Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak moje 7 a půl letá dcera přišla ze školy, že její spolužačka má na vlasech oranžové melíry no a ona, aby nebyla pozadu, tak je musí mít „velmi nutně“ taky. Holčičku jsem viděla, má skutečně klasické melíry, žádné dětské barvičky na vlasy.
Myslíte si, že je to normální? Nebo jenom mě připadá, že ne. ![]()
Mně to přijde brzy, minulý týden jsme byli ve školce na vánoční besídce a tak 4letá holčička měla melír taky, tak to je ještě drsnější. Já si myslím, že to normální není.
Není, ale taková je doba. Kadeřnice mi říkala, že by se na vlasy v tomto směru nemělo „sahat“ do 12 ti let, že se nějak vyvíjí… ale znám případ i 5 letého dítěte ve školce s melírem.
Hodně štěstí při vysvětlování dceři
![]()
No ja se uz dneska nedivim nicemu, potkala jsem uz nekolik holcicek co maj melir
osobne bych nedala, maximalne koupila takovej ten klips, jak je tam umelej vlas, nekolik barev.
Tak pokud jí uděláš pár barevných proužků z šamponu a ne z barvy, tak na tom asi nevidím nic tak hroznýho. ![]()
@Natyna Není to normální, do 15 let by jsem jí to na hlavu nedala. Na ničení vlasů bude mít pak ještě spoustu let.
Učím v 5. třídě- děti 10-11 let a melíry mají tak 4 holky
já osobně bych své dítě nebarvila, max. šamponem
myslím, že optimální je to tak ve 14
pokud to teda musí být
Hele ona ví kulový, tak jí ty „melíry“ udělej krepákem, ne? Jo a je mi líto, že děti tímhle připravujeme o dětství, takové to hezké…ale to je na jinou diskuzi ![]()
@blorchi píše:
No ja se uz dneska nedivim nicemu, potkala jsem uz nekolik holcicek co maj melirosobne bych nedala, maximalne koupila takovej ten klips, jak je tam umelej vlas, nekolik barev.
To s tím klipsem je dobrý nápad.
Jo kde jsou ty doby, kde učitelka v sedmé třídě poslala spolužačku umýt si řasenku:)
Tak nevim jestli je to vylozene pastelova oranzova, tak u nas v kadernictvi si holcicky nechali pripletat barevne praminky. Hlavne o prazdninach, jsem je tam potkala. Tak jestli to neni neco takoveho
.
@Natyna píše:
Tak moje 7 a půl letá dcera přišla ze školy, že její spolužačka má na vlasech oranžové melíry no a ona, aby nebyla pozadu, tak je musí mít „velmi nutně“ taky. Holčičku jsem viděla, má skutečně klasické melíry, žádné dětské barvičky na vlasy.
Myslíte si, že je to normální? Nebo jenom mě připadá, že ne.
Tak asi taky nejsem cool, protože i mně to přijde jako rozežranost.
Takhle bych to podala i své dceři. Ať si její spolužačka má na hlavě i zlato, ale že si do budoucna ničí vlasy ona. Teda její maminka jí je ničí. A jednou ta holčička „spláče nad vejdělkem“.
Nepřipadá mi to normální, to je jen tou pitomou dobou, že děti mezi sebou soupeři, kdo je in a kdo out
![]()
Klukovi jsem dělala melíry kolem 10 let, ale měl krátké vlasy, u holčičky bych se bála že se vlasy zničí
jinak co vidím ve škole za zmalované obličeje už tak od 5 třídy, některé nemají ani miminku tváře pod nánosem makeupu
@Natyna dcerka je malá, zkus ji ukecat na hezkou sponku, čelenku atd. to že ji budeš říkat že to ničí vlasy ji nebude zajímat, protože Mařenka melíry má a zničené vlasy nemá ![]()