já mám za sebe dojem, že je vše OK, ona je spíš taková opatrná…takže chodit začala v 15m (stejně jako já), ovšem naprosto jistě, bez pádů a podobně…tak co :wink: myslím si, že když to není nějaké extra zpoždění ve vývoji, tak bych se tím moc netrápila, jsou prostě děti, které začnou určité věci dělat později, nakonec se to ale vše srovná :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
13.8.10 13:17

Můžete mi ještě prosím říct,jak vypadá vyšetření na neurologii?Kamarád mi vyprávěl hrozný horory :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21994
13.8.10 13:24

Kamarád asi hooodně přehání… nebo měl nějaký závažný problém… :nevim:

Jestli popovídání s maminkou, proklepání dítěte kladívkem, pocvičení s tělíčkem a prohlédnutí zorniček jsou horory, tak buď máme špatnou doktorku (o čemž pochybuji, je úžasná) nebo jsem flegmatická matka, chichi :mrgreen: :mrgreen: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
13.8.10 13:51

Asi měli nějaký větší problém,povídal něco o elektrodách na hlavě,a že malej musel spát…jsem asi už z toho nervní :oops: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
13.8.10 13:54

Chtěla bych spíš jít do nějaké soukromé ordinace neurologie,ale nikde jsem nenašla v Plzeňském kraji dětskou neurologii,a pediatrička nás poslala do FN,a tam je to jak na běžícím pásu,nikdo nemá na nic čas,a maj dost neosobní přístup. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21994
13.8.10 13:55

No jo, aháá, to mu dělali nějaké to vyšetření ve spánku, nevím přesně, jak se to jmenuje - ale to se normálně běžně nedělá, to jen v případě, že se opravdu řeší nebo zjišťuje nějaký problém… určitě ne jako vstupní vyšetření nebo jen tak pro jistotu u dítěte, které je prostě pomalejší.
To se opravdu neboj, naprosto nemáš důvod!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
13.8.10 13:56
momi33 píše:
Asi měli nějaký větší problém,povídal něco o elektrodách na hlavě,a že malej musel spát…jsem asi už z toho nervní :oops: :zed:

Tohle vyšetření prodělal starší v roce a půl a rozhodně to není horor. Na hlavičku mu dali takovou gumovou čepičku (jako plavací), v ní byly dírky, do nich dali kapku gelu a položili na ně ty senzory na snímání mozečku (měření mozkových vln kvůli vyloučení epilepsie). Pak měl spát (v klidu se to musí měřit), ale nechtěl, tak jen ležel, já mu rukou zakryla oči a vyprávěla pohádky, aby byl v úplném klidu. Byl taky lehce hypotonický (chůze v 15,5 měs), všechno do dvou a půl s přehledem dohnal.
Rozhodně se toho neboj, fakt to nic není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
13.8.10 14:11

momi:My taky byly hypotonický a docela hodně na jendu stranu..cvičili jsme vojtovku asi do 12 měsíců s tím že když jsme to ukončili tak pořád nelezl po kolenou a rehabka mi řekla že je prostě pomalejší.všechno to měl posunutý tak o 2 měsíce ,jak pasení koníčků,tak plazení sezení atd.na neurologii jsme ani nebyly.moje mudr měla názor do 18 ti měsíců se rozchodí každý dítě.No nic méně postavil se tak v 10 měsících,sedět začal v roce,po kolenou ve 13 měsících a teprve na začátku 18 měsíce začal chodit a musím říct že mě překvapuje jak hezky umí chodit,za celou dobu ještě neupadnul ani nemá nohy do O jako některý který začali chodit hodně brzo.Tak určitě všechno doženete.
Já si taky užila a hlavně od rodičů a tchánovců a kdy bude lézt po kolenou a kdy bude tohle no hrozný jako kdybych za to mohla nebo co.Teď když už všechno umí tak zase otravují s nočníkem a to je pořád něco :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
17.8.10 22:12

TO CO TU VŠECHNY PÍŠETE JE I NAŠ PROBLÉM---------AUTOSEDAČKU JEŠTĚ NEŘEŠÍME,JEŠTĚ VYDRŽÍ VAJÍČKO,VE SPORTAKU JEZDÍME ASI MĚSÍC,NEBOT SE UŽ DO HLUBOKÝHO NEVEJDEM,NA NEUROLOGII NAS ALE NIKDO NEPOSLAL,JEN NA REHABILITACI.A JE NAM 10 MĚSÍCŮ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
12.6.11 19:45

Ahoj holky. Malému bylo 9.6.2011 pět měsíců a Vojtovu metodu cvičíme necelý měsíc. Na neurologii nám zjistili lehkou hypotonii trupu. Jinak syn dělá vše co v tomto věku má. Začal se přetáčet na břiško a občas i na záda. Strká si nožky do pusy atd. Koníčky také paseme, ale vydrží zvednutou hlavičku opravdu jenom krátce, pak jí položí a za chvíli ji zase na chvilku zvedne.
Za jak dlouho, se Vám to tou Vojtovkou zlepšilo? To se dá asi těžko říci, co? Mám strach aby seděl, lezl… Ale snad to zvládneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
8.5.12 12:25

Oživuji diskuzi a ptám se vás- co jste měly hypotonické děti: jak vaše děti začínaly chodit? Jak ta chůze vypadala? Můžete mi to popsat? Díky moc

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure