Melíry v osmi letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6792
11.12.12 11:30
@Anonymní píše:
sama se barvím a maluju tak nevidím nic tak tragickýho na tom, že chce občas i stíny, namaluju jí světlounkýma, ne pořád jen když ji mám doma
stejná anonymní
:roll: :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
11.12.12 11:55

@Mar__tanka1983 :potlesk: jeej to mam doma celou knizku jak se delaji ruzne vzory tech copanku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.12 12:18
@jaja84 píše: :roll: :roll:

jasný

• Citovat
  • Upravit
3932
11.12.12 12:40

Já bych to tak nehrotila, teď je prostě jiná doba, děti dospívají pod tlakem okolí dřív. Pramínky bych jí udělala, ne zrovna pernamentní barvou s peroxidem, špatné mi nepřijdou jednorázové barevné šampony, prodávají to v pytlíku, stojí to kolem 30kč, vymývá se to po pár umytích. Jinak na otázku s čím příjde poté, no to nikdo neví, záleží jaká bude osobnost, jestli bude chtít vybočovat z davu nebo s ním splývat. Pro mě je teda momentálně únosnější, když bude mít moje dítě barevnou hlavu, než když si vybavím čerstvou vzpomínku jak žáci cca 6 třídy si balí jointa v parku.
Mimochodem moje dítě se chce líčit taky, když to vidí u maminky, problém je v tom, že mám chlapečka, takže balzám na rty to jistí a je velmi spokojený :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihlášená mili
11.12.12 12:41

Tak melír - barvou je zbytečné ničení vlásků, ale nevidím nic divného na tom, když se 5 leté slečny chtějí parádit a maminka jim nalakuje nehty. Já, jako malá, jsem si nehty malovala fixami nebo lentilkami a kdybych měla lak, tak otravuji mamku, at mi je taky nalakuje ;). No a představte si, že to na mně nenechalo žádné vážnější následky :lol:. Poprvé jsem si namalovala pusu leskem v 8 třídě a řasy jsem si začala malovat v 17 letech, takže fakt bych tak moc rodiče, kteří svým dětem namalují nehty nedrbala ;)

• Citovat
  • Upravit
29730
11.12.12 12:52

@mammy No jo, tlak okoli, to je presne ono, par maminek vymekne a moje dite je razem pod tlakem okoli :zed: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Mne se libi pristup, co byl za nas (na ZS jeste za komunistu)…holka prisla zmalovana do skoly a sla rovnou k umyvadlu. To byla perfektni skola vkusnyho a nenapadnyho liceni! :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
11.12.12 13:38

Já bych asi dceři dovolila pramínek vlasů šamponem. Nevidím v tom nic tak hrozného, vždyť to po pár umytích není vidět. A s nalakovanými nehty byla ve školce taky, vrátila se totiž z víkendu u sestřenice, kde si hrály na kosmetický salón, měla takový růžový třpytkový lak, chtěla si ho pár dnů nechat, tak mohla. Běžně se nelakuje, tak nevím, proč bych jí to měla zakázat, když to bylo v rámci hry. A honem to odlakovávat, jen proto aby lidi neřekli mi přišlo zbytečné(i když mě to teda napadlo, že se nad tím bude někdo pohoršovat)… My si jako děti taky hrávali s mamčinými líčidly, sestřenka mi lakovala nehty. Byla to všechno hra, ne nějaká potřeba se odlišovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
11.12.12 13:40

Tak jsem nad tím ještě včera přemýšlela a osobně jsem došla k názoru, že raději dovolím nějaký proužek tužidlem nebo copánek z bavlnek (tan mám od léta z tábora i já :oops: ), to samé nalakovat nehty na nohou nějakou rozumnou barvou(i když já mám modrou :oops: ) nebo při šminkování se(já e teda nemaluju) ale dcera si se mnou maže obličej krémem, pusu balzámem…Než aby mi pak přišla zmalovaná jako štětka s fialovou hlavou a černými nehty :think:
Mě máma tohle všechno zakazovala a já pak chodila v pubertě s modrým ježkem nebo černýma vlasama a nehtama.Jen nevím jestli tahle"částečná svoboda" bude stačit, nebo období toho hrozného lišení se přijde tak jako tak :think:

• Citovat
  • Upravit
nep.Hotaru
11.12.12 13:53

Barevný šampon není nic špatného, ten bych povolila. A normálně, v rámci hry, bych sehrála scénku jakože je dcerka v kadeřnictví a já jsem kadeřnice (já jsem kadeřnice :mrgreen: ). Sehnala bych si někde štětec, misku a šampon rozmíchala v misce. Vlásky namáčela (co si tak pamatuju, tak ty šamponky se nanáší na mokré vlasy? :lol:) a normálně ji pak nabarvila pramínky a i zabalila do „alobalu“.. Prostě aby měla pocit, že má opravdický melír.
Ale to půjde jen na holčičky, které mají světlé vlásky, protože z hnědých vlasů blond melírky obyčejným šamponem neuděláte.. Pokud má holčička hodně tmavé vlásky, možná by byla vidět červéná/oranžová nebo černá - ale to už je zas moc..
Lak na nehty.. to mi tak hrozný nepřijde, pokud to není rudá (sama používám zářivě růžový :lol:), holce bych dala nějaký světlý..
A líčení holčiček do 15 let v rámci hry - doma mi přijde normální, ale fakt je ten, že dneska vídám po ulicích chodit holky, které ještě nbemají prsa (takže dle toho odhaduji věk cca 8 - 10 let :nevim: ) a jsou zmalované jak štětky :nevim: To se mi teda vubec nelíbí.. Já sama jsem se začala líčit až na uč'ňáku, v 16 a jen řasenka. Ale pokud by dcera na ZŠ trvala na líčení, povolila bych na druhém stupni a nákup by podléhal mému přísnému dozoru :mrgreen: Make-up vůbec, možná tvářenka, jemné stíny a lesk. Stále doufám, že pokud budu mít dceru, tak bude po mě hodná a klidná a po tatínkovi přirozeně hezká :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Makiiiii
17.12.12 14:12

To my máme doma podobné :D Domi(5) je blonďatá až do bíla a taky pořád něco chce s vlásky jednou strašně toužila po růžových vláskách tak jsme barvili pěnou šlo to špáátně dolů vlásky pak bili takové nazrzlejší hazeli do takové vyblité růžové něpěkné to bylo stahovala jsem ji to silverem a ted chce zase modré vlasy… :roll: :D A to jsem ji říkala že melírky jo ale celou hlavu modrou to už mi příjde jako moc velký extrem jinak melírky a barvy nepoužívám nic s amoniakem nebo peroxidem normalní tužidlové a to vlásky neníčí ani silver šampon jestli moc touží tak třeba krepakem to dobře jde nebo ty tužidla a šampony můžeš jí to udělat doma my taky vždycky barvíme doma. :D

• Citovat
  • Upravit
14637
18.12.12 23:31

Nevím, kolik mi bylo, ale moc ne. S mámou a ségrou jsme byly u kadeřnice a i já jsem si nechala udělat světlé proužky. V tu dobu melíry hrozně letěly, teď už je to podle mě překonaný přelivem, že proužky už si moc lidí nedává, ani nevím, co se nám na tom líbilo. :lol:
Každopádně nevidím v tom takový problém, zas tak moc to vlasy asi neničí, když si tu možná už i většina z vás vlasy barví všechny, navíc asi dost často a stále je máte a celkově se děti „obnovují“ :mrgreen: přece mnohem lépe.
Pár proužků nikomu pleš nevykouzlí, ne? :nevim:

Vhodnost přetvářet z dětí pseudodospělé je věc druhá - to rozhodně neschvaluji - pak jak nemá být tolik znásilnění a únosů dětí, když nosí minisukně a namalované jsou jak *… :roll: :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
3.10.19 14:40

Dcera loudí pramínky. Je jí 8 let. Přiznávám, že si lakuje nehty, ale je to opatření proti kousání. Nic jiného nepomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31332
3.10.19 15:05

@bublinek ty jo, hele, řekla bych jí, jestli si myslí, že když bude loudit cigáro, tak jí ho taky dám. Na barvení vlasů je osmiletá fakt dost malá, takže já bych do toho nešla. Ještě tak možná nějaké barevné proužky (křídy nebo něco, co není permanentní chemickej koktejl, a to ještě jen mimo školu)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
3.10.19 15:10

Ja teda 5 leta na doma dovolim nalakovat si nehty nebo namalovat se, v ramci hry. Hrajeme si na kosmeticky salon. Ale meliry teda ne, to tak ve 13-14.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
3.10.19 15:15
@Mar__tanka1983 píše:
@bublinek ty jo, hele, řekla bych jí, jestli si myslí, že když bude loudit cigáro, tak jí ho taky dám. Na barvení vlasů je osmiletá fakt dost malá, takže já bych do toho nešla. Ještě tak možná nějaké barevné proužky (křídy nebo něco, co není permanentní chemickej koktejl, a to ještě jen mimo školu)…

Taky mi to přijde moc. Ale přijde mi, že jsem v tom trochu upjatá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí