Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já jakio kadeřnice bych jí povolila jeden tenounkej pramínek šampónem (vždyť) aji nemusí bejt moc vidět hlavně aby se malá cejtila že má melír a bylo by ![]()
Na me to je tedy dost brzy a urcite bych nepovolila.ale kdyz si vemu, ze se uz pred dcerou nemuzu malovat(a radeji se maluju vyjimecne),protoze to okoukala a nejradsi by se malovala take, tak kdy prijde s vlasama
(to ji je teprve 18mesicu
)my zas resili problem se sestrenkou(4roky),kdyz ji kamaradka ve skolce rekla, ze je tlusta a ona nechtela jist
a normalne sni par drobecku.to byla teprve „sranda“ ![]()
Mám stejně starou dceru a nenabarvila bych ji (škoda vlasů), navrhla bych jí, aby se odlišila něčím jiným, ptž ta jedna s melírem se ve skutečnosti od ostatních odlišuje. Klidně bych jí ty vlasy třeba natočila, našplíchala třpytkama nebo koupila nějaké extravagantní triko, přece nebude vypadat jako něčí kopie.
Dcera na takové argumenty slyší.
Mi to teda nepřipadá normální a akorát si něco pomyslím o rodičích, když něco takového dovolí…
Známhodně děti co mají melír a vypada to šíleně jako ne že by to bylo hnusné jen mi to nejde k těm malým holčičkám a pochybuji že ta holčička co ten melír má přišla jen tak ze školy a řekla mami já chci melír..spíš jestli nebyla s mamkou u kadeřnice a mamka si dělala melír dceři se to líbílo a tak ji mamka nechala taky udělat..jako neříkam že to není pěkné, ale má na to času dost a ničit si své vlasy je blbost já měla melír poslední ze třídy poté několikrát barvenou hlavu abych zjistila že je to blbost a až po 2letech jsem se toho zbavila a to jsem ještě ty vlasy musela stříhat, protože čekat než to odrostne je blbost…jen at si užíva svojí vlastní barvů vlásu na to má času dost
Ja bych to nedovolila, takhle si nicit vlasy…my jsme zousely krepovy papir a barevne maskary, umele barevne praminky, nevim jestli se to da jeste koupit…
Normalni mi to neprijde ani nahodou…
@Marti89 píše:
Na me to je tedy dost brzy a urcite bych nepovolila.ale kdyz si vemu, ze se uz pred dcerou nemuzu malovat(a radeji se maluju vyjimecne),protoze to okoukala a nejradsi by se malovala take, tak kdy prijde s vlasama(to ji je teprve 18mesicu
)my zas resili problem se sestrenkou(4roky),kdyz ji kamaradka ve skolce rekla, ze je tlusta a ona nechtela jist
a normalne sni par drobecku.to byla teprve „sranda“
V 18 měsících se chce malovat a vy se kvůli ní nemůžete nalíčit? To by mě zajímalo, co dalšího si zakážete v průběhu let..:D
@Natyna píše:
Tak moje 7 a půl letá dcera přišla ze školy, že její spolužačka má na vlasech oranžové melíry no a ona, aby nebyla pozadu, tak je musí mít „velmi nutně“ taky. Holčičku jsem viděla, má skutečně klasické melíry, žádné dětské barvičky na vlasy.
Myslíte si, že je to normální? Nebo jenom mě připadá, že ne.
v 7 letech do školy melíty
Mi to příjde brzo.
Jasně ještě bych pochopila na konci školního roku, máš dobré známky přes léto si můžeš dát do vlasů copánky (takové ty barevné pro děcka, né barvené) ale do školy bych nedovolila, co bude mít na hlavě v 15?
![]()
@Natyna píše:
T![]()
o simstím musela dát docela práci
No, jsou jí dva a čtvrt
Má světlounké blond vlásky, takže tam ta fialová a zelená byly krásně vidět. V létě objevila někde černý tlustý liháč a úplně si zmalovala nohy a ruce. Vůbec to nešlo dolů. Venku vedro na tílko a kraťasy ![]()
@Barushe píše:
Znam zenskou, co svy dceri odbarvovala vlasy od nastupu do skolky, protoze proste chtela, aby byla blondynka a ne hnedovlaska![]()
![]()
Proste posahana a chudak holka, ta ji za to jednou „podekuje“ az bude plesata…
Ježiš tak to už je fakt moc, chci černovlasé dcery zítra jdu pro barvu
![]()
@Myš1589654 píše:
V 18 měsících se chce malovat a vy se kvůli ní nemůžete nalíčit? To by mě zajímalo, co dalšího si zakážete v průběhu let..:D
ona hned vsechno okouka a musi delat taky…takze si zapne a odemkne ipad, vybere si obleceni, pusti dvd, prepina program dokud nenarazi na kouzelnou skolku…taky se uz zacina docela vztekat, kdyz ji neco nedovolim/nepujcim, takze radeji se sminkama mizim do koupelny ![]()
Necetla jsem celou diskuzi ale jen zacatek. Presne jak tady holky pisou taky jsem si barvila hlavu krepakem, rasenkou, kupovala jsem si bravicko s pripinacim prouzkem, napletala bavlnky, davala koralky…a buh vi co jeste. Mamka mi v 15lettech o prazdninach dovolila preliv
Taky se mi to zda byt ted vse brzo, ted jsem se zamyslela ze po tobe to chce dcera ted, tak to jsem zvedava co bude az ja jednou budu mit dite a bude chodit do skoly to asi prvnak bez kerky nebude ani street, ani cool ani hustej…no nevim ![]()
A co holce vmotat do vlasů bavlnky? jak se to dělávalo, když sem byla malá, to by taky mohlo být pro ní dobrý - nikdo to ve škole nebude mít a taky bude za jedinečnou ![]()
A nebo co něco takového?
http://www.pericka.cz/…-ve-vlasech/
mě se to moc líbí ![]()
A nebo co něco takového?
http://www.pericka.cz/…-ve-vlasech/
mě se to moc líbí ![]()