Měkké svaly - Hypotonie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1127
8.5.12 12:56

ahoj já bych se s dovolením přidala a chtěla bych se zaptat, na neurologii nám řekli že má malá ( 7měsíců) křivou páteř, upřednostňuje jednu stranu víc no máme toho hodně :( zjistilo se to až tet nedávno. zatím máme jeden cvik na páteř a postupně nám budou přidávat což je asi ta vojtovka? chtěla bych se zaptat alespon co znamená ve zprávě napsáno: výrazný opistotonus, retarkce ramínek, CTP hypotonický sy výrazná ax. hypotnie .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
8.5.12 12:56

Nedělala by jsem si stím takovou hlavu. Dcera začala lézt až v 10 a půl měsíci a poprvé si stoupla až v 16měs., teď nám bude rok a půl a sama ještě nechodí, jen okolo nábytku. Poslali nás v 10měs. na vojtovku, cvičení jsem jen obrečela, takže s ní cvičil přítel, ale nijak často to nebylo. Měla jsem hrozný strach a ni jsem už nevěřila, že se aspon postaví a šlo to jen je to prostě hrooozný lenoch a všechno jí prostě dlouho trvá než na to přijde. A ani mi nepřijde, že by ty pokroky dělal díky vojtovce, přítel s ní zas tak často necvičil. Na neurologii nám to i řekli, že je to prostě jen línější dítě, žádné tělesné postížení nic takového. Takže chce to jen čas a zbytečně se tím nedeptat :) . Držím palečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
8.5.12 13:07

byron: Když si začala stoupat, tak si jednou nožkou stoupala na nárt a tou druhou na špičky,ted už stojí normálně, ale nevím jak to popsat, stojí nožičkami spíš dovnitř, takže nám na rehábkách doporučila kvalitní zdravotní botičky hlavně s vysokým nártem (ty by dokonce měli nosit děti až do tří let, botičky s vysokým nártem), koupili jsem od Fare a Essi, jsou sice dražší, ale pro zdraví nožiček mi to vůbec nevadí(tepláky a tričko koupím klidně v sekáči, ale botičky prostě kvalitní). Koupila jsem pravě jedny i na doma, protože na rehábkách mi ani nedoporučila domácí bačkůrky s nártem, jelikož nejsou v kotníku dostatečně pevné jako ty kožené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
8.5.12 13:09

@katka 84 a chodí? mě zajímala ta chůze jak vypadá :think:

• Citovat
  • Upravit
333
8.5.12 13:19

Sama ještě nechodí, jen okolo nábytku a občas jí vemu za rucea jde taky, ale to se prý nemá dělat, že se jim hrozně prohýbá páteř. Dá se říct, že jde normálně jen právě ty chodidla má více do vnitř, nevím jak to popsat :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
8.5.12 13:19
@byron píše:
@katka 84 a chodí? mě zajímala ta chůze jak vypadá :think:

Dcerka udělala první krůčky v 15-ti a půl měsících a ještě 6 týdnů trvalo, než začla opravdu chodit sama. Jinak větší rozdíly jsem nepozorovala :think: , jediné s čím máme problém, že jelikož měla uvolněné klouby, tak začla křivit kotníky a stála a chodila spíše po vnitřních hranách chodidel. Byli jsme i u ortopeda a ten řekl, že zatím se s tím nic dělat nebude, že to není tragické, akorát řekl, ať doma chodí bso, neurolog nám zas řekl, že i na doma pevné boty, tak si můžu vybrat :zed: takže tak. Tento měsíc bude mít dva roky a pomalu se snaží naučit utíkat, ale zatím je to jen takové pospíchání :lol: jinak co se týče boz, musíme kupovat takové, aby jí byly akorát nebo nepatrná rezerva, když je rezerva větší začne šmatlat špičkama k sobě

• Citovat
  • Upravit
14079
8.5.12 14:01

U nás to nebylo extrémní, ale lehcí hypotonici jsou po mě oba synové. Starší chodil od 15,5 měsíců, mladší od 14,5. Mladší to rychle dohnal (s ním jsem asi do půl roku cvičila vojtovku, měl sleželou hlavičku, srovnal se pěkně). Starší dodnes trochu těžkopádněji běhá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí