Mazlení s 10letou dcerou

Anonymní
3.12.12 12:10

"mazlení" s 10ti letou dcerou

Ahoj holky. Jdu si opět pro radu.
Píši anonymně, protože tu asi dostanu spoustu špatných jmen.
Jde o to, že mám 10ti letou dceru a také roční holčičku. S malou se muckám, dělám blboviny no a větší se snažím podporovat v tom co dělá-jen se s ní teda nemuckám.
Včera jsem s manželem seděla (holky už spaly) a on mi vyčetl, že starší dcera se chce mazlit a že já se sní nemazlím. Nevím, přeci ji po sobě nenechám skákat jako 11Kg mimino a nebudu ji ňufkat. Ta starší je vysoká skoro jako já, začíná opravdu dospívat a já se přiznám, že nějaké tulení mi přijde divné :nevim: Ano jsou chvíle kdy mi na ni ujedou nervy a řeknu věci dost nevhodným tónem, slovníkem ale jinak se k ní snažím spíš chovat jako skoro k dosspělé. Proto se chci zeptat, ňufkáte se s tak starýma dětma??? Jsem opravdu tak hrozná matka, když se ke své 10ti leté dceři nechovám jako k té roční(když ji nepošťuchuji, nelochtám, nepusínkuji, nenechám po sobě skákat atd)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8071
3.12.12 12:13
@Anonymní píše:
Jde o to, že mám 10ti letou dceru a také roční holčičku. S malou se muckám, dělám blboviny no a větší se snažím podporovat v tom co dělá-jen se s ní teda nemuckám.
Včera jsem s manželem seděla (holky už spaly) a on mi vyčetl, že starší dcera se chce mazlit a že já se sní nemazlím. Nevím, přeci ji po sobě nenechám skákat jako 11Kg mimino a nebudu ji ňufkat. Ta starší je vysoká skoro jako já, začíná opravdu dospívat a já se přiznám, že nějaké tulení mi přijde divné :nevim: Ano jsou chvíle kdy mi na ni ujedou nervy a řeknu věci dost nevhodným tónem, slovníkem ale jinak se k ní snažím spíš chovat jako skoro k dosspělé. Proto se chci zeptat, ňufkáte se s tak starýma dětma??? Jsem opravdu tak hrozná matka, když se ke své 10ti leté dceři nechovám jako k té roční(když ji nepošťuchuji, nelochtám, nepusínkuji, nenechám po sobě skákat atd)

Jen ji ňufkej, jestli o to trošku stojí. Protože brzo už nebude. Deset let, to je ještě mazlící věk, i když je dcerka třeba vysoká a vyspělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
3.12.12 12:14

Skoro dospělá není ani náhodou. I když je veliká. Jiné děti v jejím věku jsou zase drobné a dětské, proč by si ony měly užít mazlení víc než ty, které dřív vyrostou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653

Ja mam ještě malé děti a ty mazlím. pak mam neteř a synovce 18,13 let ataky je pomazlím, ale jinak obejmu,pohldim.tak si s ní sedni povidej si s ní, přitul si jí k sobě a hlad ji.je pořád ještě mala v 10letech není dospěla. musí hodně žarlit. mam kamaradku měla kluka 16 let a narodila se ji holčička. ted už je syn dospělý, ma svou rodinu a přiznal se, že strašně trpěl, že chtěl taky pohladit a moc žarlil. ona si myslela, že je v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223

Tak nemusí po tobě hned skákat, ale ňuchňání a lechtání bych klidně zařadila zpět :nevim: Jsi přece její máma, s kým jiným by se měla mazlit. A to že začíná dospívat. Však se nemazlíte nahé a pod, aby na to bylo něco „divného“
Je jasné, že se nemůžeš s oběma mazlit stejně. Ale starší je taky pořád ještě dítě a když o to má zájem… :palec:

Příspěvek upraven 03.12.12 v 12:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
3.12.12 12:15

Já tedy nemůžu soudit, takhle staré dítě zatím nemám, ale myslím si, že normální je to, co vyhovuje oběma (samozřejmě v rámci zákona :lol: ). Ale že je to jako s kojením. Pro někoho je normální kojit jen do roka, někdo kojí klidně do pěti. Pokud je ti to proti srsti, tak to přeci nedělej, ať to dělá tatínek. Vždyť jí určitě svojí přízeň, náklonost a porozumění dáváš najevo jinými způsoby a pokud spolu komunikujete normálně, tak to asi musí vědět, ne? A jak to vůbec vidí holka? Myslím si, že pomazlení je i obejmutí, což se dá praktikovat vlastně pořád :D Ale abych si desetiletého „klacka“ nasoukala do náruče jako novorozence, to mi přijde taky zvláštní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
3.12.12 12:17

Já bych v deseti ještě mazlila, já měla dost složitou pubertu a mazlení by se mi určitě hodilo a určitě říkat jak jí máš ráda a tak. Mládež sice dospívá čím dál rychleji, ale stejně je to pro dítě důležité…jak v 10 tak i v 13…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6552
3.12.12 12:17

Klara bude mit 10 v lednu- jako, ze bych ji lechtala na brise, jak Matyase- to ne :-DDDD Ale- vecer se ke mne jde pritulit do postele, mame holcici vecery, holcici dny, kdy chlapy- manzela a Matyho- poslem na jinou „akci“ a mame treba odpoledne samy pro sebe........To, ze ji obejmu, je normalni… takze- mazleni je sice jiny nez u malych deti, ale mazlime se porad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
3.12.12 12:18

Tak ode mně žádné špatné jméno nedostaneš ;)

Nicméně mi desetiletá holčička připadá ještě malá na to, abys ji odháněla. Myslím, že jí to musí být hodně líto :(
Byla bych ráda, že se mazlit chce, ona sama to přestane vyžadovat, až půjde do puberty :nevim:

A s čím máš konkrétně problém? Vždyť po tobě nemusí skákat, můžeš jí dvakrát denně vystiskat třeba ve stoje nebo si jí vzít k televizi a sedět vedle sebe :nevim:
Fakt bych jí neodpírala lásku, možná že je mazlivější, protože na maličkou žárlí a snaží se vydobýt si svoje místečko a myslí si, že to půjde stejně jako s miminkem :nevim:

Je mi z toho nějak smutno :(

• Citovat
  • Upravit
15113
3.12.12 12:18

No, pokud se mazlit chce, mazlila bych se s ní, vždyt je navíc taky ještě malá. A po mně se válí na střídačku obě naše holky, jsou o hlavu větší a je jim 22 a 18 let. Kdybych je odmítla divily by se jak divizny ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
3.12.12 12:19

Vzdyt je to dite, ja si pro pohlazeni dojdu i ted k mamine :) milovala jsem hlazeni po vlasech. Chybi ji to, kdyz te vidi, jsi jeji mamina, tak se pomazli ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345

Já si myslím, že na t nic divného není. Jak to vidím u sebe, tak já se určitě budu se svoji dcerkou mačkat dlouho, protože určitě přijde doba, kdy nebude mít zájem ona. Proto si toho užívají. Já, i když je mi už přes třicet se řada příteli k mamce a cítím se v bezpečí jako by mi bylo pět:-)
Ale pokud je ti to nepříjemné, tak to nedělej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
@Anonymní píše:
Včera jsem s manželem seděla (holky už spaly) a on mi vyčetl, že starší dcera se chce mazlit a že já se sní nemazlím. Nevím, přeci ji po sobě nenechám skákat jako 11Kg mimino a nebudu ji ňufkat. Ta starší je vysoká skoro jako já, začíná opravdu dospívat a já se přiznám, že nějaké tulení mi přijde divné :nevim: Ano jsou chvíle kdy mi na ni ujedou nervy a řeknu věci dost nevhodným tónem, slovníkem ale jinak se k ní snažím spíš chovat jako skoro k dosspělé. Proto se chci zeptat, ňufkáte se s tak starýma dětma??? Jsem opravdu tak hrozná matka, když se ke své 10ti leté dceři nechovám jako k té roční(když ji nepošťuchuji, nelochtám, nepusínkuji, nenechám po sobě skákat atd)

tvůj dotaz mi přijde trošku na hlavu :roll: založíš diskuzi aby jsi se zeptala jestli máš mazlit svou dceru 8o to je fakt úlet :roll: samozřejmě že ano! pokud to holčička chce tak ano! to že jí je 10 snad není důvod odsunout ji :think: a jak píšeš, že ji nenecháš skákat po sobě jako malou, tak pochybuju že 10 letá holčička po tobě bude skákat jako roční. Pokud nevíš jak projevit náklonost 10 leté dceři, něco je špatně :think: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4476
3.12.12 12:21

No dyt nemusis s ni delat blbiny jako s malou, ale muzes ji trebas masirovat chodidla, zada a u toho vykecavat, hladit po vlasech - formou masaze, ze jsme preci velky holky, ze :mrgreen: Hrat hru o hadani - to se kresli pismenka a tvary prstem na hola zada.

Příspěvek upraven 03.12.12 v 12:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
3.12.12 12:21

Tak asi důležité je, že o to ona stojí. Kdyby ne, je to vyřešený. Se mnou se mamka nemazlila a máme takový divný vztah, nedokážem se ani obejmout, dát si pusu, zkrátka je to pro nás „divný“ a vím, že mi to třeba celkem chybělo, když jsem byla dlouho pryč a pak se mi stýskalo a shledání třeba po prázdninách bylo divné, bez fyzického kontaktu :nevim:

Já svoje děti muchluju, pusinkuju a hodlám to dělat do té doby, dokud o to budou stát a doufám, e o to budou stát ještě hodně dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí